Primariile care au cheltuit nejustificat banii de la Guvernul Ungureanu se vor trezi cu conturile blocate, titreaza adevarul.ro.
Ministerul Finantelor va bloca alimentarea cu veniturile cuvenite din cote defalcate din impozitul pe profit si TVA pentru primariile care au primit bani din Fondul de rezerva in timpul Guvernului Ungureanu si i-au utilizat pentru alte destinatii, totalul sumelor ridicandu-se la 167 milioane lei. Un proiect de ordonanta al MFP arata ca directiile generale ale finantelor publice judetene si Directia generala a finantelor publice a municipiului Bucuresti sisteaza alimentarea cu cote defalcate din impozitul pe venit si cu sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale a unitatilor administrativ-teritoriale care au beneficiat de sume de la bugetul de stat potrivit Hotararii Guvernului nr.255/2012 si le-au utilizat pentru finantarea altor cheltuieli decat cele prevazute de acest act normativ, pana la restituirea integrala a sumelor respective la bugetul de stat.
Cum refinantam creditele cu garantie ipotecara, informeaza capital.ro.
Pentru multi dintre romanii cu credite garantate cu ipoteca, in piata exista oferte cu costuri mai mici decat ale acestora. Capital va spune care sunt conditiile pentru a accesa o refinantare si cat de mult s-ar putea economisi. Dupa cum se stie, cele mai multe credite, indiferent de tipul lor, au fost acordate in perioada 2006-2008, deci si cele cu garantie ipotecara. In acea perioada, pe fondul accesului facil la banii bancilor, aparent ieftini, clientii au ajuns sa accepte preturi din ce in ce mai mari la achizitia de locuinte, preturile atigand apogeul in 2007-2008. De la finalul lui 2008, preturile au inceput sa scada puternic, ajungand pana in prezent la o corectie medie de 40-50%.
Dailybusiness.ro: FMI accepta o crestere economica de peste 1%.
Expertii FMI vor accepta o crestere economica mai mare de 1% pentru acest an, in ciuda productiei agricole slabe si a incetinirii economice din zona euro, iar PIB-ul nominal estimat va scadea usor fata de actuala prognoza, de la 607,5 la 607,3 miliarde lei, pe un deflator in crestere de la 3,3 la 4%.
Daca aveti aur, e bine. Cu cat v-a crescut averea anul acesta, scrie evz.ro.
Aurul a crescut constant in 2012. Metalul pretios si-a jucat si in acest an bine rolul de plasament rezerva, iar pretul sau continua sa urce. Astfel, pretul metalului pretios a urcat la cel mai inalt nivel din ultima saptamana, pe fondul anuntului privind scaderea inflatiei in China si inaintea aparitiei unui unui raport care ar putea indica o crestere a ratei somajului in Statele Unite ale Americii, care ar putea determina bancile centrale sa ia masuri pentru incurajarea economiei, scrie Bloomberg.
Cat ne costa independenta energetica, se intreaba romanialibera.ro.
Investirea anuala a 3-4 miliarde de euro in eficienta energetica, surse regenerabile de energie si in utilizarea potentialului de petrol si gaze ar limita semnificativ dependenta energetica a Romaniei. Romania are nevoie de investitii anuale de 3-4 miliarde de euro pentru a-si reduce dependenta de importurile de energie, estimate sa acopere in 2030 aproape jumatate din consum, a declarat miercuri directorul gen eral al OMV Petrom, Mariana Gheorghe.
Oamenii de afaceri catre politicieni: circ a fost destul. Sa vedem si painea, relateaza zf.ro.
Oamenii de afaceri, managerii si profesorii de economie continua seria de mesaje la adresa clasei politice care nu gaseste o solutie pentru a incheia criza politica, tinand astfel captiva economia romaneasca. "Asistam neputinciosi la acest spectacol politic. Inca din antichitate se spune: paine si circ. Circ a fost destul. Sa vedem si painea. Toata atentia este acum pe aceste dispute politice care nu fac bine nimanui. Sunt destule de facut. (...) Ar trebui sa existe o preocupare pentru proiectul de buget pentru anul viitor, spre exemplu, sa stim cat se aloca pentru sanatate, educatie, agricultura etc. Ar fi ceva firesc si noi am avea mai mult spor. E greu sa gandesti pozitiv in business in astfel de situatii", a spus Mihai Miron, care detine retailerul si distribuitorul de medicamente Ropharma, cu afaceri de aproximativ 90 mil. euro anul trecut. In opinia sa, ar fi benefica o masura de neimpozitare a profitului.
Comentarii articol (0)