Ghiseul virtual de plati, amanat pe termen nelimitat dupa ce a intarziat deja cinci ani, anunta Financiarul.
Ministrul Valerian Vreme a dat ca sigura plata online a taxelor si impozitelor initial de la 1 ianuarie 2011, si apoi de la inceputul lunii februarie.
Plata taxelor si impozitelor online pare un procedeu la fel de com¬plex si de lunga durata ca statul la coada pentru plata contributiilor. Ca un paradox, ghiseul virtual de plati, desi e un proiect declarat „functional” din punct de vedere tehnic si receptionat din decembrie 2005, este un site blocat. Potrivit ultimelor declaratii ale ministrului Comunicatiilor, Valerian Vreme, ar fi trebuit sa ne platim taxele si impozitele online din 4 februarie.
Populatia scapa de scumpirea gazelor, informeaza Adevarul.
Consumatorii casnici vor plati in continuare preturi reglementate la energie si gaze, fiind protejati de directivele europene. Potrivit legislatiei comunitare, categoria de „consumatori vulnerabili“ care va fi protejata prin preturi reglementate poate include aproape toti clientii casnici.
Guvernul si-a asumat in noul acord cu finantatorii externi eliminarea preturilor reglementate la energia electrica si la gazele naturale in urmatorii ani. „Pana in luna septembrie se va stabili un calendar de eliminare a preturilor reglementate la energia electrica si gaze, iar acest calendar se va implementa in perioada 2013-2015", a declarat premierul Emil Boc.
Romania Libera scrie: Banii de pensii private au sarit de 1 miliard de euro.
Pentru prima data de la infiintare, activele fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au depasit un miliard de euro.
Activele totale ale fondurilor de pe piata pensiilor private obligatorii au atins 4,5 miliarde lei, adica peste 1 miliard de euro la finele lunii ianuarie. Fondurile consemneaza astfel un randament de 3,9%, in continuare mai mare decat inflatia prognozata de BNR. Cele noua fonduri de pensii obligatorii de pe piata aveau, la sfarsitul lunii ianuarie, 5.211.184 participanti la Pilonul II inscrisi la Casa
Nationala de Pensii (CNPAS), cu 24.817 mai multi decat in luna anterioara. Fondul ING continua sa controleze peste o treime (39%) din piata pensiilor private de pe Pilonul II, cu active de 1,76 miliarde lei la finele lunii ianuarie.
Investitiile in aur devin tot mai riscante, cu pericol mare de scadere, relateaza Capital.
Efervescenta de pe piata internationala a aurului da semne de incheiere in acest an, ceea ce inseamna ca trendul de apreciere a cotatiei metalului pretios se apropie de sfarsit.
Se spune ca atunci cand absolut toata lumea aude de un anumit instrument de investitie si tot mai multe companii il promoveaza este timpul sa vinzi respectivul produs (daca il ai). Deoarece cotatia respectivului se va apropia de maxime, iar cei care il detin vor incepe sa vanda.
Romania este gata de inca doi ani de terapie FMI, titreaza Ziarul Financiar.
Misiune indeplinita pentru cele trei organisme internationale - FMI, CE si BM - care au imprumutat Romania cu 19 mld. euro in ultimii doi ani: Guvernul va semna un nou acord cu FMI si CE care ar urma sa inceapa in luna mai si ar trebui sa aduca destula crestere economica incat datoria sa poata fi rambursata la timp. Romania se arata bucuroasa sa renunte la banii ieftini, Finantele fiind insa nevoite sa se imprumute de pe piata externa la costuri duble.
Comentarii articol (0)