Adevarul.ro: Romania, "in carti" pentru o investitie majora.
Un grup australian care activeaza pe piata uleiurilor pentru motor vrea sa deschida o fabrica de 100 de milioane de dolari in regiune. Bulgaria si Romania concureaza pentru o investitie majora de circa 100 milioane de dolari. Este vorba pentru construirea unei fabrici foarte moderne unde vor fi produse diferite sortimente de uleiuri de motor. Investitorul este compania australiana "Quantum Petroleum". Produsele acestei companii sunt livrate in Bulgaria de trei ani, iar in acest moment reteaua de distributie se extinde spre Romania si Macedonia, existand un interes si din partea Frantei si Elvetiei.
Ce casa iti mai permiti sa cumperi pe credit, titreaza capital.ro.
Fara a avea un avans consistent, de 25%-30%, o familie cu venituri medii nu prea poate lua prin credit mai mult de o garsoniera in Bucuresti. Avand acel avans, poate cumpara si un apartament cu doua camere. Lansat in urma cu trei ani, programul Prima Casa a dominat covarsitor creditarea ipotecara din sistemul bancar local, cu o cota peste 85%, in principal avand avantajul avansului minim de doar 5%. Totusi, odata cu sfarsitul acestui an, se pare ca vom avea si finalul programului Prima Casa.
Privatizarea Oltchim, dezastrul perfect al administrarii statului de catre politicieni, relateaza zf.ro.
Politicile economice dezastruoase ale statului din ultimii ani incep sa se razbune si dau acum nastere la sperante mesianice.
"Mai e ceva? Nu mai e nimic", spunea vineri Remus Vulpescu, seful Oficiului Privatizarilor din Romania, dupa ce a scos din plic oferta lui Dan Diaconescu, neasteptatul castigator al licitatiei pentru privatizarea Oltchim Ramnicu Valcea. Doar trei investitori s-au prezentat la licitatia pentru cel mai mare combinat chimic al Romaniei, iar dintre ei, vedeta de televiziune Dan Diaconescu a avut cea mai buna oferta. Rusii de la Gazprom, care erau asteptati de guvernul Ponta sa vina cu miliardele de euro ca sa salveze Oltchimul, nu au mai ajuns.
Cele mai mari insolvente din Romania, informeaza jurnalul.ro.
Anul 2012 a marcat intrarea in insolventa a unor mari companii romanesti, despre care nimeni nu ar fi crezut ca vor ajunge in aceasta situatie. Desi au cifre de afaceri de peste 100 de milioane de lei, companiile din topul de mai jos nu au putut ocoli inevitabilul si au intrat in aceasta procedura, cele mai multe chiar la cererea proprie. Vezi ce companii cu afaceri cumulate de peste cinci miliarde de lei au ajuns anul acesta pe mana administratorilor judiciari, unele chiar si in faliment, potrivit datelor furnizate Income Magazine de catre Registrul Comertului.
De ce nu avem succes cu fondurile UE, se intreaba evz.ro.
Cei care vor sa acceseze banii trebuie sa se asigure ca pot acoperi eventuale goluri de finantare. Timpul de raspuns mare care, in multe cazuri, depaseste chiar un an, neregulile in achizitiile publice, dar si proiectele prost intocmite au facut ca Romania sa fie codasa la absorbtia fondurilor europene. In 2007, anul integrarii in Uniunea Europeana, asteptarile erau foarte mari.
Comentarii articol (0)