Cadou de Anul Nou: scumpiri pe toata linia, titreaza evz.ro.
Cresterea cursului valutar, la care se calculeaza accizele, cu peste 5% va produce un nou val de scumpiri, de la 1 ianuarie. Prima zi lucratoare a lunii octombrie nu aduce nimic deosebit la prima vedere, dar va aduce peste trei luni o factura usturatoare pentru toti romanii. Este ziua in care se stabileste cursul valutar la care vor fi calculate anul viitor accizele.
Asiguratorii nu gandesc cu inima. Cum poti pierde banii din RCA daca faci pe “baiatul bun”. Un caz real, informeaza capital.ro.
Companiile de asigurari nu au neaparat interesul de a plati daunele catre clienti, de aceea orice document care lipseste de la dosar poate constitui un pretext pentru a refuza plata despagubirii. A simtit-o pe pielea ei o femeie din Bucuresti, careia i s-a facut mila de soferul cu care intrase in coliziune. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor primeste anual mii de reclamatii venite de la clienti ai companiilor de asigurari.
Avertisment alarmant: Zona euro nu va supravietui in forma sa actuala, scrie dailybusiness.ro.
Este putin probabil ca Zona euro va supravietui in forma sa actuala si mai multe tari vor parasi grupul sau de 17 membrii actuali, a declarat, duminica, prim-ministrul slovac, Robert Fico. "Va veni o vreme cand unele tari nu vor putea tine pasul cu ritmul de consolidare a finantelor publice si nu vor indeplini obligatiile care le revin. Probabil, doua state nu vor putea sa ramana deci in Zona euro", a declarat Fico interogat de canalul Markiza TV, citat de Hotnews.
Jurnalul.ro: Romania are o rezerva de 3,2 miliarde de euro de la FMI.
Conducerea FMI a aprobat a sasea revizuire a acordului cu Romania, disponibilizand 513 milioane euro, dintr-un total de 3,5 miliarde de euro. De la inceputul acestui acord cu FMI, suma pusa la dispozitia Romaniei se ridica la 3,2 miliarde de euro. Banii nu pot fi utilizati decat in cazuri extreme, cum ar fi o inrautatire a situatiei pe plan international, pentru ca acordul este de tip preventiv.
Efectele insolventelor si falimentelor asupra economiei, relateaza romanialibera.ro.
Specialistii in insolventa prezenti la conferinta „Efectele insolventelor si faliementelor asupra economiei" sustin necesitatea urmarii procedurii de insolventa la Oltchim si nu de administrare speciala asa cum a anuntat Executivul, in cazul in care Dan Diaconescu nu se va prezenta cu suma aferenta licitatiei. Evenimentul „Efectele insolventelor si faliementelor asupra economiei" a fost organizat de Medien Conferences sub egida seriei de conferinte „Medien Financial Focus" cu sprijinul Asociatiei Romane a Bancilor avand ca parteneri Casa de Insolventa Transilvania (CITR) - societate corespondenta a Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen si Zamfirescu Racoti Predoiu Insolvency. Evenimentul a avut loc joi, 27 septembrie si a fost gazduit de hotelul InterContinental.
Ponta promite la Bruxelles ca renunta la austeritatea din Romania, arata zf.ro.
Premierul Victor Ponta a dat, la finalul saptamanii trecute, la Bruxelles, un semnal care ar putea oferi un indiciu asupra politicii viitorului guvern rezultat in urma alegerilor legislative din 9 decembrie, in cazul in care USL va continua sa fie la guvernare: austeritatea nu este o solutie, austeritatea nu este un model de a salva Europa. Premierul a facut aceste declaratii in cadrul congresului Partidului Socialistilor Europeni la care fostul premier al Bulgariei, Serghei Stanisev, a fost ales presedinte al acestui important grup politic european.
Comentarii articol (0)