Pana in 2020 vom circula pe 1.100 km de autostrada, titreaza adevarul.ro.
In urmatorii 8 ani vor fi gata Coridorul IV si o parte din Autostrada Transilvania, iar trenurile vor circula cu 160 km/h pe principala cale ferata. Ministerul Transporturilor a demarat ieri procedurile de achizitie pentru avizele de mediu necesare aplicarii Master Planului General de Transport, document care arata cum va fi infrastructura romaneasca in viitorii ani.
Capital.ro: Cat vom plati la iarna pentru incalzire?
Sezonul rece ne prinde din nou nepregatiti, intrucat autoritatile au avut, in aceasta vara, preocupari electorale. Mai este putin timp pana cand ne vom trezi in cutia postala sau la afisierul din scara blocului cu facturi fabuloase la energia termica, iar solutiile, chiar daca sunt la indemana factorilor de decizie, intarzie sa apara. La jumatatea lunii trecute, gazele naturale s-au scumpit cu 5% pentru consumatorii casnici, respectiv cu 10% pentru cei industriali, iar odata implementat calendarul liberalizarii, preturile urmeaza sa fie dublate in urmatorii trei-cinci ani.
Ghid de business in criza. Cum te protejezi de scaderea vanzarilor, deprecierea leului si tepe, scrie dailybusiness.ro.
Criza economica pare fara de sfarsit. Reorganizarile, restructurarile, insolventele si faliementele sunt la ordinea zilei. Cum sa reusesti sa supravietuiesti in jungla crizei? Vezi ce sfaturi iti dau expertii in domeniu citati de DailyBusiness.ro. “Epoca de Aur” a cresterii economice a fost inlocuita peste noapte de o incetinire puternica, resimtita tot mai pregnant in economia reala. Multe firme au dat faliment, altele s-au reorganizat. In plus, afacerile nu mai sunt la nivelul de acum patru ani.
Momentul 2.0 in salvarea Europei: A fost lansat Mecanismul de Stabilitate!, informeaza evz.ro.
Cei 17 ministri de finante ai statelor din zona euro au semnat, ieri, la Bruxelles, actul de nastere al Mecanismului European de Stabilitate (MES), potrivit Reuters. Acesta este instrumentul financiar permanent care va inlocui Fondul European de Stabilitate Financiara (FESF). Aparitia MES este vazuta de piete drept cel mai important pas pentru atenuarea actualei crize financiare si prevenirea unor dificultati viitoare. Agentia de rating Fitch a acordat MES cel mai bun calificativ posibil, AAA, perspectiva fiind stabila.
Unde a disparut clasa de mijloc, se intreaba jurnalul.ro.
In anii anteriori declansarii crizei, numarul micilor afaceri crestea exponential, serviciile infloreau in acelasi ritm, romanii isi cumparau case si masini, aglomerau pana la refuz mall-urile si restaurantele, iar vacantele in strainatate deveneau eticheta unui stil de viata prosper. Clasa de mijloc isi facea simtita prezenta, contribuind la o crestere economica fara precedent. Astazi, desi ca dimensiune s-a conservat, spun analistii, comportamentul ei s-a schimbat radical. Poate de aceea si revenirea economica bate pasul pe loc.
Romanii cumpara aur cu kilogramele de la banci, relateaza zf.ro.
BCR a intermediat tranzactii cu aur de peste 500 kg de la inceputul anului, in valoare de peste 100 mil. lei, media celor mai importante operatiuni fiind de 40 kg de aur/tranzactie. Cantitatea de aur vanduta pe parcursul anului 2011 a fost mai mare, de 1.277 kg, potrivit informatiilor transmise de banca. Metalul pretios este vazut ca un refugiu in fata "furtunii" care a zguduit si in acest an pietele financiare europene.
Romanialibera.ro: BNR mai da o mana de ajutor leului.
Cum euro ameninta din nou nivelul de 4,6 lei, BNR plafoneaza iar sumele in lei acordate bancilor pentru a forta scaderea cursului euro/leu. Schema a functionat in august, va merge si acum? In august, in contextul turbulentelor din politica, euro ajunsese pana la 4,64 lei. BNR a intervenit atunci cu parghii monetare, plafonand toata luna august la 4-6 miliarde lei sumele acordate bancilor la licitatiile „repo" saptamanale (se ofera lichiditate la scadenta de o saptamana la dobanda de politica monetara - 5,25%).
Comentarii articol (0)