In perioada 20 septembrie-5 octombrie, Ministerul Sanatatii in colaborare cu Politia Rutiera si ISU au organizat o serie de verificari, in trafic, a ambulantelor aflate in misiune, anunta institutia in documentul de presa. Astfel, verificarile au avut loc in 8 judete (Bihor, Brasov, Braila, Cluj, Ialomita, Tulcea, Galati, Mures si in municipiul Bucuresti), locatiile fiind alese aleator, fara anumite criterii.
"Neregulile frecvente constatate au fost cele cu privire la lipsa centurii de siguranta de catre conducatorul auto sau de catre pasagerul aflat in cabina ambulantei, ambulante dotate necorespunzator pentru tipul lor si personal care nu a respectat prevederile legale privind utilizarea echipamentului",a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, intr-o videoconferinta cu reprezentantii directiilor de sanatate publica, cei ai serviciilor de ambulanta si ai personalului din unitatilor de primiri urgente.
Potrivit MS, cuantumul amenzilor aplicate, atat de catre reprezentantii politiei rutiere, cat si de inspectorii directiilor de sanatate publica, a fost de aproximativ 66.000 lei.
Cele mai multe sanctiuni au fost acordate conducatorilor auto pentru ca nu au purtat centura de siguranta in timpul misiunii, dar si sefilor de echipaje, pentru ca nu au asigurat cu centura de siguranta pacientii transportati. MS informeaza ca s-au aplicat sanctiuni si pentru utilizarea girofarului si a semnalelor sonore fara justificare.
In plus, 4 servicii de ambulanta, dintre care 2 servicii private, au fost sanctionate cu amenzi de cate 10.000 de lei fiecare pentru ca ambulantele aflate in misiune nu erau dotate corespunzator prevederilor legale pentru tipul de ambulanta.
Mai mult, conform sursei citate, inclusiv un spital judetean a fost amendat, cu suma de 10.000 lei, pentru ca ambulanta utilizata in interventii era dotata necorespunzator.
"Atrag atentia ca vom continua aceste controale inopinate si in perioada urmatoare", a mai precizat Raed Arafat.
Comentarii articol (0)