avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pentru neacordare de trecere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pentru neacordare de trecere ambulantei

Mi a fost suspedat permisul pe o perioada de 60 de zile si mi a fost data si o amenda de 1215 lei pentru ca nu am acordat prioritata la o ambulanta, problema care este, ambulanta avea decat semnale luminoase fara sonore si nu am observat o la timp pentru ca a fost o fractiune de cateva secunde in cere nu m am uitat in oglinda, fiind si o ambulanta mai micuta A 2 cred ca se numeste avand doar un girofar mic rotund, si am fost oprit de un echipaj si mi s a suspendat permisul, pe moment nu mi am dat seama sa trec la mentiuni ca nu avea si acustice doar luminoase pentru ca nici nu eram sigur, iar dupa mi au spus foarte multi ca nu s a procedat corect dar la mentiuni n am pus nimic.Politistul tot spunand ca ambulanta avea sonore in cazul in care eu aveam 2 geamuri deschise si muzica incet, eu fiind cu inca cineva in masina si nici el nu "auzise".Eu spun ca nu a fost drept, si as vrea sa stiu daca asa este si daca se mai poate castiga contestatia avand si un martor in masina.Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2025
Soare10, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:15, 11 Martie 2025
Da, e suficient un martor, daca nu e ruda. Cereti in plingerea contraventionala anularea PV de contraventie in baza nerespectarii intocmai a art. 61 din OUG 195/2002.
§ 9. Autovehicule cu regim de circulație prioritară
Articolul 61
(1) Au regim de circulație prioritară numai autovehiculele prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a) și b), atunci când se deplasează în acțiuni de intervenție sau în misiuni care au caracter de urgență. Pentru a avea prioritate de trecere, aceste autovehicule trebuie să aibă în funcțiune semnalele luminoase și sonore.
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 11 Martie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut neacordare prioritate ambulanta CatalinANdrei19 CatalinANdrei19 buna ziua ... zilele recente am fost oprit de politia rutiera cu MCV, pentru neacordare prioritate ambulanta . pe PV este trecut ca aceasta avea in functiune ... (vezi toată discuția)
Mă lovesc de o problemă frustrantă. acum un an mi-a fost reținut ... ionutdragan11 ionutdragan11 mă lovesc de o problemă frustrantă. acum un an mi-a fost reținut carnetul pe motiv ca nu am oprit la semnalele polițistul. semnalele acestuia nu au ... (vezi toată discuția)
Buna! o ambulanta cu semnale acustice si vizuale in functiune, ... adisor17 adisor17 buna! o ambulanta cu semnale acustice si vizuale in functiune, poate depasi pe linie continua si sa circule pe contrasens? (vezi toată discuția)