Tot mai multe firme sunt inglodate in datorii. Cum putem scapa de blocajul financiar, informeaza adevarul.ro.
Creantele companiilor se incaseaza cu intarzieri tot mai mari, iar ipsa lichiditatilor din piata pune companiile in dificultate. Mai nou, si firmele mari sunt „aspirate“ in blocajul financiar, reiese dintr-un studiu al companiei Coface Romania. Specialistii le recomanda patronilor sa fie mai atenti la fluxurile de numerar. Lipsa lichiditatilor din piata cu care se confrunta companiile din Romania conduce la o incasare dificila a creantelor proprii si determina companiile sa caute solutii cu ajutorul carora sa se protejeze impotriva unor dezechilibre financiare ale partenerilor, care ar produce efecte directe asupra propriilor afaceri.
Business ca in Vestul Salbatic. S-au inmultit teparii, cum ne protejam?, titreaza dailybusiness.ro.
Atentie cu cine faceti afaceri! Infractionalitatea economico-financiara a inregistrat o crestere galopanta in ultimele luni, afirma expertii in fiscalitate. Cazurile Cristian Sima, Codrut Marta, Mihail Boldea sauDinel Staicu reprezinta doar suprafata, avertizeaza expertii. In adancurile economiei, teapa financiara este la ordinea zilei, business-ul capatand tot mai mult caracteristicile unui “Vest Salbatic” economic. A construi si mai ales a dezvolta o afacere in Romania, indiferent de domeniu, a devenit un fel de "sport extrem" in contextul fiscalitatii excesive, birocratiei si infractionalitatii in domeniu, in crestere continua, spun specialistii.
Topul pomenilor electorale. Vezi pe ce a cheltuit Guvernul 2,5 milarde de lei, scrie evz.ro.
Micul si sarmaua au fost inlocuite cu metode mai rafinate de a „omeni” electoratul. Cele mai importante pomeni ale actualului Guvern depasesc 2,5 miliarde de lei. Pomana electorala clasica, reprezentata de galeti, mici si bere, fasole cu carnati, concerte sau bani in plic langa sectia de votare nu mai este de mult suficienta pentru a ajunge la sufletul romanilor. Guvernul Ponta stie bine asta si, inca de la instalare, s-a grabit sa imparta pomeni la scara mai larga, chiar daca uneori i-a mai dat si FMI peste mana.
Jurnalul.ro: Vrei sa te imprumuti ieftin? Ia credit de afara!
Un imprumut bancar obtinut in strainatate poate fi o varianta mult mai ieftina pentru romani. Desi conditiile privind veniturile si garantiile nu sunt usor de indeplinit, principala bariera - nerezolvata inca la nivelul Uniunii Europene - o reprezinta lipsa informatiilor privind istoricul de bun sau de rau platnic. Vestea buna, dar numai pentru companii, este ca, in ceea ce le priveste, aceasta chestiune a fost deja rezolvata. Bancile din 8 state UE au acces la datele necesare privind bonitatea.
Ce castigam din insolventa Hidroelectrica?, se intreaba romanialibera.ro.
Cel mai mare producator national de energie va ramane in insolventa - a decis Curtea de Apel, care a respins ieri cererile formulate de baietii destepti si de sindicat de anulare a procedurii. Curtea de Apel Bucuresti a respins, joi, irevocabil, cererile formulate de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie si Hidrosind de anulare a procedurii. Companiile Alpiq RomIndustries si Alpiq Rom¬Energie, din grupul elvetian Alpiq, care au avut acorduri directe cu Hidroelectrica, precum si Federatia Sindicala Hidrosind au cerut anterior instantei anularea procedurii de intrare in insolventa a companiei.
Comentarii articol (0)