Amenintarile cibernetice afecteaza cel mai mult companiile ale caror domenii de activitate implica o relatie directa cu clientii, bazata pe incredere si confidentialitate – cum ar fi cele din domeniul bancar, al consultantei, din domeniul medical sau juridic. Hackerii actioneaza fara discriminare, vizand nu numai compromiterea datelor confidentiale interne, cat si a celor care apartin de drept clientilor. Nu mai e nevoie sa spunem ca, in aceste cazuri, furtul de informatii are urmari ireparabile. Unele companii nu-si mai revin niciodata dupa ce pierd increderea clientilor – sau procesele intentate de acestia.
Despre cele mai mari pericole la care sunt expuse companiile, puteti citi pe larg in studiul Global IT Security Risks aici.
Datele confidentiale sunt vitale pentru activitatea companiilor si
avantajele lor fata de competitori, pe o piata care nu e numai considerabil mai mica, dar si extrem de dura.
Protejarea acestora e prioritara pentru orice tip de organizatie, in special daca domeniul in care activeaza aceasta presupune fix... gestionarea informatiilor confidentiale ale clientilor.
Protejarea documentelor fizice este intr-o oarecare masura asigurata de sistemele de securitate conventionale, de discretia angajatilor sau este reglementata intern prin contractele de confidentialitate.
Dispozitivele electronice care stocheaza si gestioneaza toate informatiile private cu caracter foarte important sunt, insa, mult mai greu de urmarit. Mici, usor de camuflat si de transportat, inregistreaza informatie rapid si in cantitate foarte mare. Desi asigura o simplificare considerabila a activitatii, mediul electronic offline si cel online nu sunt lipsite de pericole.
Infractorii cibernetici sunt din ce in ce mai inventivi si vin in fiecare zi cu noi si noi tehnici de a intra in sistemele informatice ale companiilor. Odata ce reusesc sa acceseze informatiile confidentiale cu care lucrati, raul e deja facut. Nu asteptati sa va numarati printre victime! Asigurati-va ca informatiille voastre, atat cele interne cat si cele care apartin clientilor, sunt protejate de cele mai avansate solutii de securitate. Pentru ca, spre deosebire de companiile oneste, hackerii au grija intotdeauna sa isi faca update-urile.
Datele si informatiile se transfera, in prezent, prin medii tot mai greu de controlat, odata ce echipamentele de lucru devin tot mai mobile si ies din perimetrul de securitate al retelelor de companie. Expertii Kaspersky au descoperit programe malware - create si controlate de la distanta de infractorii cibernetici, pentru a evita detectia pe computerele angajatilor - folosite pentru spionaj, furt de date confidentiale sau fraude financiare.
Tineti cont de faptul ca, in mediul cibernetic, amenintarile sunt, fara gluma, pe zi ce trece tot mai variate, mai subtile si mai greu de detectat. V-ati intrebat vreodata – in timp ce lucrati cu informatiile pe care le aveti in acest moment aranjate in fisiere, pe diverse categorii – ce s-ar intampla daca acestea ar fi, dintr-o data, facute publice pe Internet? Nu asteptati sa fiti in postura de a raspunde la aceasta intrebare. Asigurati-va ca utilizati solutii de incredere, cu un nivel optim de securitate si ca le actualizati cu religiozitate.
__
Kaspersky Lab a creat o varietate de produse de protectie cibernetica, pentru ca fiecare companie este diferita si are nevoi distincte, si nici hackerii nu sunt, la randul lor, tocmai lipsiti de creativitate. Kaspersky Small Office Security, Kaspersky PURE sau Kaspersky Targeted Security sunt cateva dintre acestea.
Va puteti convinge de eficienta solutiilor de securitate pentru companii de la Kaspersky Lab, folosindu-le, gratuit, timp de 30 de zile.