De ce ne preseaza Comisia Europeana sa scumpim gazele, se intreaba adevarul.ro.
Marile companii energetice din Europa, prezente si in Romania, isi sustin prin lobby la Bruxelles interesul de a creste preturile din tara noastra. Guvernul ar trebui sa aiba forta de a contracara aceste presiuni, explica liderii Asociatiei Oamenilor de Afaceri. OMV, E.ON Gas si GDF Suez – companii cu o reala influenta pe piata unica europeana – „realizeaza exporturi de gaze din Romania doar pe hartie“, a explicat pentru „Adevarul“ Cristian Parvan, secretar general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).
Capital.ro: Afacerea Revolutia, un miliard de euro in 23 de ani.
Din 1990 si pana azi, posesorii de certificate de revolutionar sau urmasii celor decedati in evenimentele din decembrie 1989 au primit de la stat bani, bunuri si servicii totalizand o suma cu noua zerouri. La un an de la caderea comunismului, Parlamentul vota o lege conform careia ranitii si urmasii celor morti in Revolutie urmau sa primeasca indemnizatii lunare cuprinse intre 30% si 160% din salariul mediu brut pe economie.
Plata TVA la incasare, praf in ochi? "Masura ar aduce un nou val de falimente", titreaza dailybusiness.ro.
Mult trambitata masura cu aplicarea TVA la incasarea facturii va avea consecinte foarte grave pentru firmele mici si mijlocii, afirma expertii in fiscalitate, citati de DailyBusiness.ro. In loc sa aduca o gura de oxigen pentru pentru IMM-uri, mai mult o sa le incurce business-urile. In varianta initiala, sistemul de plata a TVA la incasarea facturilor s-a dorit a fi o masura care sa elibereze lichiditati in piata si sa ajute companiile intr-o perioada in care bancile inca nu sunt deschise spre finantari asa cum si-ar dori mediul privat.
Mineritul ar putea reporni motorul economiei, scrie evz.ro.
Peste 250.000 de romani depind de evolutia activitatii miniere, care ar putea renaste. Primul pas a fost facutorganizarea unui referendum local privind mineritul, o premiera in Romania. Statul a inchis, din 1998 si pana in prezent, 550 de mine. Dintre acestea, doar 216 au fost reabilitate, iar restul au fost lasate in paragina. In prezent, peste 50% din regiunile miniere si din zonelemono industriale sunt la pamant, iar oamenii fie sunt someri, fie nu au unde munci, iar majoritatea tinerilor au ales sa plece din aceste zone.
Un miliard de euro pentru despagubiri, informeaza jurnalul.ro.
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) va acoperi despagubiri de pana la un miliard de euro pentru proprietarii de imobile, in cazul unui cutremur puternic. Fondul va intra in vigoare daca societatile care au vandut politele nu pot achita daunele produse in urma unei catastrofe naturale."Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat demararea procedurilor legale privind securizarea disponibilitatilor Fondului de Garantare printr-o polita de asigurare impotriva riscului de intrare in procedura de insolventa a asiguratorilor ca urmare a producerii unui cutremur.
Uniunea Bancara, piata si noile reglementari vor grabi schimbarea modelelor de afaceri ale bancilor, relateaza zf.ro.
Modul in care vor functiona bancile in anii urmatori se va schimba, iar noile reglementari, care urmaresc imbunatatirea gradului de transparenta si a capacitatii grupurilor bancare de a absorbi socuri, vor presupune si cresterea costurilor, bancile fiind nevoite sa gaseasca modele de afaceri profitabile pentru a rezista pe piata, considera bancherii si consultantii.
Comentarii articol (2)