Bancile din Romania au pierdut peste un miliard de euro, in ultimii cinci ani - Bogza, Bancpost, scrie economica.net.
Sistemul bancar romanesc a inregistrat, in ultimii cinci ani, o pierdere cumulata de peste un miliard de euro, daca se ia in calcul si cifra anuntata recent de directorul Directiei Supraveghere din Banca Nationala a Romaniei, Nicolae Cinteza, care arata o pierdere de circa doua miliarde de lei pentru sistemul bancar in acest an, a anuntat joi presedintele Bancpost, Mihai Bogza, in cadrul Forumului Bancar Roman.
Va limita UE bonusurile bancherilor?, se intreaba capital.ro.
Legislatia europeana care limiteaza bonusurile bancherilor in raport cu salariul fix este corecta, a apreciat joi avocatul general al Curtii de Justitie a UE, Niilo Jaaskinen, transmite AFP.
In 2013 la nivel european a fost adoptat un ansamblu de masuri pentru a intari reglementarea si stabilitatea pietelor financiare, care a intrat in vigoare la inceputul lui 2014. Una dintre dispozitii fixeaza un raport intre remuneratia fixa a bancherilor si cea variabila, respectiv intre salariul de baza si prime. Legea europeana stipuleaza ca acesti salariati nu trebuie sa primeasca prime mai mari de 100% din salariul de baza sau 200% daca statul in cauza autorizeaza acest lucru.
Parvan, AOAR: Statul da prea multi bani multinationalelor si acestea creaza prea putine locuri de munca. Antreprenorii romani primesc mai putin si fac mai mult, anunta adevarul.ro.
Guvernul a dat ajutoare de stat cumuland 600 de milioane de euro in ultimii ani, din care 90% s-au dus catre multinationale, iar acestea au creat mult mai putine locuri de munca decat antreprenorii romani, a declarat Cristian Parvan, secretarul general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).
Organizatia solicita impunerea unor standarde la alegerea ajutoarelor de stat.
Taxe greu de evitat, mentioneaza romanialibera.ro.
Guvernul nu are sanse sa evite anul viitor majorarile de taxe, avertizeaza economistii.
Desi nu mai ocupa functia de secretar de stat din luna iunie a acestui an, moment de la care a intrat in conducerea Bancii Nationale a Romaniei, Gheorghe Gherghina ramane un personaj-cheie pentru Guvern in momente dificile, precum inchiderea financiara a bugetului pentru 2014 si intocmirea unui proiect de buget pe anul viitor.
Comentarii articol (0)