Sefii Companiei Nationale de Autostrazi au incasat prime de peste 4.500 de euro, angajatii ameninta cu greva japoneza, scrie adevarul.ro.
Directorii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) care se ocupa cu gestionarea fondurilor europene au fost recompensati recent de directorul general interimar Mircea Pop cu prime de pana la 20.000 de lei (peste 4.500 de euro). Primele acordate directorilor CNADNR au scandalizat sindicatele: angajatii anunta declansarea unei greve japoneze, incepand de luni, pe fondul unor reduceri salariale anuntate.
Cat de profitabile sunt aeroporturile romanesti, se intreaba capital.ro.
16 aeroporturi operationale si alte doua noi pe hartie, peste zece milioane de pasageri la nivel national si proiecte de investitii de zeci de milioane de euro. Totusi, aproape jumatate dintre aeroporturile tarii nu atrag nici macar 50.000 de pasageri pe an. La inceputul anului trecut, al doilea cel mai aglomerat aeroport al Romaniei, Baneasa, si-a inchis portile pentru traficul de masa, zborurile low cost fiind mutate pe Otopeni, Henri Coanda reusind astfel sa-si creasca traficul cu 41% si sa urce pe locul 58 la nivel european in topul celor mai aglomerate aeroporturi de pe vechiul continent.
Cum explica Guvernul posibila scumpire a energiei: "Poporul e rabdator", titreaza dailybusiness.ro.
Producatorii si distribuitorii de gaze cer, cu vehementa, cresterea tarifelor de distributie, motivand ca nu mai pot suporta din propriul buzunar costurile. In loc sa incerce sa coreleze preturile cu puterea de cumparare, ANRE a ajuns sa le planga pe umar, invocand faptul ca in Romania, tarifele sunt printre cele mai mici din UE. Dincolo de scumpirea gazelor deja batuta in cuie, de 10% din 2013 (8% din iulie si inca 2% din octombrie), E.ON Romania si GDF Suez au cerut scumpirea suplimentara a tarifelor de distributie cu 10%, ceea ce ar duce la scumpirea gazelor cu inca 3%.
Care este adevarul in scandalul salariilor compensatorii pentru arbitrii financiari, informeaza evz.ro.
Fostul presedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, Daniel Tudor, spune ca nu a cerut salarii compensatorii de la institutia pe care a condus-o si aminteste ca in mandatul sau remuneratiile din consiliul CSA au scazut cu 50%. „In momentul in care am fost numit la conducerea CSA nu stiam ca se va infiinta Autoritatea de Supraveghere Financiara. Nu aveam cum sa cunosc nici regulamentul de salarizare al CSA, un document strict intern. In orice caz, desi am dreptul legal, nu am solicitat plata salariilor compensatorii” arata, intr-un interviu pentru revista Capital, Daniel Tudor, vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara(ASF).
Jurnalul.ro: Statul plateste 37,2 milioane de euro ca sa scape de Bechtel.
Contractul cu Bechtel pentrul construirea Autostrazii Transilvania a fost reziliat pe 29 mai iar statul va plati companiei americane penalitati in valoare de 37,2 milioane de euro suma care include si TVA, a anuntat Dan Sova, Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura. Totodata statul trebuie sa plateasca alete 50 de milioane de euro reprezentand contravaloarea datoriilor. Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine (DPIIS) a anuntat oficial, printr-un comunicat de presa, rezilierea, in 29 mai, a contractului cu compania Bechtel International Inc. pentru construirea autostrazii Brasov – Cluj – Bors.
Basescu: Deja avem prea multe privatizari ratate, prea multe declaratii si prea putina concentrare, relateaza romanialibera.ro.
Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la un eveniment gazduit de oamenii de afaceri italieni, ca in Romania sunt "deja prea multe privatizari ratate", dar si prea multe declaratii, insa prea putina concentrare a resurselor pentru generarea de crestere economica, potrivit Mediafax. "Deja avem prea multe prevatizari ratate in ultimele luni, deja avem prea multe declaratii si prea putina concentrare a resurselor pentru a genera crestere economica. Nu mai putin decat in alte dati avem prea putina capacitate administrativa pentru a valorifica fondurile pe care le avem la dispozitie de la UE", a sustinut Basescu, la o reuniune a Confindustria Romania sustinuta de oamenii de afaceri italieni.
Comentarii articol (0)