Contractul pagubos semnat cu Bechtel a fost reziliat. Statul roman trebuie sa achite companiei americane despagubiri de 37,2 milioane de euro, titreaza adevarul.ro.
Contractul semnat in 2003 cu Bechtel pentru constructia Autostrazii Transilvania a fost reziliat, iar statul roman va plati companiei americane despagubiri de 37,2 milioane de euro, a anuntat recent Dan Sova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura, la un post de televiziune. "Este o reziliere importanta", a declarat ministrul Sova, in cursul unei interventii telefonice, explicand ca, in caz contrar, “Romania nu ar fi facut altceva decat sa continue sa plateasca sume foarte mari pentru un obiectiv care nu s-ar fi realizat".
Astazi se deschide prima autostrada din 2013. O parcurgi in mai putin de 10 minute, scrie capital.ro.
Putin peste jumatate din tronsonul de autostrada Deva –Orastie va fi deschis circulatiei incepand de astazi, cu o intarziere de aproape patru luni de zile. La tronsonul Deva –Orastie, cu o lungime de 32,5 kilometri, lucrarile trebuiau finalizate la inceputul lunii februarie a acestui an, conform contractului semnat in noiembrie 2010 de CNADNR cu constructorul Strabag – Straco Grup.
Posta Romana va disponibiliza din iulie 4.458 de salariati, informeaza dailybusiness.ro.
Posta Romana va disponibiliza, incepand cu luna iulie, un numar total de 4.458 salariati, reprezentand 14% din numarul actual al angajatilor companiei, conform unui document discutat in sedinta de marti a Guvernului. Ca parte a procesului de restructurare a Postei Romane, documentul prevede concedierea colectiva, in acord cu sindicatele, a unui numar de 4.458 angajati, transmiteMediafax. Bugetul necesar pentru plata venitului de completare este calculat la aproximativ 19 milioane lei pentru acest an, "cu disponibilizare colectiva incepand cu 1 iulie 2013".
Evz.ro: Ce case cauta romanii? Top zone si apartamente preferate.
In topul zonelor preferate de romani atunci cand vine vorba de alegerea unei locuinte, se estimeaza ca pe primul loc va ramane zona semicentrala, 34% dintre preferintele clientilor urmand sa se canalizeze catre aceasta directie, in timp ce doar 11% dintre potentialii cumparatori s-ar orienta catre o locuinta in afara orasului, potrivit unui studiu realizat de Banca Comerciala Romana.
Aproape 6% din companiile romanesti active sunt in insolventa, relateaza romanialibera.ro.
In medie, una dintr-o suta de companii din Europa Centrala si de Est este in insolventa. Varfurile se intalnesc in Serbia (7,9%), Romania (5,6%), Ungaria (3,8%) si Croatia (2,4%). Coface, autorul monitorizarii, estimeaza ca situatia se va inrautati in acest an. Romania se poate lua foarte bine de mana cu Ungaria cand vine vorba de numarul companiilor cu probleme si rata de crestere a insolventelor. 23.665 firme romanesti intrate in insolventa in 2012 potrivit unui raport Coface, cu 10% mai mult decat anul anterior, fata de 22.840 companii in Ungaria, cu 11,9% peste numarul din 2011. Economia Ungariei este insa mai dinamica, exista mai multe firme inregistrate, de aici o rata a insolventelor inferioara, in ciuda cifrelor apropiate.
Comentarii articol (0)