Adevarul.ro: Doi din zece pensionari se angajeaza.
Activitatea profesionala este continuata dupa pensionare de numai 20,9% din totalul de 3,83 milioane de pensionari chestionati in cadrul unei anchete a Institutului National de Statistica (INS) privind forta de munca in gospodarii. Putin peste jumatate (51,7%) dintre persoanele cu varste cuprinse intre 50 si 69 de ani, respectiv 1,9 milioane de persoane, beneficiaza in prezent de un tip sau altul de pensie.
Pensiile de stat, o problema tot mai mare pentru buget, titreaza capital.ro.
Pensiile de stat au ajuns sa genereze un deficit mai mare decat al bugetului general, muscand din spatiul bugetar pentru investitii si intarziind astfel recuperarea economica. De trei ani, pensiile de stat sunt inghetate. Chiar si asa, bugetul asigurarilor sociale a ajuns sa inregistreze un deficit peste cel al bugetului general consolidat. Pe primele 10 luni din acest an, pensiile platite de la bugetul asigurarilor sociale cumuleaza la 39,8 miliarde lei, iar cheltuielile de administrare - 0,5 miliarde lei, pe cand contributiile totale se cifreaza la 29,3 miliarde lei.
Cat vor cheltui romanii cu ocazia Sarbatorilor de Iarna si ce cadouri vor cumpara, se intreaba dailybusiness.ro.
Ce bugete vor aloca romanii, in medie, pentru Craciun si Revelion anul acesta si cum au evoluat aceste cifre comparativ cu anul trecut, dar si cati romani intentioneaza sa ofere cadouri si pentru ce daruri opteaza cu ocazia Sarbatorilor de Iarna, intr-un articol DailyBusiness.ro. Bugetul mediu alocat pentru Craciun si Revelion este in acest an de 1.255,47 lei, comparativ cu 1.046,75 in anul 2011, 1052,48 lei in anul 2010 si 1523,29 lei in 2009, se arata intr-un studiu realizat de Mednet Marketing Research Center.
Evz.ro: De la gura cui au fost luati banii pentru revolutionari?
Oficialii statului prefera sa amane pana dupa alegeri explicatiile privind sursa celor 159 de milioane de lei. Banii rasariti peste noapte, in pragul alegerilor, pentru 5.500 de revolutionari nu si-au gasit nici pana acum vreo explicatie decenta. Oficialii statului au ales sa bage capul in pamant ca strutul cand a venit vorba de sursa celor 159 de milioane de lei. Nici ieri nu si-au schimbat atitudinea.
Brandurile comuniste care au castigat lupta cu capitalismul, informeaza jurnalul.ro.
Chiar daca pentru generatiile mai tinere pare de necrezut, au existat vremuri in care faceam cumparaturi nu la Carrefour, ci la Alimentara, in loc de Zara mergeam la Romarta, nu existau baterii Duracell, ci Elba, sau in loc de Snickers mancam Ciocolata cu Rom sau Eugenia. Lipsa Internetului era compensata de un diafilm sau diapozitiv, un gadget suprem al anilor ’80 era un mini-radio Ric, iar in loc de magazine gen Bricostore mergeam la Gospodarul. Ca mai toate magazinele, indiferent de profil, erau prost aprovizionate, este alta poveste. Rareori puteai cumpara ce-ti doresti, fiind nevoit sa cumperi ce gasesti.
Cat costa deszapezirea kilometrului de autostrada? 5.000 de euro in Germania, 67.000 de euro in Romania, relateaza romanialibera.ro.
Dupa ce a raportat premierului costuri cu deszapezirea cu 30% mai mici in aceasta iarna fata de anul trecut, Compania de Drumuri va plati si 67.000 de euro pe curatarea unui kilometru. Suma este de 12 ori mai mare decat cea platita in Germania pe un kilometru de autostrada. Ajunsa in pragul iernii fara contracte de deszapezire pentru portiuni intregi ale autostrazii A2 si la finele unui an in care nu a fost in stare sa selecteze firmele care sa efectueze astfel de lucrari, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a selectat in pripa cateva firme care sa curete de zapada si gheata autostrada in iarna aceasta. Preturile sunt pe masura, ajungand pana la 67.000 de euro pe kilometru.
Moneda nationala pierde din nou teren in fata euro: cursul a urcat la 4,54 lei/euro, scrie zf.ro.
Leul a pierdut aproape 1% din valoare in fata euro saptamana aceasta, iar cursul de schimb a ajuns la maximul ultimelor sase saptamani pe o piata dominata de transferuri realizate de jucatori locali. Cotatiile monedei nationale se situau aproape de 4,54 lei/euro la finalul sesiunii interbancare de ieri, schimburile realizandu-se la 4,5400 - 4,5420 lei/euro.
Comentarii articol (0)