Deprecierea leului va continua si in 2013, scrie capital.ro.
Conform unei analize realizata de Business Monitor International (BMI), pe baza datelor Bloomebrg si Eurostat, cursul mediu leu euro in 2013 se va situa in jurl valorii de 4,60 lei cu riscul de depreciere pentru sfrasitul lui 2013 catre nivelul de 4,65 lei pentru un euro. In ciuda victoriei zdrobitoare a USL-ului la alegerile parlamentare, analistii de la BMI nu apreciaza ca tendinta de apreciere a leului din ultimele saptamani va fi continuata si in 2013, prognoza de curs mediu a acestora pentru anul viitor fiind de 4,60 lei pentru un euro.
Guvernul promite sa renunte la impozitul pe profit si sa rezolve problema cainilor vagabonzi, titreaza adevarul.ro.
Guvernul este dispus sa acorde scutiri de impozit pe profit pe o perioada de 3 ani pentru investitii noi in cluburi de turism, hoteluri, spa, agrement, restaurante, precum si pentru parcuri tematice, de distractie si echitatie, si pe o perioada de 5 ani in cazul investitiilor in turismul balnear.
Ce cadouri vor face romanii de Sarbatori. Suma cheltuita este mai mare in acest an, informeaza dailybusiness.ro.
87,4% dintre romanii din mediul urban ofera cadouri persoanelor dragi cu ocazia Sarbatorilor de Iarna din acest an, bugetul alocat fiind in crestere comparativ cu anul precedent. Vezi ce cadouri ofera romanii din mediul urban. Majoritatea persoanelor din mediul urban fac cadouri in special rudelor, dar si prietenilor si colegilor.
Apocalipsa preturilor: scumpirile de la anul, relateaza evz.ro.
Cateva zeci de lei in plus la factura la gaze, de la 1 ianuarie, este "cadoul" primit de romani de Anul Nou. De la jumatatea anului se scumpeste si factura la lumina. Anul care vine aduce scumpiri la gaze, energie, tutun, combustibli, alcool din cauza majorarilor de tarife si cresterii accizelor. Calendarul scumpirilor va fi inaugurat in prima zi a anului de gazele naturale, urmate de la mijlocul anului de energie. Ambele au mai trecut printr-un rand de scumpiri, in septembrie.
Jurnalul.ro: Creditele neperformante pun bancile pe pierdere.
Institutiile finaciare vor face provizioane de 3 miliarde de lei dupa reevaluarea garantiilor imobiliare. Bancile vor fi nevoite sa constituie provizioane suplimentare de circa 3 miliarde de lei, peste 600 de milioane euro, in 2013. Diferentele provin din reevaluarea garantiilor pentru creditele acordate, pe fondul prabusirii pietei imobiliare. Auditorii au constatat diferente intre valoarea garantiilor luata in considerare de banci si valoarea de piata a acestora chiar si de peste 30%, potrivit unor surse bancare, citate de Mediafax.
De unde va scoate Guvernul bani?, se intreaba romanialibera.ro.
USL si-a prezentat programul de guvernare pentru perioada 2013-2016, premierul anuntand ca se asteapta la o crestere economica de 2% pentru anul viitor. Cota de impozitare progresiva, cresterea salariului minim si incurajarea agriculturii eco figureaza printre prioritati. Lucrurile raman insa neclare in privinta indexarii pensiilor.
Comentarii articol (0)