Adevarul.ro: Ungaria si Bulgaria au redus pretul energiei cu 10%, Romania a majorat factura la curent cu 10%.
Ungaria a redus de la 1 ianuarie preturile gazelor naturale, electricitatii si energiei termice livrate populatiei cu 10%, iar o masura similara urmeaza sa fie aplicata cel tarziu in aprilie. De asemenea, in Bulgaria gazele si energia termica s-au ieftinit de la 1 ianuarie cu 9,8%, respectiv 3-7%. In schimb, in Romania, pretul energiei electrice a crescut de la inceputul anului cu 10%
Marile puteri economice au devenit niste mari scheme piramidale. Ce propun economistii lor?, scrie capital.ro.
"Economia statelor dezvoltate seamana cu lantul Ponzi, o mare escrocherie" - este rezumatul pe care La Tribune il face unui recent raport al Boston Consulting Group, dedicat crizei celor mai dezvoltate tari ale lumii si a datoriilor lor. Lantul Ponzi este schema piramidala de plata a profiturilor unora cu contributiile altora, procedura care a fost folosita la noi in cazul "Caritas", scrie economica.net.
De la Catargiu la Tariceanu: "Premier in Romania", 150 de ani de sport extrem, titreaza dailybusiness.ro.
Sa conduci economia Romaniei nu pare deloc o treaba usoara. Dintre cei care s-au inhamat la mult ravnitul post de prim-ministru, din 1859 si pana azi, putini au reusit sa isi pastreze scaunul pentru o perioada cat de cat mai indelungata. DailyBusiness.ro va prezinta cateva figuri de oameni politici care au trecut acest "examen de echilibristica".
Evz.ro: Prapastia fiscala romaneasca.
Dupa ani de minciuni in cascada, este greu pentru Romania sa inteleaga in ce hal se afla. Chiar daca o parte dintre minciuni s-au spulberat, butaforia economica pe care au sustinut-o inca mai sta teapana, cam ca mortul care asteapta pensia in geam. Rand pe rand, sansele de iesire din criza au disparut iar avantajele s-au transformat in probleme. Romania e acum intr-o situatie asemanatoare cu cea de la inceputul lui 2010, dar mult mai rea.
Incep discutiile pentru un nou acord cu FMI , relateaza romanialibera.ro.
O misiune a Fondului Monetar International se va afla la Bucuresti in perioada 15-29 ianuarie pentru cea de-a 7-a si a 8-a evaluare a acordului stand-by. Economistii cred ca discutiile se vor axa pe viitoarea intelegere, aceasta urmand sa preia si neimplinirile actualului acord.
Ponta: Vom cere FMI cresterea salariului minim de la 700 la 800 de lei, informeaza zf.ro.
Premierul Victor Ponta a declarat joi seara, la RTV, ca la discutiile cu FIM privind bugetul pentru acest an va solicita majorarea salariului minim pe economie de la 700 de lei la 800 de lei, crestere care sa fie aplicata imediat dupa aprobarea proiectului de buget. Programul de guvernare al USL prevede pentru perioada 2013-2016 cresterea salariului minim la 1.000 de lei.
Comentarii articol (1)