Daniel Chitoiu, despre regandirea sistemului fiscal: "Dorim sa incepem cu impozitarea directa, prin impozitul forfetar", titreaza adevarul.ro.
Ministrul de Finante Daniel Chitoiu a declarat joi seara ca se ia in considerare o impozitare directa, „mai ales in domeniile greu de controlat, prin impozitul forfetar”, adaugand ca nu va fi vorba de impozitul minim din 2008, ci de cel „in functie de domenii de activitate, de zone si de categorie de contribuabili”.
Capital.ro: Angajatul redevine rasfatatul pietei muncii.
In 2011, guvernul PDL schimba Codul muncii, generand nemultumirea sindicatelor si satisfactia investitorilor. In 2013, lucrurile revin la situatia anterioara. Pe fundal, insa, somajul nu scade, iar salariile nu cresc.
Ce va aduce impozitul forfetar: "Daca nu e bine gandit, poate fi catastrofal”, informeaza dailybusiness.ro.
Noul an nu vine cu vesti prea bune pentru mediul de afaceri. Guvernul Romaniei ar putea introduce un nou impozit, pentru firmele care lucreaza in domeniul serviciilor. Ar putea aceasta decizie sa reduca evaziunea fiscala si sa aduca bani la buget?
Analisti: economia nu poate sa suporte inca o taxa, scrie evz.ro.
Noua strategie a guvernului, care pare a fi aceea de a creste numarul de taxe, ar impovara economia care nu a reusit sa isi revina din criza, spun analistii. De la promisiuni ca vom avea scaderi de TVA, de impozit pe profit, de CAS-uri, am ajuns la o situatie contrara: iminenta introducerii cel putin a unui nou impozit. Acesta va avea un dublu efect: cresterea nivelului de fiscalizare a mediului privat, dar si a numarului de taxe.
2013, anul in care Romania vrea sa scape de austeritate, relateaza jurnalul.ro.
Proiectul de buget pe anul in curs isi propune intoarcerea la nivelul de dinainte de criza. Romania renunta la austeritate in 2013 si isi schimba filosofia de acordare a banilor din buget. Premierul Victor Ponta a prezentat aseara in premiera situatia bugetara a natiunii intr-un document intitulat “Bugetul cetateanului roman”.
Romanialibera.ro: Inflatia, in tinta BNR, la sfarsitului lui decembrie.
Rata inflatiei a fost, anul trecut, de 3,33%, in intervalul tintit de BNR, dupa ce in decembrie preturile au crescut cu 0,6%, din cauza scumpirii produselor alimentare si nealimentare, relateaza Mediafax.
Comentarii articol (0)