Adevarul.ro: FMI este de acord ca salariul minim pe economie sa creasca, dar nu vrea sa scada TVA la paine.
Este bine ca salariul minim pe economie sa creasca, dar va trebui analizat daca majorarea de aproape 15% nu este prea mare. In schimb, scaderea TVA la paine nu e o idee buna in viziunea reprezentantilor FMI, ne-au declarat surse apropiate negocierilor cu Fondul Monetar International. Majorarea salariului minim este necesara, pentru ca nu am mai avut o crestere in ultimii ani, insa reprezentantii sectorului privat s-au plans ca o ajustare cu aproape 15% le-ar pune in pericol afacerile.
BNR ar putea forta bancile sa-i dea pe restantieri afara din casa, titreaza capital.ro.
Multi dintre romanii care au intarzieri mari la plata creditelor nu prea s-au confruntat pana acum cu o atitudine transanta din partea bancilor. Unii dintre ei stau inca in casele luate pe credit, chiar daca nu au mai platit nimic de mai bine de un an. Situatia s-ar putea schimba radical daca bancile s-ar concentra pe curatarea de credite neperformante. Potrivit bancherului de investitii Matei Paun, bancile ar trebui obligate de BNR sa scape de aceste credite neperformante, ele fiind cele care blocheaza cel mai mult economia.
Si totusi, impozitul forfetar "se coace". Cum va functiona si pe cine va atinge, informeaza dailybusiness.ro.
Introducerea impozitului forfetar de la 1 iulie este aproape sigura, masura urmand sa fie inclusa intr-un pachet legislativ de lupta impotriva evaziunii fiscale, estimeaza oamenii de afaceri si expertii economici contactati de DailyBusiness.ro. Impozitul va fi calculat in functie de o serie de criterii care NU vor tine cont de cifra de afaceri realizata.
Ce platim, de fapt, prin factura de electricitate, se intreaba evz.ro.
Statul incurajeaza excesiv producerea de energie din surse regenerabile, costul fi ind platit de consumatorul fi nal, care vede crescand exagerat factura la electricitate. Si in acest an se vor adauga 2 lei la facturi in acest sens. Nota de plata la curent electric include elemente ale caror denumiri nu spun nimic romanilor, dar pe care trebuie sa le achite luna de luna. Concret, este vorba de „contributia pentru cogenerare” si „certificatele verzi”, a caror contravaloare adauga cateva procente la totalul de plata.
Depozite bancare vs titluri de stat, scrie jurnalul.ro.
Regula de baza in efectuarea oricarei investitii este compararea randamentului asteptat cu riscul asumat. Pentru cei cu un apetit de risc scazut, cele mai sigure plasamente sunt titlurile de stat si economiile bancare. Care dintre acestea este mai convenabila? Avantajele si dezavantajele fiecaruia dintre cele doua produse pot fi de folos in formarea unei pareri in acest sens.
Promisiuni facute Fondului: Ce n-am facut in doi ani, facem in cinci luni, relateaza romanialibera.ro.
Sosirea delegatiei FMI in Romania pentru ultimele doua evalurari ale acordului ne prinde cu o economie tot atat de reformata cat era aceasta si in urma cu doi ani, cand a fost semnat acordul. Premierul propune prelungirea intelegerii cu pana la cinci luni pentru a ne putea duce la capat obligatiile. Premierul Victor Ponta recunoaste existenta intarzierilor in reformarea structurala a economiei. El spera sa obtina o prelungire cu trei sau cinci luni a termenelor, in cursul discutiilor purtate incepand de marti cu FMI.
Comentarii articol (2)