Adevarul.ro: Guvernul impune o taxa speciala pe exploatarea resurselor naturale, pana la actualizarea redeventei.
Guvernul va impune firmelor cu activitati de extractie sau exploatare si comercializare a resurselor naturale, altele decat gazele naturale, o taxa speciala de 0,5% aplicata la veniturile luate in calcul la stabilirea cifrei de afaceri, taxa valabila pentru intervalul februarie 2013-decembrie 2014.
Maria Grapini: "O firma pe pierdere ani de zile ori nu stie sa faca afaceri, ori nu e corecta", titreaza capital.ro.
Antreprenori saturati de taxe si impozite aplicate peste noapte si patronate nemultumite. Va reusi politicianul Maria Grapini sa-si tina aproape mediul de afaceri din care a plecat pentru functia de ministru?
Buget 2013: Romania iese la mal sau navigheaza in deriva?, se intreaba dailybusiness.ro.
Proiectul de buget pe 2013 prezentat ieri de Guvernul Victor Ponta si care ar putea intra joi in analiza Parlamentului, dupa ce va fi aprobat in sendinta de miercuri a Executivului, a starnit deja reactii contradicatorii. Unii experti au salutat incadrarea in tintele macroeconomice angajate in fata FMI, altii se intreaba daca Romania va mai iesi din criza.
Deportarea devine regionalizare la Agricultura, scrie evz.ro.
In septembrie 012, aproape ju matate din directorii de la Directiile Agricole Judetene din tara au fost detasati pentru patru luni in alte judete pentr u a face „performanta”. Masura a dat peste cap programele in derulare ale institutiei, cei mai afectati fiind agricultorii, doar o parte dintre ei primindu-si ajutorul de minim (cei 100 de lei, o masura cu “iz” electoral) pentru ca nu a avut cine sa semneze a ctele, dupa cum sustin reprezentantii fermierilor.
Peste 100.000 de romani risca sa-si piarda casele, informeaza jurnalul.ro.
Dintre cei cu credite, 25% nu-si pot plati datoriile catre banci. Deputatul PSD Bogdan Diaconu propune un moratoriu de amanare cu doi ani a executarii silite. Unul din patru romani cu un credit de cel putin 20.000 de lei (4.500 de euro) nu reuseste sa-si plateasca la timp datoria catre banca. La finalul lunii mai 2012 erau peste 850.000 de debitori persoane fizice care datorau bancilor aproape 89 de miliarde de lei, circa 20 de miliarde de euro, potrivit datelor furnizate de Centrala Riscului de Credit.
Ce impact va avea impozitul forfetar asupra firmelor, relateaza zf.ro.
Guvernele anterioare au renuntat la impozitul forfetar, dupa negocieri cu Fondul Monetar International, invocand dificultatea aplicarii in Romania si faptul ca este costisitor. Impozitul forfetar este insa analizat din nou de guvernanti si ar putea fi introdus in a doua jumatate a acestui an.
Comentarii articol (0)