ElectoRata la altii. Cum s-au "batut" guvernele cu creditele populatiei, de la Reykjavik la Budapesta, scrie economica.net.
Sa platesti mai putin la banca - un vis al debitorilor de pretutindeni, folosit cu sarg de unele guverne in perioadele electorale. Cum arata "electoratele" in alte doua tari europene in care statul si-a propus sa reduca datoria privata.
Guvernul Ponta a venit cu propunerea ca romanii cu venituri sub medie si credite la banci sa plateasca rate injumatatite timp de doi ani, acestia beneficiind de un credit fiscal: pana la 200 de lei din impozitul pe venit se intorc la debitor pentru ca acesta sa-si plateasca costurile mai mari generate de reesalonarea imprumutului. Restructurarea s-ar face pe o perioada de pana la doi ani, creditul s-ar prelungi cu doi ani. De asemenea, dupa ce trec cei doi ani in care rata este redusa la jumatate, contribuabilul ar urma sa primeasca timp de doi ani acel credit fiscal.
Grapini: Limita la platile cash trebuie sa fie aceeasi, indiferent de marimea magazinului, titreaza dailybusiness.ro.
Mediul de afaceri considera discriminatoriu plafonul de plati in numerar diferentiat in functie de marimea magazinelor, acesta fiind unul dintre motivele pentru care Guvernul a decis amanarea cu o saptamana a discutarii actului normativ, a declarat joi ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, Maria Grapini.
"Am fost de acord sa rediscutam proiectul de lege cu platile in numerar, pentru ca noul ministru al Finantelor trebuie sa stie acest lucru si mi se parea incorect sa trecem proiectul ieri (miercuri - n.r.) cand inca nu se schimbase functia de ministru al Finantelor”, a precizat Maria Grapini.
Cat ne vor mai obliga bancile sa ne asiguram unde vor ele?, se intreaba capital.ro.
Asiguratorul este impus clientilor de catre bancile creditoare, ca si notarul sau evaluatorul. In cazul companiilor de asigurare, lucrurile sunt pe cale sa se schimbe.
Orice roman care detine un credit imobiliar stie ca nu are posibilitatea de a alege liber notarul, evaluatorul sau polita de asigurare. In cel mai bun caz, banca pune la dispozitia clientului o lista cu nume de persoane sau companii pe care le denumeste „agreate“.
Sumele trimise in tara de romanii din strainatate au atins in 2013 nivelul minim al ultimilor noua ani, informeaza adevarul.ro.
Criza care persista in tarile cu largi comunitati de romani si somajul care a ajuns la cote alarmante in aceste state isi fac inca simtite efectele negative si la noi in tara. Sumele trimise in Romania de cei care muncesc peste hotare au atins in 2013 nivelul minim al ultimilor noua ani, cifrele fiind chiar mai slabe decat in perioada 2009-2011, cand valoarea remiterilor s-a prabusit.
Transferurile curente din strainatate catre Romania, cu exceptia celor ale administratiei publice – majoritatea efectuate de romanii care muncesc peste hotare – au fost anul trecut de numai 3,67 miliarde de euro, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.
Acciza de 7 eurocenti, mai degraba gaura decat petic la buget, mentioneaza romanialibera.ro.
Introducerea accizei suplimentare de 7 eurocenti pe litrul de carburant va determina firmele de transport rutier sa isi cumpere carburantii necesari din alte tari. In loc sa incaseze mai mult, statul, dimpotriva, risca sa piarda bani.
Introducerea accizei suplimentare de 7 eurocenti pe litrul de carburant, masura pe care Guvernul intentioneaza sa o aplice de la 1 aprilie, va determina firmele de transport rutier, in special cele care efectueaza curse externe, sa isi achizitioneze carburantii necesari din alte tari.
Comentarii articol (0)