Reformele Guvernului intarzie la Oltchim, CFR Marfa si Transgaz. Semnarea acordului cu FMI se amana cu trei luni, titreaza adevarul.ro.
Guvernul a solicitat FMI ca evaluarea acordului stand-by sa fie discutata de Consiliul Director al institutiei in luna mai, pentru a avea timp sa indeplineasca o serie de preconditii care privesc angajamente intarziate si evolutia bugetara. O noua misiune a FMI ar urma sa vina la Bucuresti in iulie. Intelegerea parafata in primavara anului 2011, si care urma sa fie incheiata in aprilie 2013, cand era programata ultima sedinta de evaluare in board-ul FMI, se va finaliza, cel mai probabil in iulie.
Toate tunurile pe CNADR din cauza interventiilor anemice, scrie capital.ro.
Vicepremierul Liviu Dragnea a avertizat din nou, vineri seara, conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) ca activitatea acesteia va face obiectul unei analize “foarte serioase”, dupa ce in dimineata aceleiasi zile a declarat ca CNADNR este “veriga slaba” din sistem. Dragnea a facut aceasta remarca la comandamentul de iarna, dupa ce presedintele Consiliului Judetean Vrancea Marian Oprisan a punctat ca “subdimensionarea sectiei de Drumuri Nationale si regandirea contractului de deszapezire va trebui sa faca parte din agenda domnului Pop si din agenda factorilor decidenti”.
Analiza dura pentru Romania: 9 riscuri care ne-ar putea duce la faliment, informeaza dailybusiness.ro.
Economia romaneasca este ca un bolnav in covalescenta caruia abia i-au fost scoase perfuziile, iar medicii asteapta sa vada daca raspunde tratamentului. Evolutia economiei este la fel de incerta precum in 2009, numai ca spre deosebire de situatia de atunci, suntem insa mult mai indatorati. Avem de platit miliarde la FMI, iar sacul bugetar pare mai gol ca oricand.
Evz.ro: Case executate silit, la preturi mai mici.
Dupa trei ani de incercari repetate de vanzare a caselor pe care le executa silit, bancile au inceput sa lase la pret. Ofertele devin mai apropiate de posibilitatile financiare ale romanilor, afectati inca puternic de criza. Creditorii au ieftinit imobilele executate silit. Apartamente confort 1 din Capitala au ajuns sa se vanda cu circa 30.000 de euro, in timp ce case cu teren de 100 - 200 de metri patrati sunt scoase la vanzare pentru circa 25.000 de euro.
Castigatorii crizei. Cine sunt cei pentru care recesiunea a fost mana cereasca, relateaza jurnalul.ro.
Daca ar fi stiut ce urma sa vina in 2008, probabil ca multi antreprenori s-ar fi orientat catre domeniile care aveau sa devina vedetele crizei. Cele care au castigat din problemele altora, paradoxal, din nevoia de a a se restrange, de a cheltui mai putin sau din urgenta de a iesi din situatii de business nefavorabile. Castigatorii crizei nu sunt multi, dar sunt acum mai puternici decat oricand.
De ce s-a razgandit Ponta in privinta gazelor de sist, se intreaba romanialibera.ro.
Declaratiile lui Victor Ponta de vineri privind sustinerea explorarii gazelor de sist in Romania au surprins, cu atat mai mult cu cat Ponta a impus, in luna mai anul trecut, un moratoriu asupra explorarii gazelor de sist si a facut din concesiunile acordate Chevron unul dintre motivele pentru demiterea Guvernului Ungureanu. Printre posibilele explicatii ale voltei spectaculoase a lui Ponta s-ar putea numara un contract semnat cu o zi inainte la Davos, precum si rapoartele despre starea precara a Gazprom.
Comentarii articol (1)