Banii de la UE: trebuie sa cheltuim intr-un an cat am absorbit in ultimii sase, titreaza adevarul.ro.
Cele 40 de miliarde de euro alocate Romaniei pentru tronsonul bugetar comunitar 2014-2020 presupun o absorbtie de 5,7 miliarde de euro pe an, exactcat am reusit sa cheltuim din 2007 pana in prezent. Romania va primi aproximativ 40 de miliarde de euro pentru perioada 2014-2020, din totalul de 960 de miliarde, cat reprezinta intregul buget al UE pentru viitorii sapte ani.
Capital.ro: Noua strategie fiscal-bugetara, la fel de nerealista ca prima.
Consiliul fiscal a luat la puricat varianta revizuita a Strategiei fiscal-bugetare 2013-2015 si a ajuns la concluzia ca se pastreaza o constanta: lipsa de transparenta. Strategia Fiscal-Bugetara (SFB) pentru 2013-2015 a fost publicata de guvernul Ponta la fel ca bugetul pentru acest an: din scurt si facuta pe genunchi. Si, la fel ca si in guvernarile anterioare, gradul de transparenta lasa de dorit. Mai ales in zona de detaliere a datelor luate in calcul pentru diferite venituri.
Lista neagra a companiilor care fac concedieri in 2013, scrie evz.ro.
Inceputul anului a adus nume noi pe lista investitorilor care au anuntat ca parasesc sau renunta la o parte din afacerile de pe piata locala. Cateva mii de oameni raman fara loc de munca, in urma restructurarilor. Scaderea puterii de cumparare a romanilor determina tot mai multe companii sa isi refaca planurile pentru piata de la noi.
Ce fonduri obtine Romania de la UE intre 2014-2020 si de ce Basescu vorbeste de "succes", iar Ponta de "esec", se intreaba zf.ro.
Presedintele Traian Basescu – care a condus delegatia romana la summit-ul liderilor europeni de la Bruxelles unde a fost adoptat bugetul multianual 2014 -2020 - sustine ca Romania a obtinut maximul posibil in ceea ce priveste alocarile pentru programele de coeziune, in replica la afirmatiile premierului Victor Ponta, anume ca nu s-a obtinut nimic in plus si ca mitul marelui negociator Traian Basescu a fost spulberat.
Afacerea "CEO la stat": Managerii privati, o poveste demna de Radio Erevan, informeaza dailybusiness.ro.
Guvernele Boc, Ungureanu si Ponta au promis FMI-ului ca vor angaja management privat la firmele de stat si astfel vor aduce companiile pe linia de plutire. Masura "vizionara", unica pe plan mondial, s-a dovedit o telenovela cu accente de-a dreptul absurde, demna de bancurile cu Radio Erevan.
Invazia tacuta. Rusii au pus mana pe resursele Romaniei, relateaza jurnalul.ro.
Un mare fan al presedintelui rus Vladimir Putin, Vagit Alekperov, este primul oligarh care se apropie vizibil de resursele naturale ale Romaniei. Compania pe care o pastoreste prin marea bunavointa a Kremlinului, Lukoil, a castigat doua concesiuni pe platoul continental al Marii Negre in 2009, iar la finele anului trecut a incheiat o prima faza a explorarii. In 2010, o companie canadiana, East West Petroleum Corp., a concesionat patru perimetre in vestul tarii, la granita cu Ungaria.
Comentarii articol (0)