Consiliul IMM: Regionalizarea pe alta structura ar fi „un dezastru“, riscam sa pierdem 10 miliarde de euro, titreaza adevarul.ro.
Conducerea Consiliului National al IMM considera ca actuala structura a regiunilor de dezvoltare va trebui pastrata pentru a nu fi necesara o reautorizare a altor regiuni noi. In caz contrar, reautorizarea si celelalte proceduri birocratice de acreditare la Bruxelles ar dura doi ani, timp in care nu vom putea absorbi fonduri UE de 10 miliarde de euro.
Cat ar trebui sa castigam ca sa traim ca in Vest, se intreaba capital.ro.
La preturile actuale, salariatul roman mediu are un sfert din puterea de cumparare a unui elvetian, o treime din cea a unui austriac si aproape jumatate din cea a unui italian. Litrul de benzina costa 1,35 euro in Romania, dar doi euro in Norvegia, 1,80 euro in Italia, Danemarca si Olanda ori 1,70 euro in Grecia si Belgia. O paine de jumatate de kilogram costa 25-30 de eurocenti in Romania, dar ajunge deseori la 1-1,50 euro in Germania sau Franta.
Birocratia - mai periculoasa decat taxele, oricat ar fi de mari, relateaza dailybusiness.ro.
Madalin Niculeasa, avocat specializat in fiscalitate, a declarat marti ca firmele din Romania sunt mai degraba afectate de birocratia excesiva decat de nivelul taxelor. "Nu avem neaparat o problema cu nivelul taxelor, dar nu mai putem trai cu aceasta birocratie”, a spus Niculeasa la o conferinta de presa organizata de Asociatia pentru Reformarea Sistemului de Impozite si Taxe (ARSIT).
Evz.ro: Ce te-ar face sa mergi la mare in Romania de 1 mai?
Practicarea unor tarife foarte accesibile, primirea turistilor in conditii bune si oferirea unor servicii de exceptie, personalul bunavoitor, curatenia si o bucatarie variata ar putea constitui ingredientele care sa asigure succesul hotelierilor romani de pe litoral, in timpul minivacantei de 1 mai. Anul acesta, hotelierii de pe litoralul romanesc pot profita de contopirea minivacantei de 1 mai cu cea pascala, fapt care permite crearea de sejururi de 5 nopti.
Nimeni nu se mai imprumuta, toata lumea economiseste, scrie romanialibera.ro.
Peste 700.000 de romani aveau peste un milion de restante la banci la finele lunii februarie. In aceste conditii, reticenta pentru credite este absolut explicabila, mai ales ca pierderile provizionate de banci au ajuns la 36,6 miliarde de lei. Romanii se gandesc de doua ori inainte de a mai incerca sa ia un credit. Mai mult, teama de viitor ii face sa economiseasca din ce in ce mai mult. La finele lunii februarie, soldul depozitelor depasea deja cu peste 20 de miliarde de euro volumul de credite din bilanturile bancilor.
Comentarii articol (0)