avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Regionalizarea României - intre proiect si realitate ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Regionalizarea României - intre proiect si realitate si superbaronii

Atat in guvernarea Boc cat si in prezent se fac promisiuni ca \"va curge lapte si miere\" - adica vor curge rauri, rauri de euro si dolari pe meleagurile dambovitene - daca vom trece la regionalizarea tarii.

In afara unor idei destul de vagi cu privire la regionalizare trambitate de vechii si mai noii corifei, pe site-urile administratiei centrale si locale e o tacere suspecta, asemanatoare cu linistea dinaintea furtunii.

Fara prea multa valva, inca din timpul guvernarii Boc, unele institutii de stat au trecut la reorganzarea regionala (in variante diferite):

- Ministerul Muncii - cu ale sale Organisme intermediare regionale pentru Programul operaţional sectorial pentru dezvoltarea resurselor umane;

- Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice - ANRSC

- Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane

- Ministerul Dezvoltarii Regionale - Agentii de dezvoltare regionala

- Inspectoratul de Stat in Constructii ...

In prezent avem 42 de baroni.

Dupa reorganizare, vom avea 8 pana 16 superbaroni (duci) in functie de presiuni si interese ...

Care sunt avantajele pentru oamenii de rand (cei de la baza societatii)?
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2013
eliasav, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 00:41, 12 Ianuarie 2014
Vor fi mai putini baroni.
Ce alt avantaj sa mai fie?
eu, unu', sunt sigur ca nu vom "absoarbe" (de la ue) niciun euro in plus daca vom face regiuni.

cand (daca) vor fi regiuni va zice ue ca sunt prea mici (sau prea mari) regiunile... si tot nu vom "absoarbe" (de la ue) niciun euro... totul e, zis popular, o maaaare vrajala... ca sa nu ne dea niciun ban (ue)...

lumea astepta p-aici, pe la mine cel putin, de muuulti ani, judete mai mici (romanati, de exempluB-) ), alea interbelice ... nu refacute aiurelile alea de regiuni ale comunistilor din anii '60...

oricum. nu cred ca se va face nicio regiune.
Probabil vor fi mai putini baroni, dar puterea acumulata de noii superbaroni va fi mult mai mare decat puterea unui baron judetean...

Avantaje pentru cetatenii care umbla cu jalba-n proțap nu prea se contureaza (sau nu le pot imagina eu)…
De-ar fi functionarii mai pregatiti si dedicati in ceea ce fac (dar cei mai multi sunt “referenti” pe te miri ce posturi - pentru ca cei calificati intr-un domeniu sau altul nu cunosc pe cine trebuie si sunt someri in plata, sau au emigrat) poate ca s-ar contura unele avantaje. Ar trebui sa-i intrebam pe batranii care (la vremea lor) au fost functionari ai statului in perioada “regiunilor” (unii afirma ca era o nebunie cu actele, cu rapoartele care trebuiau trimise “la centrul regiunii”… dar erau mai putini functionari - nu stiu cat ii pot crede pe acesti fosti functionari la care ma refer).
Poate ca n-ar mai fi un referent care preia hartia, unul care incaseaza banii, unul care listeaza / scrie chitanta, unul care semneaza, unul care priveste circuitul contribuabilului prin institutie etc = pentru a plati o taxa poate ca cetateanul n-ar mai trebui sa treaca pe la vreo sase referenti (sigur, exagerez, dar chiar sunt prea multi referenti)

~~~~~~
S-a concretizat o masura promovata de guvernanti prin anul 2010: in M. Of. din 24 mai 2013 a fost publicata o ordonanta de urgenta privind insolventa unitatilor administrativ teritoriale […]
Actul normativ stabileste cadrul general si procedurile pentru acoperirea obligatiilor unitatilor administrativ teritoriale aflate in criza financiara sau in insolventa.
Conform dispozitiilor acestei ordonante, primarul este obligat sa solicite intrarea in insolventa a primariei pe care o conduce in momentul in care datoriile neachitate cu o vechime mai mare de 120 de zile depasesc jumatate din bugetul anual al acelei administratii.
În prezent, administraţiile locale depind de fondurile alocate de la bugetul de stat, prin cote defalcate din TVA.
*
Perfect - sunt unii tentati sa strige. Poate, zic altii… Dar: primariile aflate in imposibilitate de plata raman, in final, si fara angajati… se “desfiinteaza” (?!) Nu se mai platesc unele ajutoare sociale, nu mai sunt bani pentru canalizare, drumuri etc si alte cele si… ori vor fi marite taxele si impozitele locale pentru a se evita insolventa ori… satele se vor grupa mai multe in jurul unei comune, apoi… mai multe comune se vor “grupa” in jurul unui oras s.a.m.d. pana la regionalizarea totala… despre care nu se mai aude mare lucru, dar aceasta nu inseamna ca nu se lucreaza.
*
Distractia a inceput:
Primăria oraşului Aninoasa, din Valea Jiului, a depus la Tribunalul Hunedoara o solicitare pentru declararea stării de insolvenţă, din cauza datoriilor care depăşesc valoarea bugetului local.

Zic si eu, suferind de scenarita sau nu :)


eu, sincer, nu inteleg ce vrea de fapt ponta... si cum se poate suci un om in halul asta...

iunie 2011, despre reorganizarea administrativ-teritoriala a tarii...

... intrebat ce se va intampla daca Guvernul (BOC) va schimba actuala organizare administrativ-teritoriala a tarii, Ponta a spus: "O sa o schimbam la loc."

"Din punctul meu de vedere, asta ne mai lipsea, ca in rest le-am rezolvat pe toate. Locuri de munca nu, criza, toate cele. Stiti cum se spune, chelului ce-i mai lipsea? Acum sa mai desfiinteze si judetele...

... Nu stiu ce face Guvernul si cred ca problema noastra e ce facem noi, si nu ma refer la USL, ci la toti ceilalti. Cred ca trebuie sa ne aparam si judetele, si viata de zi cu zi ...

Daca, Doamne fereste, le desfiinteaza
(judetele) domnul Basescu, o sa le facem la loc. Nu avem altceva de facut."

[ link extern ]

... pe de alta parte, guvernul "ponta", iunie 2013...

ANAF DESFIINȚEAZÃ FINANȚELE PUBLICE JUDEȚENE! Se dorește înființarea unor direcții regionale...

[ link extern ] /


nota:

pai "finantele publice" locale fac parte din "viata de zi cu zi"...

Alte discuții în legătură

'reorganizare anaf' vs incasari bugetare ContSters257414 ContSters257414 15 august 2013 [b]Reorganizarea ANAF,[u] condiţie a BM[/u] pentru un proiect de modernizare a administraţiei ... (vezi toată discuția)
Limba romana mircea2103 mircea2103 Va rog sa-mi spuneti daca utilizarea cuvantului \\"nivel\\" este corecta in urmatoarele cazuri: 1. \\"La nivelul institutiei exista 7 angajati.\\" 2. ... (vezi toată discuția)
Plan de urbanism zonal puz doru51 doru51 Buna ziua Dorind parcelarea unui teren pentru constructie de locuinte individuale si fiind necesar intocmire de PUZ ,Consiliul judeten,sectia urbanism mi-a ... (vezi toată discuția)