Adevarul.ro: CE a decis deblocarea platilor din Programul Operational Regional, mai putin cele pentru asistenta tehnica.
Comisia Europeana (CE) a decis vineri reluarea platilor pentru Programul Operational Regional (POR), care a intrat aproape total in presuspendare in octombrie 2012, au declarat surse din cadrul Comisiei Europene (CE) pentru Agerpres. Este exceptata de la aceasta decizie Axa Prioritara 6, destinata asistentei tehnice pentru managementul programului.
Oamenii de afaceri romani au iesit la cumparat de banci, titreaza capital.ro.
Dupa ce 20 de ani ne-am chinuit sa vindem bancile romanesti, acum avem reversul medaliei: antreprenorii romani alearga sa achizitioneze banci sau macar actiuni in cadrul institutiilor de credit. Anul 2013 va fi probabil anul tranzactiilor bancare. Mai mult sau mai putin reusite. Dupa ce Raiffeisen Bank a achizitionat portofoliul de retail al Citibank, iar RBS Bank poarta inca negocieri pentru acelasi tip de tranzactie, ATE Bank s-a vandut, si alte mutari-surpriza pot aparea in peisajul bancar romanesc. Interesant, insa, este faptul ca principalii actori ai noilor tranzactii nu mai sunt mari jucatori internationali, ci oameni de afaceri locali.
Moneda numita dorinta: Cum a ajuns "Pastele Cailor" tinta pentru aderarea la euro, se intreaba dailybusiness.ro.
Daca am intra in zona euro, am fi mai atractivi pentru investitori (stabilitate, convergenta, securitate, control bugetar-financiar). Cum costurile investitionale (terenuri, utilitati, salarii etc) sunt incomparabil mai mici decat in statele deja integrate, sa faci afaceri in Romania, in moneda unica, ar putea fi profitabil pentru capitalul strain. Teoretic, si noi am avea de castigat, pentru ca salariile ar urma sa creasca.
Schimbari neasteptate la varful unei companii vitale din Romania, scrie evz.ro.
Mangerii unei companii romanesti si-au parasit functiile din cauza presiunilor. Cu toate ca ministrul care ii avea in subordine ii considera performanti, specialistii straini au decis sa paraseasca functiile pe care le ocupau si pentru care primeau o leafa substantiala.
Top 3 motive pentru care tinerii isi dau demisia de la primul job, informeaza romanialibera.ro.
Principalul motiv care il face pe un tanar din Romania sa demisioneze de la primul loc de munca, cu toate ca il obtine cu mare greutate, este cel putin surprinzator: se simte ofensat ca NU i se recunosc suficient meritele si eforturile depuse la job. Pentru 22% dintre tinerii romani este suficient faptul ca sefii nu-i apreciaza la adevarata valoare ca sa reintre in somaj, se arata intr-un studiu recent.Al doilea motiv de demisie pentru studentii si absolventii aflati la primul job este legat de perspectivele de cariera nesatisfacatoare (21%), iar urmatorul se refera la lipsa oportunitatilor de dezvoltare (14%).
Comentarii articol (0)