Regia Autonoma de Transport Bucuresti va reintroduce autobuzele double decker pe linia turistica Bucharest City Tour incepand din data 1 mai 2014, anunta institutia pe site-ul propriu.
Cu aceasta ocazie, bucurestenii se vor putea plimba gratuit cu autobuzele supraetajate astazi intre orele 10.00-22.00, in limita capacitatii de transport.
Conform sursei citate, linia va functiona pe un traseu cu o lungime de 15,4 km, ce cuprinde 14 statii si poate fi parcurs in aproximativ 50 minute:
- Piata Presei
- Muzeul Satului
- Arcul de Triumf
- Piata Victoriei
- Calea Victoriei
- Palatul Parlamentului
- Piata Unirii
- Universitate
- Piata Romana
- Piata Victoriei
- Piata Charles de Gaulle
- Soseaua Kiseleff
- Piata Presei
Conform RATB, tarifele de transport pentru aceasta linie sunt neschimbate, fiind dupa cum urmeaza: 25 lei/card, pentru adulti si 10 lei/card, pentru copiii cu varste intre 7 si 14 ani. Copiii cu varsta de pana la 7 ani, insotiti de adulti, beneficiaza de transport gratuit.
Cardul de calatorie este valabil 24 de ore de la prima validare si se poate procura din autobuzele turistice.
Ce facilitati au turistii?
In cei trei ani care au trecut de la demararea proiectului Bucharest City Tour, Regia Autonoma de Transport Bucuresti a introdus mai multe elemente de optimizare a serviciilor, se mentioneaza pe site-ul institutiei.
Astfel, turistii au la dispozitie ghiduri audio in limbile romana, engleza, franceza si italiana, harti si pliante, cu informatii despre obiectivele turistice de pe traseu, precum si conexiune la internet prin sistem wireless, gratuit.
Pentru promovarea ofertei, a fost intocmita si harta "Bucharest City Tour", care, pe langa datele generale, privind traseul si functionarea liniei (program, pret, statii), ofera si informatii despre posibilitatile de petrecere a timpului liber in Bucuresti, se arata pe site-ul RATB.
O alta sursa de informatie pentru turisti o reprezinta flyerele "Bucharest City Tour", ce contin informatii generale bilingve (romana si engleza), privind linia turistica si sunt disponibile in camerele hotelurilor partenere in acest proiect, precum si in centrele de vanzare RATB, in punctele de informare turistica, in aeroport si in principalele gari din Bucuresti.
Aceste facilitati au fost anuntate inca din 2013 de catre Adrian Campurean, directorul general al RATB de la acea data.
"Vrem sa introducem, asa cum se intampla peste tot in Europa, la hoteluri si la restaurante, harti cu trasee turistice pe care sa gasesti punctele importante pentru turismul unui oras, dar si locurile unde poti sa te cazezi sau unde poti sa iei masa. Astfel, hotelierii si proprietarii de restaurante isi fac reclama la noi si noi ne promovam, prin intermediul lor, traseul", a precizat in 2013 Adrian Campurean, care a explicat ca hotelierii si proprietarii de restaurante vor suporta costurile de productie a hartilor, relateaza Mediafax.
Mai multe detalii privind Bucharest City Tour sunt disponibile pe site-ul dedicat.
Comentarii articol (0)