Buna ziua,
Saptamanal fac o vizita unei persoane din Voluntari. Pana ieri ma deplasam in Bucuresti cu STB gratuit (fiind pensionar cu domiciliul in Bucuresti) in continuare, pentru linia 153 plateam 2,5 lei /bilet (apartine STV/Serviciul de Transport Voluntari). Banii ii plateam soferului care imi rupea un bilet din carnet.
De ieri am observat ca a disparut linia 153, a fost inlocuita cu linia R468, linia respectiva e asigurata tot de STV, nu de catre STB. M-am urcat, am vrut sa platesc calatoria, soferul mi-a spus ca nu mai elibereza bilete, sa validez cardul la validator. I-am replicat ca nu am card STB, ca pensionar calatoresc gratuit. M-a intrebat unde am domiciliul, I-am raspuns ca in Bucuresti, a zis ca pot calatori gratuit. Mentionez ca fac drumul respectiv de peste un an, am vazut ca pensionarii cu domiciliul in Voluntari au gratuitate pe liniile STV. Eu fiind din Bucursti, plateam biletul.
Ajuns acasa, am cautat pe site STB dar nu am gasit specificarea ca pe liniile regionale as avea gratuitate. Pensionarii, pe liniile preorasenesti, nu au gratuitate. Ori liniile regionale au inlocuit liniile preorasenesti.
Dilema mea: cum e corect, sa platesc calatoria cu cardul eliberat de STB (exista aparat de validare montat pe autobuzul STV) sau am gratuitate?
Cel mai recent răspuns:
oldgeorge , utilizator
03:22, 28 Mai 2019