Achizitiile publice. Teodorovici da in bobi pentru directive europene, iar in tara tocam bani pe ghiduri inutile, titreaza adevarul.ro.
Ministrul Afacerilor Europene Eugen Teodorovici vrea sa implementeze o Directiva Europeana in materie de achizitii publice aflata doar in faza de proiect. Desi este graba mare pentru schimbarea legislatiei, Autoritatea pentru Reglementarea Achizitiilor nu a mai asteaptat noua norma europeana si tocmai a platit zeci de mii de euro pentru un Ghid de achizitii publice de "rit vechi".
Capital.ro: O noua privatizare. Se schimba cumparatorii?
Vanzarea CFR Marfa a fost reluata saptamana trecuta, dupa ce au fost respinse cele trei oferte. De surprize placute - noi jucatori -, nu prea putem avea parte, intrucat termenul e scurt. Procesul de privatizare a transportatorului feroviar de marfa ar putea continua cu aceiasi trei investitori, dupa ce documentele de participare au fost respinse de comisia de privatizare pe motiv ca dosarele erau incomplete - varianta comunicata oficial de reprezentantii Ministerului Transporturilor. Din datele detinute de Capital, se pare ca au existat unele probleme la indeplinirea unor conditii de calificare in cazul a doi dintre cei trei ofertanti.
Spirala datoriilor loveste la buzunar: De ce intarzie plata salariilor cu lunile, se intreaba dailybusiness.ro.
Ziua de salariu a ajuns o necunoscuta pentru angajati din mai toate domeniile de activitate, inclusiv de la stat. Bugetari, privati, pana si fotbalisti de la echipele de top au intarzieri de doua luni si mai bine la incasarea drepturilor banesti. De ce ia amploare acest fenomen si cum poate fi stopat? La inceputul anului, angajati ai CFR Calatori si CFR Infrastructura au blocat traficul feroviar pentru doua ore, nemultumiti ca nu si-au primit integral salariile pe luna decembrie. A doua zi dupa proteste, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, l-a schimbat din functie pe directorul general al CFR Calatori, Stefan Roseanu.
Guvernul Ponta intra iar, saptamana aceasta, in examen cu FMI: proba de privatizari, scrie evz.ro.
Saptamana aceasta si saptamana viitoare investitorii interesati de achizitia CFR Marfa si Postei Romane vor depune ofertele preliminare. Dupa o prima runda de depunere a documentatiei preliminare pentru participatia la licitatie, pe data de 8 mai, Ministerul Transporturilor a respins dosarele Grupului Feroviar Roman, consortiului format din Transferoviar si fondul de investitii austriac Donau Finanz, dar si pe cel al americanilor dela Omnitrax, din cauza lipsei unor documente la dosar, aceasta fiind motivatia oficiala.
Riscurile exploatarii gazelor de sist, dezbatute din iunie, informeaza jurnalul.ro.
Fisurarea hidraulica presupune introducerea in pamant a 750 de substante chimice, cancerigene. Avantajele si riscurile exploatarii gazelor de sist vor fi analizate in dezbateri publice organizate de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice. Prima dintre aceste dezbateri va avea loc la inceputul lunii iunie la Bucuresti. “Vom organiza dezbateri publice. Vom incepe prin organizarea unei dezbateri publice la Bucuresti, in prima decada a lunii iunie, cu specialisti, cu experti si, bineinteles, cu organizatii neguvernamentale, pentru a putea explica in mod cat se poate de stiintific care sunt avantajele si dezavantajele”, a declarat Rovana Plumb, ministrul Mediului, invitata la Antena 3.
Topul banilor cheltuiti de la UE: 130 de euro pe locuitor, Romania, 1.500 de euro Cehia, relateaza romanialibera.ro.
In cei sase ani scursi de la aderarea la UE, Romania a reusit sa cheltuie in medie 130 de euro pe fiecare locuitor al sau, suma de doua ori mai mica decat cea cheltuita de UE cu fiecare bulgar si de aproape 12 ori mai putin decat cu un ceh sau un leton. Romania detine ultimul loc intr-un top la cheltuirii fondurilor nerambursabile alocate de UE tarilor din regiune, arata un studiu al firmei de consultanta KPMG, dat publicitatii zilele trecute. Raportata la populatia celor 10 tari cuprinse in studiu, suma absorbita este in Romania de 2,5 ori mai mica decat cea din Bulgaria si de aproape 12 ori mai mica decat cea primita de Cehia, pe fiecare locuitor al acesteia.
Comentarii articol (0)