Scumpirile la gaze, batute in cuie, titreaza adevarul.ro.
Comisia Europeana a respins propunerea de amanare a liberalizarii preturilor la gaze, desi industriasii au avertizat asupra efectelor negative, iar populatia va suporta facturi aproape duble in cinci ani. Autoritatile au dorit o amanare cu sase luni a liberalizarii preturilor la gaze naturale, dar s-au lovit de atitudinea inflexibila a functionarilor de la Bruxelles.
Cum vede cu adevarat un investitor german relatia cu autoritatile romane, se intreaba capital.ro.
Stirile si comentariile legate de vizita premierului Ponta in Germania umplu in aceste zile paginile publicatiilor din Romania. In majoritate pozitive, acestea anunta noi investitii si chiar o continuare a telenovelei „BMW in Romania”. Cu doar cateva zile inainte insa, seful unuia dintre cei mai importanti investitori straini, Continental, vorbea despre dificultatile de a gasi personal specializat si despre ignorarea de catre Guvern a marilor companii care au investit deja sute de milioane de euro in Romania.
Taxa demna de Cascadorii Rasului. Cea mai mare eroare fiscala din ultimii 20 de ani, scrie dailybusiness.ro.
“Ne-am facut de rusine. Suntem intr-o situatie penibila”. Sunt cuvintele cu care premierul Victor Ponta si-a asumat ieri ordonanta privind supraimpozitarea cu 85% a castigurilor la final de contract pentru mediul privat - cunoscuta cu numele de taxa pe obrazul gros. “Prevederile OUG 55 nu se vor aplica mediului privat, ci numai celor de la ASF”, a spus Ponta, in sedinta de guvern de miercuri.
Surpriza la CFR Marfa: datoriile companiei sunt sterse, dar pretul ramane neschimbat, informeaza evz.ro.
Datoriile pe care compania CFR Marfa le are la statul roman au fost sterse prin intermediul unei ordonante de urgenta aprobate ieri de Guvern. Este vorba de suma de 127 de milioane de euro, pe care compania de stat o datora catre Agentia Nationala de Administratie Fiscala. Stergerea de datorii s-a facut prin majorare de capital social.
Jurnalul.ro: Romania, al 10-lea producator de petrol din zona eurasiatica. Vezi cat am extras si cat am consumat in 2012!
Romania s-a mentinut anul trecut pe locul zece in topul producatorilor de petrol din Europa si Eurasia, in ciuda scaderii productiei cu 2,8%, pana la 86.000 barili pe zi, ceea ce reprezinta 0,1% din productia mondiala. Conform statisticilor realizate de British Petroleum, pe primul loc in regiune s-a situat Rusia, care in 2012 a extras zilnic 10,643 milioane barili, urmata de Norvegia, 1,916 milioane barili, Kazahstan - 1,728 milioane barili si Marea Britanie - 967.000 barili pe zi.
Comentarii articol (3)