Avocatnet.ro şi Digi24.ro vă prezintă cele mai importante ştiri ale dimineţii.
Preţurile alimentelor în luna noiembrie, cea mai mare creștere din ultimii şase ani la nivel mondialIndicele global al preţurilor la produsele alimentare a crescut în luna noiembrie pentru a şasea lună consecutiv, atingând cel mai ridicat nivel de după luna decembrie 2014, arată un raport al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO).
Mai mult, creşterea înregistrată luna trecută a reprezentat cel mai mare salt înregistrat pe parcursul unei singure luni după iulie 2012, a anunțat FAO, potrivit Reuters, citată de Agerpres. FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de preţuri înregistrate la un coş de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne şi zahăr.
În noiembrie 2020, acest indice a crescut până la 105 puncte, de la o valoare de 101 puncte în luna octombrie (o cifră revizuită uşor în sus faţă de valoarea iniţială de 101,9 puncte).
Trenurile vor circula între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni din 12 decembrieDin 12 decembrie se va putea ajuge cu trenul de la Gara de Nord la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, anunță CFR Infrastructura într-un comunicat. 72 de trenuri vor circula 24 de ore din 24, iar durata unei călătorii va fi de 20-23 de minute.
Potrivit sursei citate, lucrările au fost finalizate în proporție de 100% și asigură legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti. Primele trenuri de călători vor circula între Gara de Nord și Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, începând din 12 decembrie, odată cu intrarea în vigoare a Mersului Trenurilor 2020-2021.
Cel mai mare producător din UE renunță definitiv la extracția de petrol și gazeDanemarca a decis să nu mai pornească noi explorări de petrol și gaze în Marea Nordului, măsura făcând parte din eforturile țării de a renunța la extracția de combustibili fosili până în 2050, informează The Guardian.
Danemarca a produs zilnic în 2019 echivalentul 103.000 de barili de petrol, mult mai puțin decât vecinii Marea Britanie (1,7 milioane barili) și Norvegia (1,8 milioane de barili). Cu toate acestea este cel mai mare producător de petrol din Uniunea Europeană. Totodată, Danemarca a extras anul trecut 3,2 miliarde de metri cubi de gaze naturale.
Guvernul a votat joi seara în favoarea planului de a renunța să acorde noi licențe pentru extracția de gaze și petrol în Marea Nordului, la 50 de ani de când Danemarca a început să-și exploateze rezervele de hidrocarburi.
Cele 55 de platforme de extracție de gaze și petrol operate de statul danez în 20 de perimetre vor putea extrage în continuare combustibili fosili, însă decizia istorică de a opri căutarea de noi rezerve în Marea Nordului va garanta încheierea producției daneze de combustibili fosili.
Comentarii articol (0)