FMI ne mareste din nou taxele. Cat vor plati romanii pentru afacerile derulate acasa, pentru chirii si contributii sociale, se intreaba adevarul.ro.
Intreprinzatorii care isi deruleaza afacerile acasa vor plati impozite de zece ori mai mari pe cladire, chiar daca locuintele lor sunt trecute pe persoana fizica, iar chiriile vor fi taxate si pentru contributiile sociale. Nici n-a plecat bine delegatia FMI din Romania, ca de la Guvern au iesit la lumina noi proiecte legislative prin care ni se maresc taxele. De data aceasta, cei vizati sunt proprietarii de locuinte care scot si ceva bani de pe urma lor si, posibil, intretinatorii de familii cu venituri mari.
Vesti bune pentru romanii din Spania: mai multe locuri de munca si somaj in scadere, titreaza capital.ro.
Spania isi revine. Incet, dar sigur. Cel putin asa arata statisticile de pe piata muncii. Conform Institutului National de Statistica din Spania, in luna iulie s-au creat 64.866 locuri de munca. Este a cincea luna consecutiv in care numarul somerilor din Spania scade, fenomen care nu a mai avut loc de acum sase ani, de cand Spania se afla in perioada de de dinaninte de criza.
Marea Hartuiala: Cum il fugareste Fiscul pe antreprenorul roman, informeaza dailybusiness.ro.
Plus 6,5% la incasarile bugetare este procentul obtinut de ANAF in activitatea de colectare venituri din primul trimestru. "Succesul" se datoreaza partial si controalelor tot mai intense ale agentilor fiscali, care au constatat dublarea numarului de firmele inactive in 2012. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a colectat la bugetul de stat in primele trei luni ale anului venituri de 27 miliarde lei, in crestere cu 6,5% fata de perioada similara a anului trecut.
Tinerii antreprenori au nevoie de consiliere, relateaza evz.ro.
Lipsa unei educatii antreprenoriale si a unei structuri de sustinere sunt principalele piedici din calea tinerilor antreprenori catre o afacere durabila si profitabila.Tinerii care pornesc la drum in afaceri au nevoie de sfaturi pentru a evita problemele, pentru a face fata unui mediu dur. In caz contrar, risca sa piarda timp si bani. De exemplu, Florin si-a deschis o firma care ofera servicii de IT. Nu s-a dus bine pregatit la Registrul Comertului sa inregistreze firma, astfel ca functionarul plictisit l-a convins ca nu are rost sa inregistreze toate codurile CAEN pe care le dorea.
Romanialibera.ro: Cum sunt vazute Ungaria si Romania de investitori?
Ungaria a „concediat“ FMI, Romania, elev-model, va incheia un nou acord. Cum principala motivatie in tara pentru prelungirea relatiei cu FMI a fost costul redus al finantarii, sa vedem cu cat sunt mai scumpe acum asigurarile de risc (CDS) pentru obligatiunile unguresti fata de cele romanesti. In ultimii ani, autoritatile au lasat sa se inteleaga ca acordurile cu FMI sunt centura ideala de siguranta: pietele te privesc cu incredere, investitorii dau buluc sa te imprumute etc. La mijlocul lunii iulie, Banca Centrala din Ungaria cerea FMI sa isi inchida biroul din Budapesta, acesta nemaifiind necesar in opinia autoritatilor maghiare deoarece tara isi va achita anticipat, pana la finalul anului, imprumutul acordat de institutia financiara.
Comentarii articol (0)