Rata inflatiei in industrie a fost de 1,6% in luna iulie, titreaza adevarul.ro.
Preturile productiei industriale au fost in luna iulie a acestui an cu 1,6% mai mari fata de aceeasi luna a anului trecut, cu 2,3 puncte procentuale sub cresterea intrgistrata pe piata interna si cu 4,4 puncte procentuale peste evolutia de pe piata externa, arata datele publicate recent de Institutul National de Statistica.
Parerea romanilor despre avocati: "sunt smecheri si oportunisti", informeaza capital.ro.
Perceptia populatiei asupra rolului si pozitiei profesiei de avocat in societate este una pozitiva, avocatura fiind considerata o profesie necesara, dificila si prestigioasa. Cu toate acestea, atunci cand se exploreaza aceste opinii printr-un demers calitativ, devin mai pregnante discutiile despre nemultumirile respondentilor cu privire la utilizarea serviciilor avocatiale sau la caracterul avocatilor, potrivit unui studiu IRES, facut public de Uniunea Nationala a Barourilor din Romania (UNBR), informeaza avocatura.com.
Pericolul urias care ameninta Romania. Ne asteapta al treilea val de criza?, se intreaba dailybusiness.ro.
Economia Romaniei este mult mai fragila in 2013 decat era in 2007 sau 2008. In cazul unui soc extern negativ, lipsa de incredere pe pietele internationale de exemplu, Romania va suferi o lovitura mai dura decat in 2008. Este opinia unor experti in economie care anticipeaza ca toamna va aduce un nou val de criza. Va fi mai rau decat in 2010?
Evz.ro: Constructiile de locuinte, pe plus.
In primul semestru al anului au fost terminate 16.859 locuinte, cu 793 de locuinte mai mult fata de intervalul similar din 2012, potrivit datelor publicate azi de Institutul National de Statistica (INS). Cea mai mare parte a locuintelor finalizate in primele 6 luni ale anului au fost ridicate in mediul rural, respectiv 8.763 de unitati, reprezentand 54,4% din total.
Havrilet, ANRE: Distributia va tine pasul cu scumpirea gazelor, scrie romanialibera.ro.
Acum, tarifele de distributie incasate de GDF Suez ori E.ON reprezinta un sfert din pretul gazului platit de consumatorii casnici. Cum grosul investitiilor companiilor abia urmeaza sa fie trecut pe factura inaintata ANRE, ponderea costurilor de distributie va urca mai departe, in ciuda scumpirii gazelor o data cu liberalizarea pietei. Certitudinea ca procesul de liberalizare va duce pretul gazelor interne la 119 lei/MW in 2018, mai mult decat dublul celui din prezent, a determinat aparitia mai multor simulari privind valoarea facturilor in acel moment.
Comentarii articol (0)