Asociatie de proprietari am primit notificare pentru revizia instalatiei de gaze. Am selectat o firma autorizata ANRE pt montarea detectoarelor si revizie. Am ales detectoare wireless.
Avem urmatoarele situatii:
- o locuinta are montat detector cu fir dar firma spune ca trebuie inlocuit detectorul cu cel wireless ca nu sunt compatibile;
- o locuinta are "dop" la instalatie si nu are aragaz intrucat nu locuieste aici - nu vrea sa monteze detector;
- un alt proprietar nu vrea sa monteze detector.
Firma ne-a comunicat ca la final are obligatia sa depuna situatia la Distrigaz iar acestia intrucat nu toate locuintele vor avea detectoare vor opri gazul la intreg blocul. Ce putem face in aceasta situatie? Ce hotarare poate lua comitetul executiv? A mai avut cineva o asemenea situatie? Multumesc!
Este situatie des intalnita
Problema consta in acea ca instalarea detectoarelor de gaz este obigatorie pentru toti consumatorii racordati la retea
Locuitul in comun genereaza drepturi dar mai ales obligatii in sarcina locatarilor,dupa cum este si instalarea detectoarelor de gaz
Asocuiatia d eproprietari are obligatia sa notifice oficial proprietarii care refuza instaarea detectoarelor de gaz -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta care implica costuri suplimentare pentru locatarii in cauza
Detectoare de gaz
Lcazacu
Locuiesc in Bucuresti, intr-un bloc cu zece etaje dat in folosinta in anul 1977. In luna Iulie 2017 in fiecare apartament s-a instalat printr-un operator ... (vezi toată discuția)