Ce prevede si cum lucreaza „Legea Rosia Montana“. Ce urmeaza daca aceasta pica in Parlament, informeaza adevarul.ro.
Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) va putea expropria cladirile si terenurile care ii sunt necesare in zona de dezvoltare a exploatarii aurifere, actionand ca reprezentant al statului, potrivit proiectului de lege care reglementeaza proiectul. Acesta a fost avizat de Guvern saptamana trecuta, iar acum este in Parlament, pentru dezbateri. Noua lege completeaza Legea minelor cu doua noi articole.
Criza schimba obiceiurile alimentare ale romanilor, scrie capital.ro.
40% dintre romani sar peste micul dejun, iar pranzul este masa principala a zilei. Daca inainte de criza plecau de la casele de marcat incarcati de plase, acum, doua treimi dintre consumatori spun ca iau doar strictul necesar si si-au schimbat si obiceiurile alimentare. Datele Institutului National de Statistica arata ca pretul produselor alimentare a crescut, in medie, cu 6,2% anul trecut fata de 2011, an in care s-a inregistrat un plus de doar un procent.
Romania, de vanzare! Cum sunt invitati strainii sa ne cumpere pamantul la super-oferta, relateaza dailybusiness.ro.
Cetatenii straini vor putea, de la 1 ianuarie 2014, sa cumpere terenuri in Romania in virtutea "dreptului european la circulatie". Autoritatile au pregatit o lege care incearca, doar de ochii lumii, sa impiedice transformarea tarii in proprietate privata. Cele mai importante prevederi din proiectul de lege le vedeti intr-o analiza DailyBusiness.ro.
De ce nu se vinde bine produsul romanesc, se intreaba evz.ro.
Asociatia patronala Sfera Factor, ai carei membri detin o pondere de 70% in productia interna de incaltaminte si marochinarie si aproximativ 90% din exportul total pe aceste sortimente, intentioneaza sa ceara autoritatilor interzicerea folosirii sintagmei "Targ de producatori" in cazul targurilor cu vanzare direct catre consumatorii finali, organizate in parcari sau terenuri virane, in corturi.
Jurnalul.ro: Castigul salarial a crescut in iulie cu 1,8%, la 1.635 lei.
Castigul salarial mediu net a fost in iulie de 1.635 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 29 lei, sau 1,8%, cele mai mari valori fiind inregistrate in extractia petrolului si a gazelor naturale (4.017 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (881 lei). Cresterea a fost determinata de majorarea salariului minim pe economie la 800 lei/luna si de acordarea de prime ocazionale (inclusiv prime de vacanta), sume din profitul net si din alte fonduri (inclusiv tichete de masa si tichete cadou) si realizarilor de productii ori incasarilor mai mari, potrivit datelor anuntate miercuri de Institutul National de Statistica.
Comentarii articol (0)