Dezastrele naturale nu ne ocolesc! Devin romanii mai preocupati de asigurarea caselor?, potrivit dailybusiness.ro.
Cutremurele din ultima perioada, dar si inundatiile din aceasta toamna arata, inca o data, cat de importante sunt asigurarile pentru locuinte. Si daca romanii nu prea s-au inghesuit in prima parte a anului sa-si protejeze casele, in ultimele luni din acest an par sa fi constientizat care sunt riscurile.
Probabil ca seismul care a zguduit Bucurestiul sambata noaptea i-a facut pe multi sa se gandeasca la asigurarea locuintelor si a bunurilor din ele.
Banii la saltea, mai rentabili decat depozitele bancare, titreaza capital.ro.
Nici macar una dintre cele mai mari 15 banci din Romania nu mai ofera dobanzi la depozitele in lei care sa permita clientilor sa se aleaga cu un minim castig real la scadenta
Doar doua banci de talie foarte mica (Banca Feroviara si TBI Bank) mai ofera randamente care sa permita clientilor cu depozite in lei sa se aleaga cu un minim castig real dupa scadenta. Conform calculelor Capital, nici macar una dintre cele mai mari 15 institutii de credit, care aduna peste 95% din totalul depozitelor din Romania, nu mai poate fi atractiva pentru un client care asteapta sa si castige ceva din plasarea economiilor. La un depozit in valoare de 5.000 de lei constituit pe o perioada de trei luni, adica cea mai utilizata scadenta, pierderile reale ajung pana la 58 de lei.
Gaz, curent, lemne sau peleti? Cat costa incalzirea unei case, se intreaba evz.ro.
Cei care au optat pentru solutii individuale de incalzire vor plati mai mult la iarna pentru confortul termic, din cauza scumpirilor operate de autoritati.
Pentru cei care care s-au mutat la casa si au scapat de facturile comune cu incalzirea de la bloc, gazele naturale sunt in acest moment una dintre cele mai avantajoase surse de incalzire.
Privatizarea CFR Marfa, un meci cu prelungiri. Comisia de privatizare a CFR Marfa i-ar putea da lui Gruia Stoica un nou termen de plata: 10 decembrie, informeaza adevarul.ro.
Gruia Stoica, proprietarul GFR, nu accepta sa plateasca diferenta de 170 de milioane de euro pentru preluarea CFR Marfa pana nu primeste avizul Concurentei, iar Ministerul Transporturilor ia in calcul prelungirea termenului-final stabilit pentru 15 octombrie pana la 10 decembrie.
Dupa ce joi a virat 20,2 milioane de euro in contul escrow deschis la Banca Transilvania in vederea preluarii a 51% din actiunile CFR Marfa, Gruia Soica, proprietarul Grup Feroviar Roman (GFR), compania castigatoare a licitatiei de privatizare, mai are de respectat un singur termen, 15 octombrie.
Comentarii articol (0)