De asemenea, datorita interesului aratat de participanti, Antreprenor 2.0 lanseaza si doua initiative noi menite sa ii ajute pe tinerii antreprenori si pe femeile antreprenor sa isi dezvolte abilitatile necesare pentru a crea business-uri de succes: Scoala Antreprenor 2.0 si Antreprenor 2.0 Women.
Scoala Antreprenor 2.0 se adreseaza studentilor si tinerilor antreprenori care au o idee de afacere si vor sa invete mai multe despre cum o pot pune in practica. Incepand cu jumatatea lunii octombrie, vor fi organizate in Bucuresti cursuri de tip day school, cu o durata medie de 3 ore care vor aborda teme esentiale de business.
Antreprenor 2.0 Women este o initiativa dedicata exclusiv femeilor antreprenor. Astfel, in cadrul unei conferinte organizate la Bucuresti in ianuarie 2014, femeile care au o idee de afacere sau o afacere la inceput de drum isi vor putea inscrie proiectul, urmand ca la finalul conferintei cele mai bune 50 de idei sa beneficieze de mentorat si consultanta in deschiderea afacerii.
Mai multe detalii despre noile conferinte regionale, despre Scoala Antreprenor 2.0 si despre Antreprenor 2.0 Women puteti gasi pe site-ul programului. De asemenea, tot aici va puteti inregistra si participarea.
“Antreprenor 2.0”, un proiect implementat de Fundatia Post-Privatizare si partenerii sai, isi propune sa dezvolte ecosistemul antreprenorial prin crearea unei retele de antreprenori. In aceasta etapa a proiectului, se cauta 30 de startup-uri cu potential care vor beneficia de sprijin financiar. De asemenea, prin intermediul unor serii de evenimente in intreaga tara, antreprenori sau viitori antreprenori vor avea ocazia sa invete de la antreprenori de succes, specialisti sau antreprenori locali cum isi pot imbunatati ideea de afacere si cum o pot transforma intr-un business sustenabil. Participarea la program este gratuita.
In cadrul proiectului au fost organizate 8 conferinte regionale in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Brasov, Craiova, Ploiesti si Constanta. Caravana Antreprenor 2.0 continua cu conferintele de la Suceava si Sibiu, unde participantii isi vor putea valida ideea de afacere alaturi de antreprenori de succes, vor invata de la experti cum sa foloseasca instrumente online in dezvoltarea afacerii si vor afla povesti de succes ale antreprenorilor locali.
La finalul fiecarei conferinte, in baza formularului de inscriere completat, juriul format din antreprenori de renume va alege 50 de participanti care vor merge in etapa urmatoare. Acestia vor participa la workshop-uri timp de doua weekend-uri consecutive, unde vor invata cum sa isi redacteze propriul business plan. La finalul training-urilor vor fi alesi 20 de participanti care au elaborat planuri de afaceri cu potential economic. Acestia, timp de trei saptamani, vor beneficia de doua sesiuni de mentorat one-to-one alaturi de consultanti care ii vor ajuta sa isi demareze afacerile si sa intocmeasca o strategie de dezvoltare. La final, afacerile vor fi analizate si trei dintre acestea vor fi premiate.
Scenariul este acelasi pentru toate cele 10 orase, astfel ca, la finalul programului, 30 de startup-uri vor fi castigatoare si premiate cu suma de 12.500 de lei fiecare.
Comentarii articol (3)