Fraudele cu fonduri europene s-au triplat anul trecut, scrie dailybusiness.ro.
Companiile private au intrecut autoritatile locale la fraudarea fondurilor europene, iar cazurile de frauda s-au triplat in 2012 fata de 2010, potrivit unei analize a Societatii Academice din Romania (SAR), prezentata luni de Razvan Orasanu, director de cercetare la SAR.
Analiza SAR, pe baza datelor DNA si DLAF si a deciziilor definitive de condamnare in dosare avand ca obiect utilizarea fondurilor europene, arata ca mediul privat (asociati, administratori, actionari, directori, manageri sau angajati ai unor companii private) detine o proportie de 57,20% din totalul cazurilor, urmat de autoritatile publice locale (primari, viceprimari, consilieri locali si functionari publici) - 26,52%, ONG-uri - 8,71%, persoane fizice, majoritatea fermieri - 7,58%.
Cele mai bune solutii de finantare a achizitiei unei masini, titreaza capital.ro.
Cand vine vorba de finantarea cumpararii unei masini cu bani de la banci, avem la dispozitie doua variante: creditele auto si creditele de nevoi personale.
In mod normal, finantarea achizitiei unui autoturism ar trebui facuta printr-un credit auto. Pentru ca, datorita gajului instituit pe masina, creditele ar trebui sa fie mai ieftine decat creditele negarantate, cum sunt cele de nevoi personale.
Statul vrea sa confiste garantia de 10 milioane euro de la Gruia Stoica, informeaza evz.ro.
Azi s-a implinit termenul in care Grup Feroviar Roman (GFR) trebuia sa plateasca pentru pachetul majoritar de actiuni la CFR Marfa, iar GFR nu a platit, a declarat acum cateva minute Ramona Manescu, ministrul Transporturilor, legat de esecul privatizarii CFR Marfa.
"Comisia de privatizare analizeaza posibilitatea retinerii garantiei de catre stat", a mai spus ministrul. Este vorba de garantia de 10 milioane de euro, depusa de GFR pentru participarea la licitatie.
Romanialibera.ro: Multinationalele, afaceri mari, impozite mici platite statului
Ponderea companiilor cu actionar majoritar nerezident care au inregistrat pierderi in perioada 2008-2012 a fost aproape dubla raportat la cele romanesti.
Potrivit companiei de consultanta fiscala Transfer Pricing Services (TPS) care a monitorizat 2.000 dintre cele mai mari companii din Romania dupa cifra de afaceri, intre 2008 si 2012, aproximativ 40% din companii au inregistrat cel putin un an de pierderi nete, iar aproximativ 16% au avut pierderi cel putin 3 ani. Este interesanta defalcarea intre companiile cu actionar majoritar rezident (1.096 la numar in studiul TPS) si cele cu actionar majoritar strain (888). Astfel, companiile cu actionar nerezident au avut pierderi timp de 1 an in 47% din cazuri (28% in cazul celor romanesti); ponderile se modifica si mai mult in cazul pierderilor intinse pe 3 si 4 ani (18%, respectiv 10% pentru companiile cu actionar strain fata de 8%, respectiv 4%, pentru cele cu actionar majoritar roman).
Comentarii articol (0)