avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colaborare/ contract prestari servicii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colaborare/ contract prestari servicii

Buna seara,
va rog, am nevoie de o lamurire.
O firma de consultanta, poate incheia o forma de colaborare/ contract de prestrai servicii cu o institutie publica?
Institutia are nevoie de un consilier juridic, dar din cauza ca institutia este departe de oras, nu se gaseste nimeni sa mearga pana acolo.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: annaanei , utilizator 10:15, 6 Februarie 2018
OUG 26/2012
art. I
(1) Autorităţile şi instituţiile publice ale administraţiei publice centrale şi locale, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, societăţile naţionale, companiile naţionale şi societăţile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum şi regiile autonome care au în structura organizatorică personal propriu de specialitate juridică nu pot achiziţiona servicii juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare.

(2) În situaţii temeinic justificate, în care activităţile juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare, necesare autorităţilor şi instituţiilor publice prevăzute la alin. (1), nu se pot asigura de către personalul de specialitate juridică angajat în aceste entităţi, pot fi achiziţionate servicii de această natură, în condiţiile legii, numai cu aprobarea:
a) ordonatorilor principali de credite pentru autorităţile şi instituţiile publice ale administraţiei publice centrale; b) consiliilor locale, consiliilor judeţene sau Consiliului General al Municipiului Bucureşti, după caz, pentru autorităţile şi instituţiile publice ale administraţiei publice locale.

(3) În situaţii temeinic justificate, în care activităţile juridice de consultanţă, de asistenţă şi/sau de reprezentare, necesare societăţilor naţionale, companiilor naţionale şi societăţilor comerciale, precum şi regiilor autonome prevăzute la alin. (1), nu se pot asigura de către personalul de specialitate juridică angajat în aceste entităţi, pot fi achiziţionate servicii de această natură, în condiţiile legii, numai cu aprobarea şi mandatarea reprezentanţilor statului sau unităţilor administrativ-teritoriale în organele de conducere ale acestora:
a) de către ordonatorul principal de credite coordonator, în cazul celor la care statul este acţionar integral sau majoritar;
b) de către consiliile locale, consiliile judeţene sau Consiliul General al Municipiului Bucureşti, după caz, pentru cele la care unităţile administrativ-teritoriale deţin integral sau majoritar capitalul social.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lncheiere contract de avocatură cu instituția publică adrianeli adrianeli Sunt funcționar public de conducere si ma aflu in proces cu institutia angajatoare avand ca si obiect litigii de muncă. Va rog sa imi spuneti daca este ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic dacă o instituție publica are angajat consilier ... veronicam veronicam Consilier juridic Dacă o instituție publica are angajat consilier juridic mai are dreptul sa încheie contract cu un avocat pentru procesele din ... (vezi toată discuția)