avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... lncheiere contract de avocatură cu instituția ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

lncheiere contract de avocatură cu instituția publică

Sunt funcționar public de conducere si ma aflu in proces cu institutia angajatoare avand ca si obiect litigii de muncă. Va rog sa imi spuneti daca este legal, incheierea contractului intre primarie si birou de avocatura pentru a reprezenta UAT Recas in contradictoriu cu subsemnatul, in conditiile in care institutia are in organigrama 3 persoane cu studii juridice, mai mult secretarul UAT Recaș, este jurist si are ca si atribut principal avizarea din punct de vedere al legalitatii actului administrativ pe care il contesc in instanta de contencios adminisatrativ, fiind in contradictoriu cu primaria..
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 13:59, 25 Aprilie 2017
Nu este nelegala angajarea unui cabinet de avocatura.
oare asa sa fie?

Art. I. - (1) Autoritatile si institutiile publice ale administratiei publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, societatile nationale, companiile nationale si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum si regiile autonome care au in structura organizatorica personal propriu de specialitate juridica nu pot achizitiona servicii juridice de consultanta, de asistenta si/sau de reprezentare.
(2) In situatii temeinic justificate, in care activitatile juridice de consultanta, de asistenta si/sau de reprezentare, necesare autoritatilor si institutiilor publice prevazute la alin. (1), nu se pot asigura de catre personalul de specialitate juridica angajat in aceste entitati, pot fi achizitionate servicii de aceasta natura, in conditiile legii, numai cu aprobarea:

a) ordonatorilor principali de credite pentru autoritatile si institutiile publice ale administratiei publice centrale;
b) consiliilor locale, consiliilor judetene sau Consiliului General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, pentru autoritatile si institutiile publice ale administratiei publice locale.

Daca nu exista un HCL in acest sens, nu prea e in regula.
fac mentiunea, sunt trei juristi in institutie!!!
Am inteles asta, insa OUG permite ca externalizarea in cazul in care
"activitatile juridice de consultanta, de asistenta si/sau de reprezentare, necesare autoritatilor si institutiilor publice prevazute la alin. (1), nu se pot asigura de catre personalul de specialitate juridica angajat in aceste entitati",

Juristii din institutii nu sunt omnistienti...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

- ce înseamnă : că un contract de asistenţă juridică este ... oanaportar oanaportar - ce înseamnă : că un contract de asistenţă juridică este pro bono ? Bună ziua. Instituția noastră are un litigiu cu un angajat. Instituția ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic dacă o instituție publica are angajat consilier ... veronicam veronicam Consilier juridic Dacă o instituție publica are angajat consilier juridic mai are dreptul sa încheie contract cu un avocat pentru procesele din ... (vezi toată discuția)
Contract colaborare/ contract prestari servicii annaanei annaanei Buna seara, va rog, am nevoie de o lamurire. O firma de consultanta, poate incheia o forma de colaborare/ contract de prestrai servicii cu o institutie ... (vezi toată discuția)