Cati romani vor sa devina antreprenori in urmatorul an, se intreaba dailybusiness.ro.
Unul din cinci romani considera contextul economic actual oportun pentru deschiderea unei afaceri, iar peste 10% vor sa devina antreprenori in urmatorul an, potrivit unui studiu realizat recent.
20% dintre romani considera mediul economic romanesc oportun pentru deschiderea unei afaceri, arata un studiu efectuat de Novel Research la initiativa Provident Financial Romania in perioada 9-21 octombrie 2013 pe un esantion de 1.012 respondenti.
Economia a crescut cu 1,6% in trimestrul al treilea, informeaza capital.ro.
Conform primelor estimari, Produsul Intern Brut in trimestrul III 2013 a fost, in termeni reali, mai mare cu 1,6% comparativ cu trimestrul II 2013 (date ajustate sezonier).
Fata de acelasi trimestru din anul 2012, Produsul Intern Brut a inregistrat o crestere cu 4,1% atat pe seria bruta cat si pe seria ajustata sezonier.
Scumpiri - surpriza la energie, in 2014, titreaza evz.ro.
Companiile din Romania nu vor mai beneficia anul viitor de preturi la energie stabilite de autoritati si vor ramane la mana furnizorilor, care le vor impune propriile preturi.
Dupa ce si asa trebuie sa faca fata avalansei de taxe noi anuntate de Guvern, firmele romanesti mai au parte si de alte "surprize" pe final de an. Care se traduc tot in costuri mai mari. Deci in cresteri de preturi. Astfel, statul da "un branci" companiilor si le impinge sa isi negocieze singure pretul cu care vor cumpara electricitatea, de la 1 ianuarie 2014. Autoritatile nu vor mai avea voie sa calculeze si sa aprobe pretul energiei pentru nicio companie.
Noul salariu minim nu va acoperi nici strictul necesar. Inca de pe-acum ar trebui sa creasca la peste 970 de lei, scrie adevarul.ro.
Pentru a achizitiona produsele din cosul lunar necesare unui trai la limita decentei, salariul minim de 850 de lei nu va fi suficient. Venitul ar trebui sa creasca de pe-acum la cel putin 970 de lei.
Salariul minim pe economie ar trebui sa se calculeze, cel putin teoretic, pe baza unui cos lunar de produse prevazut in Ordonanta nr. 217/2000, prin care se stabilesc cantitatile de alimente, marfuri nealimentare si servicii considerate vitale pentru traiul decent al romanilor.
Comentarii articol (1)