De ce avem cel mai inapoiat sistem financiar din regiune, scrie dailybusiness.ro.
Romania nu reuseste sa se desprinda total de comunism nici la 23 de ani dupa evenimentele din 1989. Bursa si bancile, institutii-simbol ale capitalismului, s-au dezvoltat foarte lent, comparativ cu trendul regional, potrivit unui raport al Bancii Mondiale. Cum am ajuns sa avem cel mai inapoiat sistem financiar din randul fostelor tari comuniste?
"Un sistem financiar sanatos, care incurajeaza si intermediaza eficient economisirile publicului pentru a sprijini dezvoltarea investitiilor, este esential pentru o economie care isi propune o crestere economica rapida", scrie analistul economic Bogdan Glavan pe blogul sau.
Numai 12% din tinerii sub 35 de ani economisesc pentru pensie, informeaza capital.ro.
Potrivit unui studiu de piata realizat de ING Asigurari de Viata, doar 12% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani economisesc pe cont propriu pentru pensie, chiar daca se gandesc sa se retraga din activitate mai devreme decat varsta de pensionare.
In cadrul studiului „Cum te pregatesti pentru batranete?” realizat de ING Asigurari de Viata in luna octombrie 2013 a fost identificat „Portretul tanarului viitor pensionar”. Studiul a fost desfasurat in mediul online, pe un esantion reprezentativ pentru mediul urban de 1.731 de persoane, dintre care 68% au intre 18 si 35 de ani, iar restul intre 36 si 45 de ani.
Grupurile chineze BAOTA Petrochemical Group si JUNLUN Petroleum Co, interesate de preluarea combinatului Oltchim, anunta adevarul.ro.
Administratorii judiciari ai Oltchim au semnat o scrisoare de intentie cu reprezentantii BAOTA Petrochemical Group si JUNLUN Petroleum Co, care sunt interesate de preluarea combinatului valcean.
Administratorii judiciari ai Oltchim au semnat o scrisoare de intentie cu reprezentantii BAOTA Petrochemical Group si JUNLUN Petroleum Co, care sunt interesate de preluarea combinatului valcean.
Trei propuneri pentru renuntarea la scumpirea carburantilor, potrivit romanialibera.ro.
Traian Basescu sustine ca Guvernul ar fi putut evita cresterea accizelor la carburanti in 2014 daca ar fi redus unele cheltuieli si nu ar fi acordat finantari suplimentare pentru ministerul lui Liviu Dragnea.
Banii obtinuti la buget din accizarea suplimentara a carburantilor – 2,28 miliarde de lei in total – puteau fi obtinuti pe cel putin alte trei cai care, insa, ar fi lovit mai putin nivelul de trai al romanilor, a explicat presedintele duminica, intr-o conferinta de presa.
Comentarii articol (0)