avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Incotro?! Capitalismul...incotro?!
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Incotro?! Capitalismul...incotro?!

Sunt sigura ca nu traim bine. Sunt sigura, in egala masura, ca societatea in care traim nu ne ofera nici o sansa ca sa putem trai mai bine.
Nu sunt sigura insa ca nu avem o solutie. Schimbarea o dorim cu totii. Dar ce vrem sa schimbam?! ...Omul?! ...Guvernul?! Nu cred ca este indeajuns. Eu cred ca ne indreptam spre o alta oranduire...Astea sunt zbaterile noastre...Sunt ale noastre...Dar nu ajunge!

Eu cred ca am cunoscut un capitalism "pârăt"...
Nu vreau sa imprumut idei... Totusi va propun sa lecturati:

[ link extern ]

De aceea intreb: Incotro?!

Succesul capitalismului...un bilet sigur spre criza! (n.m.adaptat)

:coffee:

Ultima modificare: Luni, 16 Ianuarie 2012
Herra_, utilizator
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 21:42, 26 Ianuarie 2012
Aceasta depinde doar de societatea civila.
Din istorie am invatat ca democratia – inca de la “inceputuri” – nu e usoara. Cand poporul conduce “treburile de stat” se pot ivi multe… incurcaturi. Poporul isi alege anumiti reprezentanti care sa ii apare drepturile si sa lucreze in interesul sau: sa adopte legi care sa permita dezvoltarea economica, profesionala, personala a cetatenilor. Azi, din ce in ce mai des, cei care ii reprezinta pe cetateni au inceput sa se… creada insusi statul, iar cetatenii devin “ciumpalaci” si “viermi” care nu stiu ce este bine pentru ei. Sa zicem ca cetatenii nu stiu ce e mai bine pentru ei insa stiu ce nu e bine pentru ei: sa fie adusi in pragul saraciei pentru ca se urmaresc interesele materiale cu orice pret. Si nu sunt interese materiale ale unei comunitati de cetateni, ci sunt interesele materiale ale unui grup de cetateni bogati care doresc mai multa avutie si putere de decizie politica - pentru a folosi aceasta putere de decizie politica tot in interes propriu si nimic mai mult.

Azi nu mai poate exista oranduire “pura”… Trebuie “combinatii”… Capitalismul mi se pare cel mai corect, dar fara socialism capitalismul nu are sanse: cei care se imbogatesc – daca vor sa-si pastreze avutia – sunt nevoiti (chestiune de management, daca vreti) – sa sustina pe cei care, deocamdata, sunt in imposibilitatea de a oferi ceva societatii. Corporatistii sunt cei care trebuie sa asigure locuri de munca - sau pachete de “ajutoare financiare” pentru cei care doresc sa isi imbunatateasca situatia personala - un angajat multumit are mai mult spor. Si ar putea asigura locuri de munca nu mutandu-si sediile in state unde forta de munca e ieftina ci mai degraba descentralizandu-si afacerile… Evident, castigul se va vedea mai tarziu. Mutandu-se din loc in loc au cheltuieli mari spre foarte mari… Si apoi, cat timp se vor mai putea muta? Si unde? In state in care exista riscul… nationalizarii?

Un sistem politic uni-partid e daunator; e dovedit istoric… Partidele au ca scop cucerirea puterii politice si - la un moment dat - au parte de aceasta putere. In momentul in care castigatorii puterii politice incep sa actioneze numai in interesul unui mic grup de persoane - perfect nereprezentativ pentru un stat - incepe nebunia. La inceput nu se observa - sau cei care observa sunt tratati ca fiind… dusi cu cercul - iar cand majoritatea incepe sa observe e deja prea tarziu…
Ca si in cazul capuselor: eh, o piscatura, acolo; trece. Dar capusa isi infige capul si-si lasa veninul in timp ce se imbuiba. Ups! Organismul gazda constata ca nu-i e bine; descopera capusa si o smulge, crezand ca a scapat… Dar capul capusei ramane si veninul se va intinde acum in tot organismul… Boala nu se mai vindeca, poate doar sa fie tinuta sub control.

Opiniile politice ar trebui sa se “destandardizeze” pentru ca nici problemele nu sunt “standard” Cred ca fiecare societate are de terminat ceva lasat nerezolvat si abia mai apoi sa construiasca o societate in care "grupurile" sa colaboreze. Incepe sa mi se para anacronic a mai aminti notiuni precum “puterea si opozitia” Parlamentarii, presedintii etc nu sunt “la putere” si nu ar trebui sa fie in opozitie unii cu altii, ci toti cei aflati in parlament si “la conducerea” unui stat sa colaboreze pentru interesul general, nu pentru propasirea unora si altora, nu ar trebui sa se “bata” unii pentru a pastra “puterea” si altii pentru a “pune mana pe putere” A nu se confunda cu ceea ce numim comunism!
Cand o mana de oameni au puterea de a controla totul controlul e prost facut; cand vrei sa stabilizezi economia incercand sa incetinesti / opresti inflatia sau somajul prin reduceri sau mariri de impozite si taxe reusesti sa ajungi la necesitatea unor imprumuturi fantastice, care nu-ti vor mai permite sa te redresezi vreodata…

Cred ca nu se mai pune problema schimbarilor ci a… indreptarilor.

Capitalismul incotro? N-am idee cum s-ar putea numi o noua oranduire...

**

Autorul textului pe care l-am citit urmarind link-ul a scris:
Dar pe tineri nu-i mai poate insela nimeni

Sigur ca da! Cred ca ar fi o greseala sa creada aceasta. Important nu e sa cunosti adevarul numai pentru tine – important este sa ai capacitatea sa-i faci si pe altii sa vada adevarul… Dar – alunecand pe panta filosofiei – ce este adevarul?
Bine. Pe tineri nu-i mai poate insela nimeni. Dar de corupt ii poate corupe? :D
Cred ca nu e suficient ca tinerii sa aiba demnitate daca nu incearca sa-i invete si pe altii (macar prin puterea exemplului) ce inseamna demnitate. Demnitatea nu tine de foame, nici de sete, nici de cald.



:beta:
Autorul textului a mai scris:
Occupy the Power! Modificam Constitutia astfel incat 50 % din functiile eligibile sa fie ocupate de reprezentantii organizatiilor tinerilor, asta ca o regula pentru intreg mileniul 2.
Va fi Mileniul Tinerilor. Totul pentru tineri, intr-o societate uluitor de dornica sa dainuiasca!


Mileniul doi?! Fie… Dar modificarea constitutiei in sensul… sperat e o dovada clara ca demnitatea nu e suficienta: sa incerce asa ceva inseamna sa discrimineze mai mult de jumatate din populatie…
Mileniul tinerilor… Poate n-ar fi rau dar… asta inseamna droguri la liber, cumparare diplome, inlaturarea profesorilor…? Sau ce?
Ultima modificare: Marți, 17 Ianuarie 2012
trope_doi, utilizator
Decat un comunism nesanatos , mincinos , egalitar si utopic , cu luptatori atroci , in persoanele apologetilor si progandistilor sai , in a-i dovedi suprematia , mai bine un capitalism gaunos cu posibilitati reparatorii pentru ca orice oranduire , in functie de popor si de situatia fiecarei natii , de fapt , ca orice in viata este perfectibil.
Intr-adevar problema consta in modul de abordare al problematicii de tot felul , specifice actualei "randuieli" cu care se confrunta o natie cu atat de putina experienta in domeniu .
De fapt aceasta "randuiala" pastreaza vechi "apologeti" ai socialismului si comunismului , deveniti pseudo-capitalisti ," in cugetele si simtirile lor" , dar pastrand aceiasi mare dorinta de imbogatire , ramanand la fel de verosi si reusind sa foloseasca , de multe ori , un amalgam periculos intre birocratia comunista prin care au invatat sa isi "acopere fundul" si experienta indelungata in furturi , furtisaguri si inginerii financiare de tot felul.
Daca mai adaugam la toate experienta in "a da cu gura" , cea de manipulare , invatata de la fostii lor mentori , apare un tablou zugravit in cele mai sumbre culori.
Eu cred ca societatea civila suntem noi toti si de aceea , de noi depinde cum sa zugravim tabloul in culori mai dulci , de fapt , mai atractive , prin ceea ce vrem si ceea ce facem .
Mai trebuie sa stim ca indivizii care ne tulbura inca zilele si ne pangaresc visele , trebuie "condamnati la uitare"
Locul lor este in "cosul de gunoi" al istoriei , daca nu dorim ca noi care avem posibilitatea si puterea de a alege un drum - este drept destul de redusa astazi , dar probabil , mai puternica , macar prin perseverenta , maine - sa nu ne aducem aminte ca persoanele care isi uita propria istorie , de cele mai multe ori sunt "condamnate" sa o repete.

De curand am depasit 7 Miliarde ! .. de oameni care se lupta pe resurse din ce in ce mai putine ! LACOMIA ....... a reprezentat o mare problema ! Lacomia sistemului financiar- bancar care in timp a '' nascocit '' tot felul de '' Combinatii '' dubioase ........ spre binele lor si dezastrul unor tari cu popoare mai '' plapande '' si usor de cumparat si '' prostit '' !
Nu ma mira aversiunea crescuta a populatiei fata de sistemul Financiar - Bancar ........ o cam merita ! Si va creste tot mai mult !!
Am ajuns sclavii .. Energiei ( Negre ........ care ne omoara lent ) !.. ai Automobilului si ai ... '' Binefacatorului '' sistem BANCAR !! Urrra ...... ce bine ne ESTE !! Hai la o ......... sampanie !!
Si noi in goana '' Nebuna '' dupa .. masini.. TV- uri .. Dvd - uri ... laptop- uri .... si ..alte ..... '' bijuterii '' .. cumparate la gramada .... pe credit ... am Umplut buzunarele .. nesatule ....... ale Bancilor !!

Stimati concetateni/coforumisti/contemporani, cum de n-am gasit/urmat raspunsul-indemn adresat societatii inca de acum peste 2050 ani?

"Bugetul trebuie echilibrat,
Tezaurul trebuie reaprovizionat,
Datoria publica trebuie micsorata,
Aroganta functionarilor publici trebuie moderata si controlata,
Ajutorul dat altor tari trebuie eliminat pentru ca Roma sa nu dea faliment.
Oamenii trebuie sa invete din nou sa munceasca in loc sa traiasca pe spinarea statului."


=D> ( Cicero , anul 55 inainte de Hristos)=D>

Ar merita sa-l incrustam pe o lespede in piata publica, spre vesnica povata tuturor!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ne resemnam sau vrem sa invingem !!! Walther Walther Dupa jumatate de secol de intuneric in ’89-’90 a fost un moment cind puteam sa aducem izbavirea, sa terminam cu batjocura, na fost sa fie, revolta ... (vezi toată discuția)
Ce este democratia ? handsu handsu Indiferent de sistem , toate regimurile sustin , ca functioneaza ,in exclusivitate numai el , pe temeiul democratiei , sub toate aspectele democratiei. ... (vezi toată discuția)
Lipsire de suveranitate handsu handsu Cine are scaun la cap realizeaza , ca in Romania se afla in plina desfasurare nasterea si consolidarea unei dictaturi . Se pregateste un model de ... (vezi toată discuția)