avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Ce este democratia ?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Ce este democratia ?

Indiferent de sistem , toate regimurile sustin , ca functioneaza ,in exclusivitate numai el , pe temeiul democratiei , sub toate aspectele democratiei. Procedeaza in acest fel , mai ales cand este pornit sa faca cele mai bombastice acte de nedemocratie. Ceea ce se intampla la noi , numai democratie nu este . Interesul personal , de grup este mult mai important decat soarta acestui popor multincercat . Circumstantele probeaza , daca mai era nevoie , ca in realitate este la modelarea soartei noastre aceeasi putere egoista , hedonista , indiferent de numele carui " politician" este reprezentata . Pare superficiala definitia , pentru ca este ,posibil, valabila numai partial , in intelesul careia democratia nu este rezultatul vointei membrilor unei sociatati sanatoase , care se gandesc in mod corect , mai mult dominarea majoritatii incapabile de conducere , care intotdeauna alege conducatori incapabili de a reprezenta in toate actiunile lor numai interesele obstei . Natiunea are ( ar vea ) nevoie de conducatori intelepti sub tote aspectele , de dreptate reala , de o bunastare modesta , dar sigura , de securitatea dezvoltarii .
Daca nenorocirile saracilor nu sunt produse de legile naturii , ci de institutiile noastre , suntem nespus de pacatosi - Charles Darwin .
Cel mai recent răspuns: handsu , utilizator 13:31, 14 Decembrie 2009
Din pacate la noi in Romania termenul si intelesul democratiei este inteles de fiecare cum vrea,adica fiecare face ceea ce vrea ca doar deaia e democratie
Teoretic Cf. Dex, democratia este:
DEMOCRAȚÍE, democrații, s.f. Formă de organizare și de conducere a unei societăți, în care poporul își exercită (direct sau indirect) puterea
1.Formă de organizare și de conducere politică a societății, care proclamă suveranitatea poporului. 2) Formă de guvernare a statului, bazată pe separația puterilor și pe votul universal. 3) Stat căruia îi este proprie o astfel de organizare. 4) Metodă de conducere a unui colectiv, care asigură participarea tuturor membrilor la luarea deciziilor importante.

Cf cu ceea ce este la noi, eu cred ca este:
Ceva asemanator cu invatarea unei limbi straine dar fara sa reusim sa ne insusim accentul - il pastram pe cel autohton - si, nu de putine ori facand si destule dezacorduri.
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2009
ContSters98240, utilizator
mihaelafree a scris:

Cf cu ceea ce este la noi, eu cred ca este:
Ceva asemanator cu invatarea unei limbi straine dar fara sa reusim sa ne insusim accentul - il pastram pe cel autohton - si, nu de putine ori facand si destule dezacorduri.

Foarte sugestiva comparatia!!!
Din 1859 , realizarea statului roman modern,nu a existat niciodata democratie in Romania . Intotdeauna a existat dictatura sau alt impiedient de a se naste democratia . Perioadele foarte scurte in care s-ar putea aminti unele foeme mai v oalate al incepererii unei democratii (1908-1916 ;1922-1930) erau atat de scurte , ca nici primele silabe "ale unei limbi straine " nu se puteau insusi . Democratia ,numita mai in batjocura,populara si democratia originala erau doar aceeasi Marie cu alta palarie .
O fi ce-o fi democratia, dar nu e ceea ce se intampla azi…
Poate mi se pare numai mie, dar am senzatia ca alunecam vertiginos spre dictatura.
Guvernul isi asuma o multime de legi – anuland, practic, atributiile parlamentului – presedintele afirma (asemanator lui Hitler) ca el face parte din subconstientul romanilor si mai apoi, cu alta ocazie, intreaba si se intreaba: de ce sa mai facem acum alegeri? Pe ce? Ca tzara e in haos… Nu am citat exact, dar aceasta e ideea… Apoi, propunerea pt un parlament unicameral – o noua Mare Adunare Generala?

Alte discuții în legătură

Lipsire de suveranitate handsu handsu Cine are scaun la cap realizeaza , ca in Romania se afla in plina desfasurare nasterea si consolidarea unei dictaturi . Se pregateste un model de ... (vezi toată discuția)
Un popor care isi uita istoria este dator sa o repete! Ana Muntianu Ana Muntianu Un film care merita vazut: http://www.jurnaltv.ro/modules/vPlayer/vPlayer.swf?f=http://www.jurnaltv.ro/modules/vPlayer/vPlayercfg.php?fid=6e4a163a5e3d16adab7 (vezi toată discuția)
''dizidenta'' si luptatorii din rezistenta anticomunista Walther Walther Situatia actuala din tara reflecta o realitate cruda, la aproape douazeci de ani de la lovitura de stat din \'89 constatam ca nu sa realizat nici o schimbare ... (vezi toată discuția)