avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Un popor care isi uita istoria este dator sa o repete!
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Un popor care isi uita istoria este dator sa o repete!

Un film care merita vazut:

[ link extern ]
Buna ziua, "tulburator, socant" sunt cuvinte prea mici pentru a descrie ceea ce simti cand vezi un astfel de documentar; sunt pasionat de istorie, va multumesc. sper ca generatiile tinere sa invete ceva, dar oare cati au rabdarea sa se uite.=D>
Cu stima,
ROLYU
Eu cred ca acest documentar ar trebui sa faca parte din educatia mai multor generatii pentru a intreprinde in existenta lor actuala si viitoare , tot ceea ce este uman posibil pentru ca astfel de "bestii" sa nu coexiste cu specia umana , pentru ca tinerii , in general si celelalte categorii umane sa nu se "inregimenteze" niciodata in "oganizatii" care au ca obiective distrugerea semenilor lor , pe orice fel considerente (etnice , politice , religioase ,etc).
Istoria a dovedit ca in perioadele de criza , mai mereu se nasc "monstri politici " , ca mai intotdeauna , extremismul ,radicalismul de o anumita sorginte sunt considerate modalitati de iesire din astfel de situatii( exemplul venirii la putere a lui Hitler in Germania , cred eu ca este cel mai elocvent).
Comunismul , de asemeni a produs o serie de astfel de "monstri" , atat din punct de vedere ideologic , cat si uman.
Atat in nazism , cat si in comunism , au existat "calai" , de fapt , slugi foarte bine manipulate , care pentru miscarile repective , reprezentau "tovarasi de drum" vremelnici pentru indeplinirea unor anume "deziderate ideologice"
Cred ca un rol important al societatilor dezvoltate este sa ii impiedice pe "ciracii" unor astfel de oameni sau pe "promotorii" unor astfel de ideologii , sa intreprinda ceva pentru ca extremismul de orice sorginte sa patrunda in viata publica.
Din nefericire , tocmai acele concepte ale democratiei care permit libertatea de exprimare , chiar si a extremismului ,a xenofobiei , a nationalismului revansard, ca ideologii , au devenit astazi cei mai puternici dusmani ai democratiei insasi.
Suntem intr-o noua etapa de dezvoltare , mai ales in urma consecintelor nefaste ale crizei economice si tocmai aceasta etapa grea , trebuie trecuta in cele mai bune conditii pentru ca sa existe un singur invingator , democratia , cu toate eventualele sale imperfectiuni .
In loc de concluzie :
Parafrazandu-l pe Goya , nu numai somnul ratiunii , ci si somnul natiunilor poate naste/zamisli monstri.
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Gabrielle Monique a scris:

Memorialul Durerii - Episodul 7 - Demonul din calimara
[ link extern ]



"Infrant nu esti atunci când sangeri,
nici ochii când în lacrimi ti-s.
Adevaratele infrangeri,
sunt renuntarile la vis.
"

Radu Gyr

Valeriu Gafencu - Noaptea patimirilor

[ link extern ]

Film documentar realizat de Radu Dinu cu marturisitorii inchisorilor comuniste. Marturii despre martiriul lui Valeriu Gafencu, numit de Nicolae Steinhardt “Sfântul închisorilor”, unul din miile de români, care au murit în închisorile regimului comunist.
Romania si dictaturile ei - Miscarea Legionara
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drapelul sus si randurile stranse! Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Un spamer care nu oboseste niciodata sa-si schimbe adresa si sa-mi scrie mi-a trimis un link catre o stire \\"[b]INCREDIBIL: Bani cheltuiti pentru defaimarea ... (vezi toată discuția)
''dizidenta'' si luptatorii din rezistenta anticomunista Walther Walther Situatia actuala din tara reflecta o realitate cruda, la aproape douazeci de ani de la lovitura de stat din \'89 constatam ca nu sa realizat nici o schimbare ... (vezi toată discuția)
Hai sa stam in adevar Nicolaie Ciobotaru Nicolaie Ciobotaru A fost o data ca niciodata ca de n-ar fi nu s-ar povesti... la inceputul secolului trecut o Romanie... inca neintregita, cu un popor inca \\"nedospit\\" ... (vezi toată discuția)