avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... ''dizidenta'' si luptatorii din rezistenta ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

''dizidenta'' si luptatorii din rezistenta anticomunista

Situatia actuala din tara reflecta o realitate cruda, la aproape douazeci de ani de la lovitura de stat din '89 constatam ca nu sa realizat nici o schimbare fundamentala, factorul care contribuie la propasirea nonvalorilor este determinat de apogeul hegemoniei vechilor structuri comuniste ce s-au metamorfozat in noi partide politice, perenizeind cultul ipocriziei, demagogiei si iresponsabilitatii.
Uzurpatorii
Dupa o scurta perioada de incertitudini ce s-a facut simtita la inceputul anului 1990, structurile fostului P.C.R. au initiat procesul de restructurare a sistemului neo-comunist, perenizind traditiile tipice ale nomenclaturii, creind structuri adiacente de diferite orientari ( partide politice cu doctrine false ) ce au rolul de a interveni in scena politica atunci cind se contureaza o amenintare la adresa marelui consiliu al conspiratiei.
Opozitie nu a existat ci doar a fost creata artificial pentru a intretine imaginea unui sistem de stat democratic, structurile serviciului securitatii, planificatorii si ideologii fostului partid, dupa o activitate de propaganda si manipulare a opiniei, si-au realizat planul, farimitind toate incercarile timide de organizare a unei opozitii post decembriste cu persoane neideologizate in vechiul sistem.
Cind a fost nevoie au creat inscenari, au compromis personalitati pentru a impiedica initierea actiunilor de organizare, utilizind cu machiavelism media aservita, derutind si anihilind toate tendintele reformatoare .
Au reusit sa impuna legea lor neocomunista unui popor intreg, erijindu-se intr-o elita socio-economica ce tine cu orice prêt sa-si mentina privilegiile si puterea de decizie.
Puterea lor este coeziunea structurilor ( o suta de mii de persoane ce controleaza partide,ong-uri, administratie, justitie, servicii secrete, politie, armata ) intretinind in umbra relatii de interes de clan cu caracter antistatal.

Dominarea cvasi totala a institutiilor statului de catre membrii celui de-al doilea si al trilea esalon al structurilor neo-comuniste sufoca scena politica si anihileaza din start orice incercare de reforma (legea lustratiei , vot uninominal pur , revizuirea constitutiei, procesul comunismului, ), distrug arhive compromitatoare, legifereaza prescriptii arbitrare, interzic accesul la arhivele securitatii (ceea ce nu au reusit sa distruga ) pentru a nu fi desconspirati opiniei publice.
De studiat :
[ link extern ]
[ link extern ]
situl: Universul Românesc.org {prin căutare google}
Dezvaluiri, documente, analize{istoria necunoscută a ultimului secol}
Adresă web : [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Walther , utilizator 09:23, 10 Ianuarie 2010
Ba da.
O schimbare este ca inainte nu aveai voie sa vorbesti iar acum poti sa vorbesti pana ragusesti ca nu te ia nimeni in seama.Ma refer la simplii cetateni.

Inainte de 89' era deflatie, iar acum este inflatie.

Mi-a ,,bagat" cineva anit Base ca ar ajunge la 3 mandate, dar nu cred asa ceva.
Si cu mandatele s-a schimbat.Alegerea in unanimitate a presedintelui.
Partea proasta ca prin comunisti se intelege clasa corupta din timpul regimului comunist dar prostii cred ca e vorba chiar de comunism. Comunismul va fi intotdeauna sistemul de guvernamant la proletariatului, indiferent de cat noroi se arunca si de cati prosti se calca singuri in picioare in numele lui. Este insa o idee demna de un idealist. Multe cruciade se vor mai purta...
Comunismul , intr-o exprimare a mea personala , s-a nascut din geniul unor oameni care si-au dat seama ca pot folosi ego-ul si ura saracimii fata de burghezi pentru a conduce aceasta masa de oameni prezentandu-le filmul unei vieti in deplina egalitate cu ceilalti! Numai ca biletele de intrare la acest film i-au costat libertatea in toate planurile posibile( de exprimare , de miscare , de gandire , etc)
Ceea ce au omis comunistii a fost insasi geneza noastra. Nu ne nastem la fel , suntem oameni, dar diferiti ca si perceptii , ca intelect , ca si mod de a gandi , ca si necesitati si nevoi. Lucru reliefat perfect de piramida lui Maslow , iar la baza acestei piramide stau necesitatile fiziologice (apa, hrana , sex, odihna, etc)...numai ca foarte multi oameni trec peste etapa 1-baza piramidei ...si avanseaza la nivelurile superioare,,,,ori comunismul a fost gandit de cei de la ultimul nivel considerand ca marea majoritate a oamenilor se afla la baza acestei piramide! Lucru total eronat!
De aceea li s-a si daramat piramida numita comunism!:D
Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
Inainte de toate sa vizionam harta pournelle:
[ link extern ]

Imi pare rau, dar gresiti. Ceea ce ati experimentat aici nu a fost comunism, ci colonialism rusesc sub regimul totalitar stalinist si succesiunea mostenirii politice ce a lasat-o. Comunismul este democratia proletariatului, asa cum s-a instaurat la origini de catre Lenin, uniunea sovietelor (sindicatelor muncii) socialiste. Comunismul nu este un sistem totalitar. Orice sustine asta nu stie ce vorbeste. Comunismul este net superior oricarui sistem de guvernare incercat pana acum, doar ignorantii nu vad asta, fiindca de altfel nici nu au unde, este "vizibil" doar in teorie si in putinii ani in care Lenin a luptat sa-l aduca la adevarata sa forma. Comunismul promoveaza si instaureaza egalitatea intre oameni, si nu exista dictatori in comunism, la nivelul conducatorului suprem asa cum am fost invatati, nici cultul personalitatii, dictatorul comunist deserveste poporul, fiind un slujitor abnegat al acestuia; de fapt nici n-ar trebui sa exista un dictator ci doar un presedinte, si deciziile se iau doar in congres, fiindca in fond este o republica. Comunismul nu a fost instaurat nicaieri in lume cu adevarat, asa cum nici democratia nu a fost instaurata nicaieri in lume cu adevarat. Lenin nu a reusit sa instaureze comunismul, cand a intrat Stalin la putere era inca in tranzitie. N-am facut decat sa schimbam minciuna in care traim, nimic mai mult. Comunismul nu este o piramida, ci un plan, in care toti oamenii sunt egali. Deasemenea puteti multumi comunismului si lui Lenin ca nu vorbiti germana si considerati ca neamul arienilor a construit piramidele si sunt rasa suprema. Fara eficienta si ideologia comunista Rusia ar fi pierdut razboiul. Si nu uitati ca tot ce exista in tara asta pentru care ne putem numi civilizati se datoreaza ideologiei comuniste. Spitale, scoli, fabrici, orase, toate au fost construite in fapt de ideologia comunista. Pein urmare si spre exemplu tot ce a trebuit a fost o revolutie, spre a demonstra ca de fapt romanii sunt un neam de trantori, si n-au construit mai nimic in 20 de ani, sau cel mult echivalentul a ceea ce construiau comunistii in 6-12 luni.
Toti oamenii au mai mult sau mai putin aceleasi nevoi, fiindca nimeni n-are 10 cururi, nici 10 guri.
In orice caz, chiar si comunismul este corupt in ideologia sa, si depasit. Cea mai buna forma sociala pe care o putem experimenta in prezent se numeste Proiectul Venus si miscarea sa se numeste Zeitgeist.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2009
w0lfshad3, utilizator
Greu azi sa mai lupti impotrva clasei politice care tocmai s-a nascut…
Inainte vreme a fost putin altfel dar – cum a dovedit istoria – fara succes. Unii isi amintesc cat de fericiti erau cei saraci cand “chiaburii” erau scosi din case si trimisi “unde vad cu ochii” luand cu ei numai ce puteau cara pe brate. Si saracii au intrat sa locuiasca in casele “chiaburilor” si aceste case au ajuns ruine locuite in numai cativa ani – pentru ca cine nu e obisnuit sa munceasca nu poate pretui rezultatul muncii.
Oricum, cei cu “sange albastru” sunt recunoscuti si azi, oriunde ar fi si orice ar face – si asta, cred, ii innebuneste pe ceilalti, pentru ca banii nu pot cumpara “sangele”.
La fel ca atunci, in anii ’40-49, exista cetateni care vor “pe de-a moaca” si chiar pretind ca statul sa aiba in grija multimea de copii pe care ei o aduc pe lume. Si guvernantii stiu asta si le convine – pentru ca vor avea si mai multe voturi pentru promisiuni desarte. Istoria se repeta, dar la alt nivel…
Traim o pseudo-democratie, dar nu putem face contra vantului… Adica, putem, dar ne patam…

Mai trebuie sa treaca vreo 20 de ani si nici atunci nu putem avea speranta ca romanul va intelege ce inseamna democratia, economia de piata, munca bine facuta… Copiii copiilor saracilor din anii ’40 “mostenesc” mentalitatea inaintasilor… Suntem in cerc vicios… si cred ca e chiar mai rau decat in acei ani de trista amintire.
Banii sunt dispretuiti – in general – de cei care nu ii au si care stiu ca nu ii vor avea niciodata. La fel, succesele, implinirile profesionale si personale sunt dispretuite de aceia pentru care totul trece prin stomac…
Dramatic este ca cei care azi mor de foame vor muri in continuare de foame dar vor spera ca va exista un “tatuc” care sa le de-a strictul necesar fara a fi nevoie ca ei sa-si miste fundul la munca.
Nasol…
Indraznesc sa scriu ca singura speranta a celor putini este ca U.E va ramane U.E. indiferent cine va conduce aceasta tzara si vom putea pleca atunci cand nu vom mai rezista.

Oamenii nu sunt egali si nu vor putea fi niciodata "egali" - ar fi absurd. Sunt egali in drepturi (ar trebui sa fie) dar nu exista "egalitatea" imaginata de idioto-comunisti. Scuze...
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2009
trope_doi, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce este democratia ? handsu handsu Indiferent de sistem , toate regimurile sustin , ca functioneaza ,in exclusivitate numai el , pe temeiul democratiei , sub toate aspectele democratiei. ... (vezi toată discuția)
Geoana sau basescu? new_2009 new_2009 pe cine votam in turul 2? de ce?:D oare care ar fi raul cel mai mic? pentru ca sincer nu traim bine deloc, cel putin noi tinerii #-o (vezi toată discuția)
Avem in romania politicieni de profesie? acei politicieni instruiti in ale politicii pe la scolile de profil. ContSters125171 ContSters125171 Daca ne uitam la foarte multi concetateni implicati in politica, indeosebi la nivel inalt, vedem ca in C.V.-ul lor, la rubrica specializare, avem directori, ... (vezi toată discuția)