avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... ''dizidenta'' si luptatorii din rezistenta ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

''dizidenta'' si luptatorii din rezistenta anticomunista

Situatia actuala din tara reflecta o realitate cruda, la aproape douazeci de ani de la lovitura de stat din '89 constatam ca nu sa realizat nici o schimbare fundamentala, factorul care contribuie la propasirea nonvalorilor este determinat de apogeul hegemoniei vechilor structuri comuniste ce s-au metamorfozat in noi partide politice, perenizeind cultul ipocriziei, demagogiei si iresponsabilitatii.
Uzurpatorii
Dupa o scurta perioada de incertitudini ce s-a facut simtita la inceputul anului 1990, structurile fostului P.C.R. au initiat procesul de restructurare a sistemului neo-comunist, perenizind traditiile tipice ale nomenclaturii, creind structuri adiacente de diferite orientari ( partide politice cu doctrine false ) ce au rolul de a interveni in scena politica atunci cind se contureaza o amenintare la adresa marelui consiliu al conspiratiei.
Opozitie nu a existat ci doar a fost creata artificial pentru a intretine imaginea unui sistem de stat democratic, structurile serviciului securitatii, planificatorii si ideologii fostului partid, dupa o activitate de propaganda si manipulare a opiniei, si-au realizat planul, farimitind toate incercarile timide de organizare a unei opozitii post decembriste cu persoane neideologizate in vechiul sistem.
Cind a fost nevoie au creat inscenari, au compromis personalitati pentru a impiedica initierea actiunilor de organizare, utilizind cu machiavelism media aservita, derutind si anihilind toate tendintele reformatoare .
Au reusit sa impuna legea lor neocomunista unui popor intreg, erijindu-se intr-o elita socio-economica ce tine cu orice prêt sa-si mentina privilegiile si puterea de decizie.
Puterea lor este coeziunea structurilor ( o suta de mii de persoane ce controleaza partide,ong-uri, administratie, justitie, servicii secrete, politie, armata ) intretinind in umbra relatii de interes de clan cu caracter antistatal.

Dominarea cvasi totala a institutiilor statului de catre membrii celui de-al doilea si al trilea esalon al structurilor neo-comuniste sufoca scena politica si anihileaza din start orice incercare de reforma (legea lustratiei , vot uninominal pur , revizuirea constitutiei, procesul comunismului, ), distrug arhive compromitatoare, legifereaza prescriptii arbitrare, interzic accesul la arhivele securitatii (ceea ce nu au reusit sa distruga ) pentru a nu fi desconspirati opiniei publice.
De studiat :
[ link extern ]
[ link extern ]
situl: Universul Românesc.org {prin căutare google}
Dezvaluiri, documente, analize{istoria necunoscută a ultimului secol}
Adresă web : [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Walther , utilizator 09:23, 10 Ianuarie 2010
w0lfshad3 a scris:

Inainte de toate sa vizionam harta pournelle:
[ link extern ]

Cea mai buna forma sociala pe care o putem experimenta in prezent se numeste Proiectul Venus si miscarea sa se numeste Zeitgeist.


:rofl:
Acest proiect imi aminteste de filmul " Demolatorul ". Probabil (ca si in film) vom ajunge sa traim in mega cladiri , sau in subteran la chebab de .........:D

In rest nu mai de bine...un fost comunist :(
Evenimentele ce se contureaza sunt dependente de multi factori care vor degenera in schimbari de fatada si reasezari oportuniste.
Structurile transpartinice sunt intr-o continua reasezare, tactica utilizata aparent fara scop precis reprezinta o modalitatea clasica de perenizare in circuit inchis.

Perioada cuprinsa intre sfirsitul anului 2008 si sfirsitul anului 2014 este propice unor schimbari fundamentale, depinde doar de noi daca ele se vor produce.
Dupa ultimile reasezari de fatada, conglomeratul transpartinic asteapta cu teama sa treaca aceasta perioada nefasta ce-i poate fi fatala.
Factorul psihologic va juca un rol esential in aceasta perioada, resursele umane ale conglomeratului transpartinic sunt organizate dar au un handicap enorm (H.E(aa-1) ce nu mai poate fi surmontat.
Posibil ca actualul sistem perenizat ciclic prin reasezare controlata sa supravetuiasca dupa perioada de incertitudini doar din lipsa unei forte novatoare care sa-i administreze lovitura de gratie{fortele raliate a celor 12 milioane de cetateni nereprezentati}.
Nu exista nici o forta politica, demna de acest nume, care sa revendice pentru popor, justitie sociala echitabila, revizuirea constitutiei, schimbarea regulilor masluite, legi drepte (legea lustratiei ), vot uninominal pur, controlul cetatenesc asupra alesilor.
Reflectia ce se impune aici vine de la sine: daca nu exista forta politica care sa ne reprezinte interesele, ea trebuie creata de NOI, toti cei exclusi, neafiliati structurilor {neideologizati}.

Pentru a realiza acest deziderat este necesara iesirea din conventionalismele tiparelor intretinute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este democratia ? handsu handsu Indiferent de sistem , toate regimurile sustin , ca functioneaza ,in exclusivitate numai el , pe temeiul democratiei , sub toate aspectele democratiei. ... (vezi toată discuția)
Geoana sau basescu? new_2009 new_2009 pe cine votam in turul 2? de ce?:D oare care ar fi raul cel mai mic? pentru ca sincer nu traim bine deloc, cel putin noi tinerii #-o (vezi toată discuția)
Avem in romania politicieni de profesie? acei politicieni instruiti in ale politicii pe la scolile de profil. ContSters125171 ContSters125171 Daca ne uitam la foarte multi concetateni implicati in politica, indeosebi la nivel inalt, vedem ca in C.V.-ul lor, la rubrica specializare, avem directori, ... (vezi toată discuția)