avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... ''dizidenta'' si luptatorii din rezistenta ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

''dizidenta'' si luptatorii din rezistenta anticomunista

Situatia actuala din tara reflecta o realitate cruda, la aproape douazeci de ani de la lovitura de stat din '89 constatam ca nu sa realizat nici o schimbare fundamentala, factorul care contribuie la propasirea nonvalorilor este determinat de apogeul hegemoniei vechilor structuri comuniste ce s-au metamorfozat in noi partide politice, perenizeind cultul ipocriziei, demagogiei si iresponsabilitatii.
Uzurpatorii
Dupa o scurta perioada de incertitudini ce s-a facut simtita la inceputul anului 1990, structurile fostului P.C.R. au initiat procesul de restructurare a sistemului neo-comunist, perenizind traditiile tipice ale nomenclaturii, creind structuri adiacente de diferite orientari ( partide politice cu doctrine false ) ce au rolul de a interveni in scena politica atunci cind se contureaza o amenintare la adresa marelui consiliu al conspiratiei.
Opozitie nu a existat ci doar a fost creata artificial pentru a intretine imaginea unui sistem de stat democratic, structurile serviciului securitatii, planificatorii si ideologii fostului partid, dupa o activitate de propaganda si manipulare a opiniei, si-au realizat planul, farimitind toate incercarile timide de organizare a unei opozitii post decembriste cu persoane neideologizate in vechiul sistem.
Cind a fost nevoie au creat inscenari, au compromis personalitati pentru a impiedica initierea actiunilor de organizare, utilizind cu machiavelism media aservita, derutind si anihilind toate tendintele reformatoare .
Au reusit sa impuna legea lor neocomunista unui popor intreg, erijindu-se intr-o elita socio-economica ce tine cu orice prêt sa-si mentina privilegiile si puterea de decizie.
Puterea lor este coeziunea structurilor ( o suta de mii de persoane ce controleaza partide,ong-uri, administratie, justitie, servicii secrete, politie, armata ) intretinind in umbra relatii de interes de clan cu caracter antistatal.

Dominarea cvasi totala a institutiilor statului de catre membrii celui de-al doilea si al trilea esalon al structurilor neo-comuniste sufoca scena politica si anihileaza din start orice incercare de reforma (legea lustratiei , vot uninominal pur , revizuirea constitutiei, procesul comunismului, ), distrug arhive compromitatoare, legifereaza prescriptii arbitrare, interzic accesul la arhivele securitatii (ceea ce nu au reusit sa distruga ) pentru a nu fi desconspirati opiniei publice.
De studiat :
[ link extern ]
[ link extern ]
situl: Universul Românesc.org {prin căutare google}
Dezvaluiri, documente, analize{istoria necunoscută a ultimului secol}
Adresă web : [ link extern ]
Cel mai recent răspuns: Walther , utilizator 09:23, 10 Ianuarie 2010
Citind,cele aratate de "Wolhshad3"am impresia ca recitesc o carte pe care in urma cu un timp am avut curiozitatea sa o citesc./Acea carte se numeste"Istoria Partidului Bolsevic".
Idei din acea carte transpar in cele scrise de d-sa.
Este un mod de a gandi,din nefericire,pentru sustinatorii sai,de destul timp revolut.
Cred ca aceste idei ar face "cariera" doar in politica comunista a regimului , de la Phenian .Nici macar in Cuba(care "a mai schimbat putin macazul"dupa venirea lui Raul Castro la putere,nu ar mai tine,decat la nivel de propaganda),ca sa nu mai discutam China,care isi faureste propria"economie socialista de piata"(cred ca este cea mai hilara si imbecila alaturare de termeni!)
Cu"visele" acestea ",prinse la butoniera" au coborat de pe tancurile rusesti Bodnaras si "tovarasii sai de drum",de care insusi partidul unic,"fortificat" ulterior de pe unde a apucat s-a debarasat apoi intr-o veselie.Bodnaras a fost printre putinii care a scapat pentru ca stia probabil prea multe.
Nu stiu ce varsta are "Wolfshad3",dar nu cred ca ar placea cuiva,de exemplu sa vina intr-o instranta de judecata,un "tovaras "secretar de partid la sector,parvenit din strungar si cu limbaj de strungar(respect aceasta meserie onorabbila) care sa li se adreseze unor magistrati cu "ma",cu"ba,stiu eu cine esti tu,,," ,ca apoi sa devina de rasul intregii justitii aflata intr-o statiune de munte cand a cerut ospatarului ca biftecul tartar sa fie mai patruns.
Nu cred ca ii convine sau ca ar mai conveni cuiva, in aceste zile,ca partidul sa dea ordin sa fie condamnat cineva 3 ani pentru "delapidarea" sumei de 3,60 lei si ca un judecator mai curajos,pe atunci sa obtina cu chiu cu vai o pedeapsa cu suspendarea executarii pedepsei.
Nu cred ca avocatii, care au fost scosi in anii `90 de Curtea Suprema de atunci,din randul functionarilor publici,ar mai dori sa fie condamnati pentru luare de mita
Aceste sunt adevaruri traite si pe care niciun om cu putina minte nu ar dori sa le reinvie,nici cu care sa inlocuiasaca putina si firava democratie "sui generis", creata pe plaiurile Mioritei.
Da, stiu, ca sa infierezi comunismul e de bon ton. Asta o fac insa doar comunistii, care de fapt nu au fost comunisti, toto asa cum n-a existat comunism. Adevarul doare pentru ca e adevarul, si nu minciuna cu care se complace romanul fiindca i se potriveste intelectului slab de leguma.

@trope_doi
Democratie inseamna liberatatea de a face ceea ce poti!

Gresit, asta este definitia politicii conform etimologiei si semanticii.
Totodata dumneata ai trait o viata de plastic, eu am trecut prin absolut orice, mai putin atrocitatile comunismului de care se bat cu pumnul in piept descervelatii, si care ar face puscarie si-n democratie oricum, fiindca sunt dusi cu sorcova. Tot ceea ce afirmati se intampla si acum dar din motive mult mai "rele". Sper sa aveti norocul sa va intre in casa "militia" democratica de pe strazi (nu vorbesc sf-uri), sa va violeze si sa va omoare si sa plece cu camionul cu tot ce aveti in casa. Da, asta a adus "democratia". Locuiesc in Salajan, si nu este o singura data cand ma duc la piata fara sa iau o teapa de la "sarmanii oameni", la fel ca toata lumea de pe aici. Cartierul lui Negoitescu / Piedone.
Adevarul e ca nu faci din rahat bici. Ideologia comunista ne-a scos din analfabetism, ne-a invatat sa construim o civilizatia... dar n-o poti face cu mujici si olteni, asta-i adevarul. Ce ati trait a fost o minciuna creata atat de externi cat si de proprii conationali in frunte cu Scornicestii.


Nu am sustinut oricum sistemul ce a fost, nici cel de acum, asta vedeti dvs, orbiti de propriile iluzii care va apara mintea fragila de realitate. Ceea ce sustin insa, este "The Venus Project" si miscarea sa activista "Zeitgeist" - nu exista nimic mai apropiat de ratiune, documentati-va, veniti cu argumente rationale, si apoi sustineti ca aveti ce trebuie pentru a putea purta o discutie normala.

@r.gabi. Legile bunului simt nu vor muri probabil nici cu universul, fiindca sunt niste legi dictate de firea lucrurilor. Asta ati citit de fapt. Eu le-am dedus din beletristica vestica, Joules Verne, Alexandre Dumas, Antoine de Saint-Exupery, etc.
@r,gabi, varsta este masura rustica de masurare a experientei, fiindca doar taranii gandesc ca daca esti mai batran, esti si mai experimentat. In realitate, oricine se poate naste si judeca evenimente care s-au petrecut acum mii de ani. Astfel un copil educat este mai inteligent decat un mitocan de la tara. In ce priveste comunismul, l-am trait, n-am avut nici o legatura cu partidul, nici parintii mei, ne-am vazut de treaba si restul si-au vazut de treaba lor. Ba mai mult, cand un activist sau altul s-a bagat pe nepotisme in fata l-am dat jos... spre diferenta de acum cand nu mai ai nici macar sansa sa ti se faca dreptate. Japca si pumnul in fata, asta e sistemul actual.

Legile bunului simt nu vor muri probabil nici cu universul, fiindca sunt niste legi dictate de firea lucrurilor. Aceasta nu va fi schimbata nici de comunistii care n-au fost comunisti, nici de democratii aidoma, si in special de descervelatii care traiesc intr-o perpetua minciuna.

Eu unul n-am sa repet istoria, ca altii din puscarie care zic "fac puscarie pentru un popor de idioti". Ce e asa de greu sa pricepi ca ai trait o minciuna, si acum traiesti alta... poate am ajuns prea departe si nu mai vad de unde am plecat, poate am fost prea prost sa fiu prostit sau poate ignoranta nu se lipeste de mine.

Niste olteni v-au furat comunismul, si apoi niste olteni v-au furat revolutia. Sa traiti bine (cand al treilea castiga).

P.S. In realitate nici un om cu bani nu a muncit cinstit pentru ei. Cinstea de fapt este pentru fraieri, si nu-i poti blama, pentru ca chiar tu ai construit sistemul. Mult noroc cu alegerea raului si salturile din lac in put, romanule. Ma deprima sa stiu ca, in calitate de fiinta umana ma voi mai naste cateva miliarde de ani in aceast univers spurcat. Cu putin noroc, timpul insusi se desfasoara circular, si istoria se va repeta la infinit datorita cauzalitatii. Ma simt ca intr-un circ al nebunilor calare pe un carusel al mortii.

Nu-mi mai raspundeti ca nu mai urmaresc, a fost o recapitulare pentru mine, sa re-verific in ce lume traiesc, in realitate sunt constient ca nimeni nu sta sa gandeasca la ce spune, si spune ceea ce l-au indoctrinat altii. Eu am cautat adevarul de cand sunt, si observ ca sunt si singurul in acest demers.
w0lfshad3 a scris:

Nu te obliga nimeni sa fii membru de partid inainte. Deasemenea oricine crede ca democratia inseamna libertatea de a face orice iarasi nu stie ce vorbeste. Iarasi citez: "Nimeni nu e inrobit mai fara de speranta decat cei care cred fals ca sunt liberi", iarasi va las sa cautati autorul. Oamenii cu adevarat maturi stiu ca nu exista libertate, stiind de fapt ce inseamna sa fii liber. Sunt si eu membru al acestei democratii si nu vad unde-mi este libertatea, si mai ales drepturile.

S-a demonstrat demult ca genele n-au nimic de-a face cu inteligenta (inafara daca ai o boala genetica). Si de asemenea s-a demonstrat ca esti asa cum esti crescut. Credeam ca e de bun simt sa stii asta, dar de fapt am dedus asta inainte sa-mi pun problema, cel mai probabil fiindca n-am crescut la tara, si mai apoi sa aflu adevarul.

Ceausescu nu scapa de executie. Chiar credeti ca l-au impuscat fiindca s-a tras in popor? Exista un singur motiv sa elimini pe cineva. Este prea "incomod".


Nu pot sa va contrazic cu privire la Ceausescu.
Teapa a fost ca si eu am fost pacalit.Si sunt greu de pacalit.
Dar atunci cand iti zboara gloante pe la ureche esti foarte infuentabil.
SI COMPLETUL DE JUDECATA A FOST INFLUENTAT.
Aici e marea problema.Marea Teapa !
Poporul roman a fost de acord in UNANIMITATE sa fie executat.

Cat priveste PERSPECTIVA DE A NU FI MEMBRU DE PARTID trebuia sa fi o persoana foarte ignoranta pentru ca daca refuzai ajungeai gunoier, si la acea vreme nu era ceva onorabil.

Cat priveste genele s-a dovedit ca inteligenta se mosteneste.
Insa din combinatii genetice pot rezulta noutati inteligente.Nu este deloc exclus asa ceva, insa tot exista ceva genetic la baza...

Ce ziceti dvs., priveste altceva.Educatia de a executa un ordin fara sa gandesti.
Dreptatea presupune inteligenta si gandire.Daca executi un ordin nu trebuie sa fi inteligent.Doar il executi.
Cred ca e destul de trist sa reiteram discutii despre cum a fost, mai ales ca prea bine nu a fost si nici nu este!
Oricum, comparativ cu restul lumii, restul vecinilor nostri, in anii '70 ne era mult mai bine decat ne este acum, cand decalajul este muult mai mare. Nicaieri nu este perfect, si nici macar aproape perfect, nici in UE, nici in China cu economia ei socialista de piata, nici in Elvetia, nici in SUA etc.
Decat sa tot mestecam a N-a oara aceeasi imbucatura amara, re-re-regurgitata tot asa, de N ori, unde N este mai mare de un milion de ori - imi cer scuze daca e putin gretos, dar asta e parerea mea despre subiectele uzate, dureroase si inutile, gen "comunism", "Ceausescu" "Revolutia din 89" etc- mai bine ne concentram pe prezent si planuim un viitor mai bun.

Despre Proiectul Venus ( The Venus Project ) a scris interlocutorul wolfshade, dar niciunul dintre ceilalti participanti la discutie nu a observat nici macar cu un sfert de neuron acest lucru, ceea ce ma intristeaza teribil. Toti s-au apucat sa observe si sa raspunda la unele trimiteri la aplicatia practica a comunismului in Romania, desi Wolfshade lauda oarecum teoria pura a comunismului utopic.

Eu v-as ruga pe toti ca macar pentru cateva minute sa va indreptati atentia si inteligenta spre ceva de viitor, ceva util, un proiect care ar putea cu adevarat sa scoata omenirea din mocirla in care se zbate dintotdeauna - Proiectul Venus.
Studiati putin aici despre Jacque Fresco si proiectul initiat de acest om deosebit - e un vis printre atatea rautati si egoisme, DAR daca toti - de fapt majoritatea oamenilor - ar vrea, atunci s-ar putea realiza. Oarecum este inspirat din Cetatea Soarelui, dar proiectantul sau ne demonstreaza ca ACUM, omenirea este capabila tehnic sa realizeze fara eforturi extraordinare un ambient in care toti ar putea sa traiasca in siguranta. Poate e doar un vis de Craciun acum, pentru ca a putea nu este sinonim cu a vrea, dar poate generatiile urmatoare vor avea si vointa:
[ link extern ]

Si ultimul sau film, pe care va recomand cu multa prietenie sa-l vizionati, pentru a lua cunostinta de o alta perspectiva a lumii bolnave in care traim, de un diagnostic pe care de fapt cu totii il stim, diagnostic la care singurul tratament este adoptarea unor conduite precum cele recomandate de Proiectul Venus : inteligenta, rationalitate, colaborare si generozitate!
[ link extern ]
@Diana Persa are dreptate: nu are rost sa invocam trecutul, dar nu e “sanatos” nici sa ii lasam, pe cei care nu stiu, cu impresia ca “ce bine a fost in era comunista”. Pentru ca nu a fost… chiar daca in ’70 mai gaseam portocale in magazine…

Nu mi-am folosit jumatate din neuronul pe care il am pentru a ma referi la Proiectul Venus deoarece este tot utopie – ca si teoria comunismului, in care se imagina societatea perfecta! Niciodata societatea nu va fi perfecta! Oamenii – fiecare in parte – inteleg “perfectiunea” diferit… Ceea ce poate fi perfect pentru unii poate fi perfect eronat pentru altii… Gramatical, “perfect” e un… timp de… trecut… Intelege fiecare ce vrea…

De ce e utopic Proiectul Venus? Oamenii – toti – sa “mosteneasca” resursele naturale, nu doar cativa? Teorii de acest gen avem multi. Ideea de baza: cum punem teoriile in practica? Raspuns de premiul Nobel…

Modul in care @w0lfshad3 se adreseaza celor care il contrazic dovedeste din plin ca este intre aceia care nu pot pune in practica un Proiect Venus… Nici ideea reprosului ca nu ne folosim macar jumatate de neuron pentru a lua in seama o teorie utopica nu incurajeaza pe cineva… O societate perfecta trebuie sa inceapa prin a intelege diferitele mentalitati, diferitele… sisteme de gandire…

Alte discuții în legătură

Ce este democratia ? handsu handsu Indiferent de sistem , toate regimurile sustin , ca functioneaza ,in exclusivitate numai el , pe temeiul democratiei , sub toate aspectele democratiei. ... (vezi toată discuția)
Geoana sau basescu? new_2009 new_2009 pe cine votam in turul 2? de ce?:D oare care ar fi raul cel mai mic? pentru ca sincer nu traim bine deloc, cel putin noi tinerii #-o (vezi toată discuția)
Avem in romania politicieni de profesie? acei politicieni instruiti in ale politicii pe la scolile de profil. ContSters125171 ContSters125171 Daca ne uitam la foarte multi concetateni implicati in politica, indeosebi la nivel inalt, vedem ca in C.V.-ul lor, la rubrica specializare, avem directori, ... (vezi toată discuția)