avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Lipsire de suveranitate
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Lipsire de suveranitate

Cine are scaun la cap realizeaza , ca in Romania se afla in plina desfasurare nasterea si consolidarea unei dictaturi . Se pregateste un model de experienta a dictaturii europene capitaliste cea mai moderna , pe temeiul unui patent american .Basescu si ai lui numai in aparenta sunt coordonatorii acesteia , in realitate sunt doar niste figuranti .
Profesorul economist John Kenneth Galbraith in cartea sa Statul industrial nou stabileste ca in statul modern industrial asa numitul technostructura a preluat puterea capitalistului si a actionarilor , pentru ca dezvoltarea economica a pretins acest lucru . Complexitatea socieatii si a mai multor sisteme subordonate acesteia a ajuns la acel nivel , ca prin cunostiinte generale politice , administrative publice nu se mai poate reactiona , coordona evenimentele .
Datorita acestei necesitati s-a format pe langa unele partide politice , mai intai in SUA , asa numitele think tank - uri , putere din umbra , constituita din specialisti ( se paote banui de care natura ).
Guvernantii nostrii pot fi manipulati de acest think tank , si se subordoneaza orbeste intereselor reprezentate de acesta. In acest sens Romania a ajuns cobai in experimentele acestuia . Statele , care sunt membre UE renunta , ab ovo ,prin admiterea cooptarii ,aderarii de o parte insemnata a suveranitatiio lor .Actualmente puterea din umbra a specialistilor lipsesc Romania de ce in ce mai detailat de suveranitate . Altii dispun , guvernantii fara sovaire aplica ordinele .
Cel mai recent răspuns: handsu , utilizator 08:42, 12 Ianuarie 2011
Chiar daca marele economist Galbraith a fost un reprezentant de marca si-un sustinator al Partidului Democrar, trebuie sa va dezamagesc pentru ca este vorba despre PD din SUA si nu din Romania.
Sigur ca putem sa folosim, sa interpretam ceea ce a scris, publicat si a gandit acum jumatate de secol, dar indiferent ce a fost nu are nici o legatura cu actuala situatie a Romaniei care este intr-o criza politica, ideologica, criza de moralitate si de demnitate. Ori acestea nu au decat o legatura indepartata cu economia si doctrinele economice.
Galbraith, se pare ca avea o mare incredere in superioritatea aristocratiei si în autoritatea acesteia, iar poporului, consumatorilor nu ar trebui sa li se permita sa aleaga ci sa fie determinati, dirijati spre ceea ce trebuie sa faca. Alegerea, alegerile ar trebui sa fie facute de catre cei destepti, de cei invatati, pregatiti, educati sau de cei sanatosi la minte.....
Galbraith a lasat multe in urma lui, de discutat, de interpretat. De exemplu spunea ca "in capitalism, omul exploateaza omul; in comunism, este exact opusul." Acest lucru se pare ca a fost si a ramas valabil in ultima suta de ani.
Oricum se zvarcoleste un pic acum in mormant cand cineva-i aminteste numele in legatura, in asociare cu asa-zisa politica economica dusa de actuala putere din Romania care nu are o directie, ca sa nu vorbim de stiinte economice sau doctrine poilitice ca am fi mult prea pretentiosi.
Nu poti face din coada de caine sita de matase!
Ultima modificare: Luni, 10 Ianuarie 2011
Adriantot, moderator
Cred , ca interpretati eronat ce am scris. Nicicum nu este vorba de activitatea lui Galbrath , i-am citat doar o teorie , care are legatura stransa cu situatia lisita de moralitate ( cum bine stabiliti) din Romania . Tara a devenit doar un teritoriu aflat sub dispozitia unor cercuri ,care nu au nimic comun ca ea , ii doresc doar avutia ,la care guvernantii prezenti sunt in mod suficient de slabi sa le admita .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este democratia ? handsu handsu Indiferent de sistem , toate regimurile sustin , ca functioneaza ,in exclusivitate numai el , pe temeiul democratiei , sub toate aspectele democratiei. ... (vezi toată discuția)
Bani handsu handsu \"Sunt sigur , nu va placea oamenilor de rand , daca afla ca bancile pot produce bani ...si cei care supravegheaza imprumuturile natiunii sunt cei care ... (vezi toată discuția)
Cine? BOGDAN EUGEN BOGDAN EUGEN cine sustine PDL???? SA VEDEM CU ADEVARAT=D> PDL-ISTI, SA VA PREGATITI:P (vezi toată discuția)