"Sunt sigur , nu va placea oamenilor de rand , daca afla ca bancile pot produce bani ...si cei care supravegheaza imprumuturile natiunii sunt cei care dirijeaza politica guvernelor , tin in palma soarta oamenilor ." (Reginald McKenna , fostul presedinte al Consiliului Director al Midlands Bank )
" Mijloacele noastre de plata in circulatie depind de ambitiile manifestate de banci in practica lor de imprumutare . Pe deasupra bancile nu imprumuta bani , numai promisiunile unor bani , care nici nu se afla in propriettea lor . " (Irwing Fischer,economist , scriitor )
" Daca nu ar exista datorii in sistemul nostru bancar , nu ar exista nici un fel de bani ." (Marriner S. Eccles , presedintele FED)
" Niciodata nu m-am intalnit cu nimeni , care prin ratiune si logica ar fi putut explica , de ce Guvernul Federal ia in imprumut de la banca banii pe care prin puterea primita de la popor ar putea emite chiar acesta . Cred , ca va veni vremea , cand poporul va pretinde schimbarea acestor practici. Cred , in aceasta tara va veni vremea , cand vom fi pusi in urmarire eu si tu , si oricine , care are legatura cu Parlamentul , pentru ca stam cu mainile in sold , si permitem continuarea acestui sistem extrem de stupid . "( Wright Patman , parlamentar )
" In toate cazurile ,cand o banca acorda imprumut se infiinteaza un nou credit bancar - bani noi ." (Graham F. Towers , director la Bank of Canada )
"Procedura bancilor de a produce bani este atat de simpla , ca mintea nici nu poate receptiona ." (John Kenneth Galbralth , economist )
" Permite-mi , sa emit si sa supraveghez banii unei natiuni ,si nu ma intereseaza cine aduce legile . "(Mayer Amschel Rothschild , bancar )
" Suntem in dependenta totala fata de bancile comerciale . Pe bancnotele aflate in prezent in circulatie odata , cineva a trebuit sa le ia in imprumut , fie sub forma de lichiditati , fie sub forma de credit . Daca bancile creieaza bani artificiali in abundenta prosperam , daca nu , murim de foame . " ( Robert H. Hemphill , seful comparttimentului imprumuturi la FED ,Atlanta )
" In legatura cu sistemul nostru bancar bazat pe rezervele partiale trebuie sa intelegem un lucru esential : pana cand suna muzica , nu sunt pirdanti . "( Andrew Gause , istoric bancar )
" Oricine , care crede , ca evolutia exponentiala este vesnica intr-o lume care odata se sfarseste , este nebun ori economist . "(Kenneth Boulding , economist )
" Banii sunt o noua forma a sclavagismului . Diferenta este , ca nu exista legatura directa intre sclav si stapan . " ( Lev Tolstoi)
" Nimeni nu este mai sclav , decat cei care , in mod eronat , se cred liberi ." (Goethe)
" Oricine supravegheaza cantitatea banilor in tara , acela este stapanul necontestat al industriei si comertului .Cand vei afla , ca niste oameni la varf cat de usor pot manipula , nu mai este nevoie sa-ti explice cineva provenienta inflatiei si nici perioadele de criza economica ." (James A . Garfield , presedintele omorat intr-un atentat al SUA)
"Fericirea cuprinde cinci parti.O parte este a lua hotarari bune; a doua este a avea simturi bune si sanatate trupeasca ; a treia este reusita in ceea ce intreprinzi ; a patra e reputatia buna printre oameni si a cincea este abundenta de BANI si a bunurilor folositoare pentru viata!"
PLATON (Aristokeles)
B-)
"Fericirea cuprinde cinci parti.O parte este a lua hotarari bune; a doua este a avea simturi bune si sanatate trupeasca ; a treia este reusita in ceea ce intreprinzi ; a patra e reputatia buna printre oameni si a cincea este abundenta de BANI si a bunurilor folositoare pentru viata!"
PLATON (Aristokeles)
B-)
Fericirea este o stare de a fi si nu are nici o legatura cu banii insa, pare-se ca, parerile sunt impartite...deoarece nu toti gandim la fel. Probabil din acest motiv exista si proverbul "nu conteaza banii ci numarul lor"=D>
Poate ar trebui sa ne amintim de perioada in care nu au existat banii : oamenii existau si cu siguranta ca erau si fericiti :)
" Mi-e prieten Platon, dar mai prieten mi-e adevarul ", spunea Amicul lui Platon . Mi-e prieten @Mihai G dar e adevarat ce spune @cermak gruianu.
Asa ca fericirea nu prea are legatura cu banii.
Iar in perioada istorica in care nu existau bani , existau alte instrumente sau obiecte de schimb , se facea direct schimb de marfuri , iar mai de mult nu prea era nevoie pentru ca oamenii se mancau intre ei in deplina fericire.
Discutia a cam deraiat de la subiect . Sa dezbatem ,de exemplu :"Oricine supravegfheaza cantitatea banilor in tara , acela este stapanul necontestat al industriei si comertului. Cand vei afla ,ca niste oameni la varf cat de usor pot manipula , nu mai este nevoie sa-ti explice cineva provenienta inflatiei si nici perioadele de criza economica . ( James A. Gartfield , presedintele omorat intr-un atentat al SUA)