avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Bani
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Bani

"Sunt sigur , nu va placea oamenilor de rand , daca afla ca bancile pot produce bani ...si cei care supravegheaza imprumuturile natiunii sunt cei care dirijeaza politica guvernelor , tin in palma soarta oamenilor ." (Reginald McKenna , fostul presedinte al Consiliului Director al Midlands Bank )
" Mijloacele noastre de plata in circulatie depind de ambitiile manifestate de banci in practica lor de imprumutare . Pe deasupra bancile nu imprumuta bani , numai promisiunile unor bani , care nici nu se afla in propriettea lor . " (Irwing Fischer,economist , scriitor )
" Daca nu ar exista datorii in sistemul nostru bancar , nu ar exista nici un fel de bani ." (Marriner S. Eccles , presedintele FED)

" Niciodata nu m-am intalnit cu nimeni , care prin ratiune si logica ar fi putut explica , de ce Guvernul Federal ia in imprumut de la banca banii pe care prin puterea primita de la popor ar putea emite chiar acesta . Cred , ca va veni vremea , cand poporul va pretinde schimbarea acestor practici. Cred , in aceasta tara va veni vremea , cand vom fi pusi in urmarire eu si tu , si oricine , care are legatura cu Parlamentul , pentru ca stam cu mainile in sold , si permitem continuarea acestui sistem extrem de stupid . "( Wright Patman , parlamentar )
" In toate cazurile ,cand o banca acorda imprumut se infiinteaza un nou credit bancar - bani noi ." (Graham F. Towers , director la Bank of Canada )
"Procedura bancilor de a produce bani este atat de simpla , ca mintea nici nu poate receptiona ." (John Kenneth Galbralth , economist )
" Permite-mi , sa emit si sa supraveghez banii unei natiuni ,si nu ma intereseaza cine aduce legile . "(Mayer Amschel Rothschild , bancar )
" Suntem in dependenta totala fata de bancile comerciale . Pe bancnotele aflate in prezent in circulatie odata , cineva a trebuit sa le ia in imprumut , fie sub forma de lichiditati , fie sub forma de credit . Daca bancile creieaza bani artificiali in abundenta prosperam , daca nu , murim de foame . " ( Robert H. Hemphill , seful comparttimentului imprumuturi la FED ,Atlanta )
" In legatura cu sistemul nostru bancar bazat pe rezervele partiale trebuie sa intelegem un lucru esential : pana cand suna muzica , nu sunt pirdanti . "( Andrew Gause , istoric bancar )
" Oricine , care crede , ca evolutia exponentiala este vesnica intr-o lume care odata se sfarseste , este nebun ori economist . "(Kenneth Boulding , economist )
" Banii sunt o noua forma a sclavagismului . Diferenta este , ca nu exista legatura directa intre sclav si stapan . " ( Lev Tolstoi)
" Nimeni nu este mai sclav , decat cei care , in mod eronat , se cred liberi ." (Goethe)
" Oricine supravegheaza cantitatea banilor in tara , acela este stapanul necontestat al industriei si comertului .Cand vei afla , ca niste oameni la varf cat de usor pot manipula , nu mai este nevoie sa-ti explice cineva provenienta inflatiei si nici perioadele de criza economica ." (James A . Garfield , presedintele omorat intr-un atentat al SUA)
Cel mai recent răspuns: handsu , utilizator 13:06, 24 Septembrie 2009
"Fericirea cuprinde cinci parti.O parte este a lua hotarari bune; a doua este a avea simturi bune si sanatate trupeasca ; a treia este reusita in ceea ce intreprinzi ; a patra e reputatia buna printre oameni si a cincea este abundenta de BANI si a bunurilor folositoare pentru viata!"
PLATON (Aristokeles)

B-)
Abundenta de BANI ...? X-(
MIHAI GRIGORE a scris:

"Fericirea cuprinde cinci parti.O parte este a lua hotarari bune; a doua este a avea simturi bune si sanatate trupeasca ; a treia este reusita in ceea ce intreprinzi ; a patra e reputatia buna printre oameni si a cincea este abundenta de BANI si a bunurilor folositoare pentru viata!"
PLATON (Aristokeles)

B-)


Fericirea este o stare de a fi si nu are nici o legatura cu banii insa, pare-se ca, parerile sunt impartite...deoarece nu toti gandim la fel. Probabil din acest motiv exista si proverbul "nu conteaza banii ci numarul lor"=D>
Poate ar trebui sa ne amintim de perioada in care nu au existat banii : oamenii existau si cu siguranta ca erau si fericiti :)
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
" Mi-e prieten Platon, dar mai prieten mi-e adevarul ", spunea Amicul lui Platon . Mi-e prieten @Mihai G dar e adevarat ce spune @cermak gruianu.
Asa ca fericirea nu prea are legatura cu banii.
Iar in perioada istorica in care nu existau bani , existau alte instrumente sau obiecte de schimb , se facea direct schimb de marfuri , iar mai de mult nu prea era nevoie pentru ca oamenii se mancau intre ei in deplina fericire.
Discutia a cam deraiat de la subiect . Sa dezbatem ,de exemplu :"Oricine supravegfheaza cantitatea banilor in tara , acela este stapanul necontestat al industriei si comertului. Cand vei afla ,ca niste oameni la varf cat de usor pot manipula , nu mai este nevoie sa-ti explice cineva provenienta inflatiei si nici perioadele de criza economica . ( James A. Gartfield , presedintele omorat intr-un atentat al SUA)

Alte discuții în legătură

Criza... eterna poveste! unde "au disparut" banii? Ileana Schwarz Ileana Schwarz Daca aveti un ragaz in acest week end, va propun spre lectura urmatorul articol, primit astazi pe e-mail de la un prieten. Va doresc rabdare si intelepciune. ... (vezi toată discuția)
Lipsire de suveranitate handsu handsu Cine are scaun la cap realizeaza , ca in Romania se afla in plina desfasurare nasterea si consolidarea unei dictaturi . Se pregateste un model de ... (vezi toată discuția)
Optiuni sector privat contra criza Denisa Suciu Denisa Suciu 1. De ce doar sectorul de stat s a sustina masurile drastice de aparare impotriva falimentului statului? Se poate cere ajutorul sectorului privat, dar cum? ... (vezi toată discuția)