avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Bani
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Bani

"Sunt sigur , nu va placea oamenilor de rand , daca afla ca bancile pot produce bani ...si cei care supravegheaza imprumuturile natiunii sunt cei care dirijeaza politica guvernelor , tin in palma soarta oamenilor ." (Reginald McKenna , fostul presedinte al Consiliului Director al Midlands Bank )
" Mijloacele noastre de plata in circulatie depind de ambitiile manifestate de banci in practica lor de imprumutare . Pe deasupra bancile nu imprumuta bani , numai promisiunile unor bani , care nici nu se afla in propriettea lor . " (Irwing Fischer,economist , scriitor )
" Daca nu ar exista datorii in sistemul nostru bancar , nu ar exista nici un fel de bani ." (Marriner S. Eccles , presedintele FED)

" Niciodata nu m-am intalnit cu nimeni , care prin ratiune si logica ar fi putut explica , de ce Guvernul Federal ia in imprumut de la banca banii pe care prin puterea primita de la popor ar putea emite chiar acesta . Cred , ca va veni vremea , cand poporul va pretinde schimbarea acestor practici. Cred , in aceasta tara va veni vremea , cand vom fi pusi in urmarire eu si tu , si oricine , care are legatura cu Parlamentul , pentru ca stam cu mainile in sold , si permitem continuarea acestui sistem extrem de stupid . "( Wright Patman , parlamentar )
" In toate cazurile ,cand o banca acorda imprumut se infiinteaza un nou credit bancar - bani noi ." (Graham F. Towers , director la Bank of Canada )
"Procedura bancilor de a produce bani este atat de simpla , ca mintea nici nu poate receptiona ." (John Kenneth Galbralth , economist )
" Permite-mi , sa emit si sa supraveghez banii unei natiuni ,si nu ma intereseaza cine aduce legile . "(Mayer Amschel Rothschild , bancar )
" Suntem in dependenta totala fata de bancile comerciale . Pe bancnotele aflate in prezent in circulatie odata , cineva a trebuit sa le ia in imprumut , fie sub forma de lichiditati , fie sub forma de credit . Daca bancile creieaza bani artificiali in abundenta prosperam , daca nu , murim de foame . " ( Robert H. Hemphill , seful comparttimentului imprumuturi la FED ,Atlanta )
" In legatura cu sistemul nostru bancar bazat pe rezervele partiale trebuie sa intelegem un lucru esential : pana cand suna muzica , nu sunt pirdanti . "( Andrew Gause , istoric bancar )
" Oricine , care crede , ca evolutia exponentiala este vesnica intr-o lume care odata se sfarseste , este nebun ori economist . "(Kenneth Boulding , economist )
" Banii sunt o noua forma a sclavagismului . Diferenta este , ca nu exista legatura directa intre sclav si stapan . " ( Lev Tolstoi)
" Nimeni nu este mai sclav , decat cei care , in mod eronat , se cred liberi ." (Goethe)
" Oricine supravegheaza cantitatea banilor in tara , acela este stapanul necontestat al industriei si comertului .Cand vei afla , ca niste oameni la varf cat de usor pot manipula , nu mai este nevoie sa-ti explice cineva provenienta inflatiei si nici perioadele de criza economica ." (James A . Garfield , presedintele omorat intr-un atentat al SUA)
Cel mai recent răspuns: handsu , utilizator 13:06, 24 Septembrie 2009
Bani? Ce sunt acestia?! Cum arata?! :D

Sigur ca multi au castigat – si castiga – bani multi... Dar intre acestia – cei mai multi – isi depoziteaza banii in banci din alte state.

RO e membra in multe organiztii etc... In aceste organizatii sunt angajati prea multi indivizi, cu salarii prea mari in raport cu ceea ce fac si noi (si toti cetatenii celorlalte state membre) platim o gramada de bani – sub forma de cotizatii. Sa nu creada cineva ca vreun stat e membru in vreo organizatie pe gratis. Cotizatiile sunt, uneori, fabuloase.

Bancherii vor sa castige si profita de faptul ca foarte multi indivizi se intind mai mult decat le este plapuma... Nu ii putem invinui pe bancheri ca vor profituri mari. Asa cum nu putem invinovati comerciantii ca vor profituri mari si reusesc sa ii ameteasca pe cei mai multi cumparatori. Exemple: pt ce ii trebuie unui individ care locuieste in garsoniera mica un TV cu diagonala de un metru? Dar multi au facut credit pt asa ceva. L-a obligat cineva sa se indatoreze? Multi si-au umplut casele cu aparatura electrocasnica si abia mai au bani pt rate – ca de folosit nu prea folosesc aceste aparate, pt ca n-ar mai avea bani sa plateasca factura la energie electrica.

Criza economica – in general – e data de lacomia unora si altora: unii vor profituri mari, ceilalti vor obiecte de care se pot lipsi. Din punctul meu de vedere e bine sa folosesti serviciile unei banci atunci cand calatoresti si nu vrei sa ai asupra ta bani multi. N-as imprumuta bani cu dobanda, pentru nimic in lume. Ar trebui sa inapoiez cel putin dublu!

Nimeni nu poate fi obligat sa faca ceva ce nu doreste... Daca indivizii nu se mai imprumuta orbeste mai scapam de colaps... Dar: a incepe cu ”daca” nu ajungem la vreun rezultat. Nimeni nu poate fi manipulat daca face apel la ratiune.
:spam:
Fericirea este un tot! Deci, cuprinde o singura parte! Na, m-am apucat sa il contrazic pe Platon! De ce n-as mai fi fericita cand s-a intamplat sa nu iau o hotarare buna la un moment dat? Orice experienta neplacuta o trec in contul experientei de viata si merg mai departe, fericita ca pot merge mai departe. Fericirea nu poate fi raportata la ceea ce exista in exterior. Fericirea este sau nu este – indiferent prin ce trece omul la un anumit moment. Chiar daca azi ma doare o masea (sa zicem) nu inseamna ca sunt nefericita...
Stimate domn @ adriantot . Va cer permisiunea , ca revin , dar nu pot lasa fara completare sustinerea Dvs . in sensul , ca a vorbi de suveranitatea unui stat ar constitui un paralelism intre "epoca de aur" si circumstantele recente .
Suveranitatea apare din momentul in care incep sa existe state , mai concret din perioada inceputului sclavagismului .
Suverantatea de stat a fost definita ca independenta deplina politica si economica a statului ,ca dreptul acestuia de a stabili si infaptui o politica interna si externa ,independenta!.

Mai simplu a se vedea DEX , care defineste : Suveranitatea nationala este independenta unui stat fata de alte state .Suveranitate de stat este suprematia puterii de stat in in interesul tarii si independenta fata de puterea altor state .
Cu respect ,
handsu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criza... eterna poveste! unde "au disparut" banii? Ileana Schwarz Ileana Schwarz Daca aveti un ragaz in acest week end, va propun spre lectura urmatorul articol, primit astazi pe e-mail de la un prieten. Va doresc rabdare si intelepciune. ... (vezi toată discuția)
Lipsire de suveranitate handsu handsu Cine are scaun la cap realizeaza , ca in Romania se afla in plina desfasurare nasterea si consolidarea unei dictaturi . Se pregateste un model de ... (vezi toată discuția)
Optiuni sector privat contra criza Denisa Suciu Denisa Suciu 1. De ce doar sectorul de stat s a sustina masurile drastice de aparare impotriva falimentului statului? Se poate cere ajutorul sectorului privat, dar cum? ... (vezi toată discuția)